ŽIVOT

Osječki gradonačelnik Radić na Valentinovo darivao 79 bračnih parova koji slave zlatni pir

Tradicionalna je to svečanost koju Grad Osijek od 1995. godine organizira radi prigodnog obilježavanja zlatnoga pira, a ove su godine na ručak pozvani i prošlogodišnji parovi kojima je isplaćena novčana nagrada, ali zbog epidemiološke situacije za njih nije bio organiziran svečani prijam

Objavljeno 14.02.2023
Darija Kovačić

Na poziv osječkog gradonačelnika Ivana Radića u utorak se, na Valentinovo, u dvorani Bells u Osijeku okupilo 79 parova koji obilježavaju 50 godina braka.

Tradicionalna je to svečanost koju Grad Osijek od 1995. godine organizira radi prigodnog obilježavanja zlatnoga pira, a ove su godine na ručak pozvani i prošlogodišnji parovi kojima je isplaćena novčana nagrada, ali zbog epidemiološke situacije za njih nije bio organiziran svečani prijam.

Čestitajući im Valentinovo i 50 godina braka, gradonačelnik Radić poručio je kako je pola stoljeća zajedničkoga života vrijedno divljenja i poštovanja, a mnogi su parovi rado podijelili tajnu uspješnog i dugovječnog braka, ističući ljubav, razumijevanje, toleranciju, strpljenje, opraštanje i sreću kao važne sastojke. Brojni su i rado zaplesali uz vječne hitove koje je izvodio Trend Acoustic Band.

Svaki par dobio je novčani dar od 70 eura, a gradonačelnik je damama uručio i ruže. Bila je to prigoda da im zaželi još puno ljubavi, ali i zahvali za sve što su učinili za grad Osijek, a podsjetio je i na različite mjere i programe koje Grad provodi s ciljem poboljšanja kvalitete života osječkih umirovljenika.

– Govorimo o mjerama koje obuhvaćaju sufinanciranje javnoga prijevoza, financiranje umirovljeničkih udruga, dnevnih boravaka za umirovljenike, te različite financijske potpore. U proračunu ove godine osigurali smo i 27.000 eura za projekte i programe udruga umirovljenika, s naglaskom na programe u dnevnim boravcima – rekao je gradonačelnik Radić, ističući tri osječka dnevna boravka u kojima starije osobe mogu kvalitetno provoditi vrijeme, družiti se, imati edukacije i druge aktivnosti.

– Za prostore u kojima se organiziraju aktivnosti dnevnih boravaka Grad Osijek snosi troškove najma i režija tijekom cijele godine. Za mjesečni dodatak umirovljenicima s malim mirovinama u proračunu je osigurano 40.000 eura, dok je za uskrsnice i božićnice osigurano 400.000 eura. Tu su još druge aktivnosti poput organizacije umirovljeničke Nove godine, obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba, kao i redoviti plesnjaci i druženja u gradskim četvrtima i mjesnim odborima – dodao je gradonačelnik.

Za organizaciju zlatnoga jubileja u gradskome proračunu osigurano je oko 11.000 eura.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osim umirovljenika, uskrsnice će dobiti i socijalno potrebite osobe koje primaju naknadu za troškove stanovanja ili nositelji prava na pomoć u prehrani te beskućnici, i to u iznosu od 40 eura. Prvi puta uskrsnice će dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine, a u iznosu od 55 eura.

U Osijeku će 10.000 umirovljenika dobiti uskrsnicu od 35 do 70 eura. Uskrsnicu će prvi puta dobiti i djeca korisnici osobne invalidnine

Grad Osijek ove je godine povisio i iznos i cenzus za isplatu uskrsnica osječkim umirovljenicima, pa će umirovljenici s mirovinom Više…

Svečanosti u Dvorani Bells ove se godine odazvalo 65 parova, a čestitke im je uputio osječki gradonačelnik Ivan Radić, poručivši kako je hvalevrijedno provesti pola stoljeća u zajedničkom životu.

116 osječkih bračnih parova proslavilo zlatni pir. Uoči Valentinova Grad za njih organizirao svečanu proslavu i novčani dar od 100 eura

U povodu Valentinova Grad Osijek organizirao je svečani ručak za 116 osječkih bračnih parova koji su proslavili 50. godišnjicu braka. Više…

Slavljenici koji u prijavnom obrascu izraze zanimanje – bit će pozvani na zajedničku proslavu koja će se održati 13. veljače 2024. u dvorani Bells.

Poziv osječkim bračnim parovima – slavljenicima 50. godišnjice braka

Grad Osijek i ove godine na Valentinovo organizira svečani ručak za bračne parove koji slave 50. godišnjicu braka. Gradonačelnik Osijeka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje