SPORT

Osječki Ju Jitsu klub Tatami vice prvak Hrvatske: Na državnom prvenstvu osvojili 25 medalja

Na državnom prvenstvu u Zadru osječki Ju Jitsu klub Tatami vratio se s čak pet zlatnih, 11 srebrnih i devet brončanih medalja

  Objavljeno 12.10.2021
  Ivona Amidžić

  Nakon dugo vremena bez natjecanja zbog epidemiološke situacije, ljubitelji i borci sve omiljenijeg hrvatskog sporta Ju Jitsu, došli su na svoje.

  Naime, u subotu (9. listopada 2021.) je u Zadru održano državno Ju-Jitsu prvenstvo na kojem je sudjelovalo gotovo 200  natjecatelja svih uzrasta i težinskih kategorija u sportskim disciplinama JIU-JITSU.

  Dosadašnji državni prvak Hrvatske, koji je naslov osvojio 2019. godine, osječki JJ Klub Tatami u Zadru se okitio s ukupno pet zlata, 11 srebrnih i devet brončanih medalja.

  Zlatne medalje osvojili su Teo Vuletić, Mark Jobst, Paula Majhen, Leonard Trogrlić i Max Peterlić.

  Srebrne medalje odnijeli su Dominik Korošić, Rok Radić, Grgur Mikulić, Adrijan Trogrlić, Noa Kopljar, Luka Lijić, Toni Matković, Hana Pejić, Sven Strnad, Karla Vujičić, Marija Ferčec.

  Broncu su ponijeli Vid Ivezić, Nikola Balog, Sergej Humel Čanaki, Fran Ivić, Dinko Burazin, Borna Vukašinović, sestre Glorija i Leona Turalija, te Marko Brkić.

  -Vrlo sam zadovoljan i ponosan osvojenim drugim mjestom na državnom prvenstvu s obzirom da je iza nas teška godina obilježena bolešću Covid-19. S druge strane konkurencija nikad nije bila jača pa je pred borcima bio velik izazov i teške borbe. Ipak veseli me takvo omasovljenje jer pokazuje da je Ju Jitsu sve popularniji sport u Hrvatskoj, čemu je svakako dodatno pridonijelo i punopravno članstvo pri Hrvatskom olimpijskom odboru- istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJKluba Tatami.

  Istaknuo je još i kako je osječki borilački klub proglašen drugim najuspješnijim  klubom za mlađe uzraste i juniore, dok je u kategoriji seniorima bio četvrti u konkurenciji 11 klubova iz svih dijelova Hrvatske.

  Osim navedenih kategorija, sa svrhom popularizacije i omasovljenja sporta, u disciplini Jiu-Jitsu (Ne-Waza/BJJ) održano je još natjecanje za početničke pojaseve (bijeli i plavi pojas) u seniorskim kategorijama.

  Dodatne kategorije za bijeli i plavi pojas (muškarci: -56kg,-62kg, – 69kg, -77kg,-85kg, -94kg, +94kg, žene: -63kg, +63 kg).

  Član JJKluba Tatami, Osječanin Vid Vrdoljak uzeo je srebro u kategoriji do 77 kilograma.

  Treba još napomenuti i kako je prije samo mjesec i pol dana Ju Jitsu klub Tatami osvojio prvo mjesto na Abu Dhabi Pro Champion Jiu Jitsu u Splitu, gdje je nastupao sa bratskim klubovima BJJ Vinkovci i Factory Đakovo, a pod asocijacijom Rio Grampling Club Croatia  i mentorstvom Roberta Atale. Na natjecanju su sudjelovali borci iz 31 zemlje svijeta a među natjecateljima našla su se i poznata imena poput nositelja crnog pojasa Ali Monfaradia i Skandinavca Alana Finfoua Nascimenta.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Kao trener, jako sam ponosan na svoje sportaše. Puno je tu odricanja, truda, zalaganja i upornosti da bi došli u kratkom roku na ovaj nivo na kojem smo sada"

  Mladi osječki triatlon klub Tri-tim Osijek na Korčuli pokupio krasne medalje

  Proteklog vikenda Korčula je bila domaćin 11. izazova Marka Pola – Korčulanski triatlon, ujedno i prvenstvo Hrvatske u srednje dugom Više…

  Članovima AK Slavonija-Žito čak 16 medalja, Ivi Latas titula državne prvakinje!

  Prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete

  Proteklog je vikenda (19.-20. lipnja 2021.)u Čakovcu održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe i starije kadete/kinje. Atletski klub „Slavonija-Žito” Osijek poslao je Više…

  Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili...

  Škorjanc zgrabio broncu i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, Bosić zlato i novi državni rekord!

  Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili. Radi se o velikom međunarodnom Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Aerodrom je za vrijeme utrke zatvoren za promet tako da ne postoji mogućnost kolizije sa zrakoplovom

  Ovog vikenda END POLIO AIRPORT RUN OSIJEK 2021.

  Utrka će se održati na Biljskom jezeru, zatim na dionici ceste Bilje - Sokolovac i na biciklističkoj stazi Bilje - Osijek

  Tri-tim Osijek domaćin standardnog olimpijskog triatlona

  Hrvatska će put prema povratku na čelno mjesto tražiti u studenome, kad su na rasporedu posljednja dva kvalifikacijska kola

  Hrvatska remizirala sa Slovačkom i pala na drugo mjesto skupine