SPORT

Osječki Ju Jitsu klub Tatami na Pula Openu 2022: Osvojili 28 medalja, od kojih osam zlatnih!!

"Ovo nam je dosad najbolje odrađeni turnir jer su svi osječki natjecatelji i natjecateljice radili s težim kategorijama nego onima u koje spadaju"

    Objavljeno 27.04.2022
    Ivona Amidžić

    Povratak na natjecanja u dvorane, nakon dvogodišnje stanke zbog epidemiološke situacije, ljubitelji i borci sve omiljenijeg hrvatskog sporta Ju Jitsu, dočekali su s oduševljenjem. Naime, u subotu, 23. travnja 2022., održan je Pula Jiu Jitsu Open koji je dio hrvatske Lige natjecateljskog sistema.

    Pod organizacijom Lotus kluba Pula na natjecanju je sudjelovalo gotovo 200-tinjak natjecatelja iz Hrvatske, svih uzrasta i težinskih kategorija u sportskim disciplinama JIU-JITSU.

    JJ Klub Tatami u Puli se okitio s ukupno osam zlata, devet srebrnih i 11 brončanih medalja.

    1. Zlatne medalje osvojili su Nika Vrbanić, Paula Majhen, Luko Mikulić, Grgur Mikulić, Andrija Vukašinović, Mark Jobst, Maja Pataki i Toni Matković.
    2. Srebrne medalje odnijeli su Stipe Požega, Ema Kompanijec, Teo Vuletić, Max Peterlić, Vid Vrdoljak, Teo Rošoci, Adrian Trogrlić, Larisa Lončar i Dinko Burazin.
    3. Broncu su ponijeli Sergej Humel Čanaki, Dominik Korošić, Stjepan Baričević, Noa Kopljar, Vid Seropian Zabrdac, Hana Pejić, Tin Jamnić, Borna Vukašinović, Matej Lovković, Marko Cvijić i Leonard Trogrlić.

    “Ovo nam je dosad najbolje odrađeni turnir jer su svi osječki natjecatelji i natjecateljice radili s težim kategorijama nego onima u koje spadaju. Primjerice dvostruka državna prvakinja Paula Majhen je radila u kategoriji +63 kilograma, a spada u –57 kategoriju, ali je s dvije brze završnice polugom na ruci, unatoč svemu, osvojila prvo mjesto. Stoga je ukupni postignuti rezultat više nego zadovoljavajući. Bio je to velik izazov i teške borbe”, istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJ Kluba Tatami.

    Dodao je kako je to bio pravi pokazatelj kako klub napreduje iz turnira u turnir, no i kako treba još doraditi i “izbrusiti” neke dodatne detalje do idućeg natjecanja Croatia National Pro Jiu Jitsu Champion Ship, a koje će se održati u Zagrebu početkom lipnja ove godine.

    Treba još napomenuti i kako su se članovi osječkog Tatamija mladi Mark Jobst i Teo Vuletić vratili prije mjesec dana s europskog prvenstva u Grčkoj gdje je 16-godišnji Mark osvojio drugo mjesto. Trenutno se sa svojim trenerom nositeljem crnog pojasa Andrejem Jovanovićem pripremaju za svjetsko natjecanje u studenom u Abu Dhabiju.

    “Za dvojicu hrvatskih reprezentativaca natjecanja poput pulskog i zagrebačkog dobro dođu i u smislu iskustva ali i uvida u formu kako bi bili što spremniji za glavno svjetsko natjecanje u Ujedinjenim Arapskim emiratima gdje će predstavljati Hrvatsku i svoju Županiju i Grad”, istaknuo je trener Jovanović.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

    Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

    Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.