SPORT

Osječki Ju Jitsu klub Tatami na Pula Openu 2022: Osvojili 28 medalja, od kojih osam zlatnih!!

"Ovo nam je dosad najbolje odrađeni turnir jer su svi osječki natjecatelji i natjecateljice radili s težim kategorijama nego onima u koje spadaju"

  Objavljeno 27.04.2022
  Ivona Amidžić

  Povratak na natjecanja u dvorane, nakon dvogodišnje stanke zbog epidemiološke situacije, ljubitelji i borci sve omiljenijeg hrvatskog sporta Ju Jitsu, dočekali su s oduševljenjem. Naime, u subotu, 23. travnja 2022., održan je Pula Jiu Jitsu Open koji je dio hrvatske Lige natjecateljskog sistema.

  Pod organizacijom Lotus kluba Pula na natjecanju je sudjelovalo gotovo 200-tinjak natjecatelja iz Hrvatske, svih uzrasta i težinskih kategorija u sportskim disciplinama JIU-JITSU.

  JJ Klub Tatami u Puli se okitio s ukupno osam zlata, devet srebrnih i 11 brončanih medalja.

  1. Zlatne medalje osvojili su Nika Vrbanić, Paula Majhen, Luko Mikulić, Grgur Mikulić, Andrija Vukašinović, Mark Jobst, Maja Pataki i Toni Matković.
  2. Srebrne medalje odnijeli su Stipe Požega, Ema Kompanijec, Teo Vuletić, Max Peterlić, Vid Vrdoljak, Teo Rošoci, Adrian Trogrlić, Larisa Lončar i Dinko Burazin.
  3. Broncu su ponijeli Sergej Humel Čanaki, Dominik Korošić, Stjepan Baričević, Noa Kopljar, Vid Seropian Zabrdac, Hana Pejić, Tin Jamnić, Borna Vukašinović, Matej Lovković, Marko Cvijić i Leonard Trogrlić.

  “Ovo nam je dosad najbolje odrađeni turnir jer su svi osječki natjecatelji i natjecateljice radili s težim kategorijama nego onima u koje spadaju. Primjerice dvostruka državna prvakinja Paula Majhen je radila u kategoriji +63 kilograma, a spada u –57 kategoriju, ali je s dvije brze završnice polugom na ruci, unatoč svemu, osvojila prvo mjesto. Stoga je ukupni postignuti rezultat više nego zadovoljavajući. Bio je to velik izazov i teške borbe”, istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJ Kluba Tatami.

  Dodao je kako je to bio pravi pokazatelj kako klub napreduje iz turnira u turnir, no i kako treba još doraditi i “izbrusiti” neke dodatne detalje do idućeg natjecanja Croatia National Pro Jiu Jitsu Champion Ship, a koje će se održati u Zagrebu početkom lipnja ove godine.

  Treba još napomenuti i kako su se članovi osječkog Tatamija mladi Mark Jobst i Teo Vuletić vratili prije mjesec dana s europskog prvenstva u Grčkoj gdje je 16-godišnji Mark osvojio drugo mjesto. Trenutno se sa svojim trenerom nositeljem crnog pojasa Andrejem Jovanovićem pripremaju za svjetsko natjecanje u studenom u Abu Dhabiju.

  “Za dvojicu hrvatskih reprezentativaca natjecanja poput pulskog i zagrebačkog dobro dođu i u smislu iskustva ali i uvida u formu kako bi bili što spremniji za glavno svjetsko natjecanje u Ujedinjenim Arapskim emiratima gdje će predstavljati Hrvatsku i svoju Županiju i Grad”, istaknuo je trener Jovanović.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Olimpijski će bazen zbog potreba održavanja natjecanja biti zatvoren za posjetitelje. Na natjecanju će sudjelovati plivači iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske...

  U subotu plivačko natjecanje LIMA CUP na ŠRC Copacabana

  U subotu 22. lipnja 2024. na ŠRC Copacabana će se, u organizaciji Plivačkog kluba Osijek, održati Plivačko natjecanje LIMA CUP. Riječ Više…

  Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

  Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

  U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

  Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

  Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

  Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Sadašnjost i budućnost hrvatske gimnastike na Državnom prvenstvu u Osijeku. Okupit će se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Natjecanje će se održati na dvije lokacije

  Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku, 21.-23. lipnja 2024.