SPORT

Osječki Ju Jitsu klub Tatami vice prvak Hrvatske: Na državnom prvenstvu osvojili 25 medalja

Na državnom prvenstvu u Zadru osječki Ju Jitsu klub Tatami vratio se s čak pet zlatnih, 11 srebrnih i devet brončanih medalja

    Objavljeno 12.10.2021
    Ivona Amidžić

    Nakon dugo vremena bez natjecanja zbog epidemiološke situacije, ljubitelji i borci sve omiljenijeg hrvatskog sporta Ju Jitsu, došli su na svoje.

    Naime, u subotu (9. listopada 2021.) je u Zadru održano državno Ju-Jitsu prvenstvo na kojem je sudjelovalo gotovo 200  natjecatelja svih uzrasta i težinskih kategorija u sportskim disciplinama JIU-JITSU.

    Dosadašnji državni prvak Hrvatske, koji je naslov osvojio 2019. godine, osječki JJ Klub Tatami u Zadru se okitio s ukupno pet zlata, 11 srebrnih i devet brončanih medalja.

    Zlatne medalje osvojili su Teo Vuletić, Mark Jobst, Paula Majhen, Leonard Trogrlić i Max Peterlić.

    Srebrne medalje odnijeli su Dominik Korošić, Rok Radić, Grgur Mikulić, Adrijan Trogrlić, Noa Kopljar, Luka Lijić, Toni Matković, Hana Pejić, Sven Strnad, Karla Vujičić, Marija Ferčec.

    Broncu su ponijeli Vid Ivezić, Nikola Balog, Sergej Humel Čanaki, Fran Ivić, Dinko Burazin, Borna Vukašinović, sestre Glorija i Leona Turalija, te Marko Brkić.

    -Vrlo sam zadovoljan i ponosan osvojenim drugim mjestom na državnom prvenstvu s obzirom da je iza nas teška godina obilježena bolešću Covid-19. S druge strane konkurencija nikad nije bila jača pa je pred borcima bio velik izazov i teške borbe. Ipak veseli me takvo omasovljenje jer pokazuje da je Ju Jitsu sve popularniji sport u Hrvatskoj, čemu je svakako dodatno pridonijelo i punopravno članstvo pri Hrvatskom olimpijskom odboru- istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJKluba Tatami.

    Istaknuo je još i kako je osječki borilački klub proglašen drugim najuspješnijim  klubom za mlađe uzraste i juniore, dok je u kategoriji seniorima bio četvrti u konkurenciji 11 klubova iz svih dijelova Hrvatske.

    Osim navedenih kategorija, sa svrhom popularizacije i omasovljenja sporta, u disciplini Jiu-Jitsu (Ne-Waza/BJJ) održano je još natjecanje za početničke pojaseve (bijeli i plavi pojas) u seniorskim kategorijama.

    Dodatne kategorije za bijeli i plavi pojas (muškarci: -56kg,-62kg, – 69kg, -77kg,-85kg, -94kg, +94kg, žene: -63kg, +63 kg).

    Član JJKluba Tatami, Osječanin Vid Vrdoljak uzeo je srebro u kategoriji do 77 kilograma.

    Treba još napomenuti i kako je prije samo mjesec i pol dana Ju Jitsu klub Tatami osvojio prvo mjesto na Abu Dhabi Pro Champion Jiu Jitsu u Splitu, gdje je nastupao sa bratskim klubovima BJJ Vinkovci i Factory Đakovo, a pod asocijacijom Rio Grampling Club Croatia  i mentorstvom Roberta Atale. Na natjecanju su sudjelovali borci iz 31 zemlje svijeta a među natjecateljima našla su se i poznata imena poput nositelja crnog pojasa Ali Monfaradia i Skandinavca Alana Finfoua Nascimenta.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    Osvojeno je ukupno pet medalja i to prvog dana natjecanja. Crveno-plavi su izborili po dva zlata i srebra te jednu broncu što je nekako i u granicama očekivanoga

    Atletika – Kadetkinje i kadeti osvojili pet medalja

    U Zagrebu su proteklog vikenda održana dva dvoranska državna prvenstva. Prvo su u subotnjem programu nastupili kadetkinje i kadeti, a Više…

    “Ne možemo ni pobrojati sve ovogodišnje medalja, a u travnju u Osijek dovodimo kremu svjetskog mačevanja”

    Osječki mačevaoci ovog vikenda u Zagrebu pokupili osam medalja

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir ovog se vikenda  iz Zagreba vratio s čak osam medalja. Trinaest mačevalaca i mačevalki iz Osijeka Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!