SPORT

Osječki sokolaši u vrhu Hrvatskog karatea

Naporne, ustrajne i stručne pripreme u sinergiji trener, natjecatelji i roditelji rezultirale su sjajnim rezultatima na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske koje su ostvarili kata uspješnici karate kluba Hrvatski sokol Osijek

    Objavljeno 17.02.2020
    Petar Tauković

    Uz odličnu tehničku potporu karate kluba Alfa u Zagrebu je 15.02.2020. održano DRŽAVNO PRVENSTVO HRVATSKE u kata disciplini pojedinačno i ekipno, za kategorije od 8 godina do seniora te za natjecatelje u Para karateu, sukladno njihovim kategorijama s ukupno 298 natjecatelja iz 60 hrvatskih klubova. Podršku ovogodišnjem Prvenstvu pružili su i uvaženi gosti iz politike i športa te su ga popratili brojni javni mediji.

    Naporne, ustrajne i stručne pripreme u sinergiji trener, natjecatelji i roditelji rezultirale su sjajnim rezultatima na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske koje su ostvarili kata uspješnici karate kluba Hrvatski sokol Osijek.

    Najave koje su se temeljile na izvrsnim rezultatima postignutim na svim kontrolnim natjecanjima, dokazuju i 4 odličja

    KATIA ŠEGAVČIĆ –  ZLATNO ODLIČJE
    FRAN SELIGMAN – ZLATNO ODLIČJE
    ELENA ŠEGAVČIĆ – SREBRNO ODLIČJE
    EMA ALŠIĆ- BRONČANO ODLIČJE

    KK Hrvatski Sokol

    KATIA ŠEGAVČIĆ  kategorija 2007. godište u skupini 14 vrlo kvalitetnih katašica  pokazala se najspremnijom i najkvalitetnijom u svojim izvedbama i osvojila ZLATNO ODLIČJE te time postala državna prvakinja Hrvatske.

    Specifičnost ovog Katjinog natjecanja je što je ona prvi put  ocjenjivana novim sustavom bodovanja putem tableta čime je dokazala da se zasluženo i uvjerljivo nalazi na visokom prvom mjestu u odnosu na druge natjecatelje.

    FRAN  SELIGMAN, kategorija 2008. godište, u skupini 10 također vrlo kvalitetnih mladih kataša  osigurao je finale protiv odličnog  suparnika iz Zagreba. Fran je u finalu je izveo zahtjevnu katu na visokoj natjecateljskoj razini i

    pobijedio svog suparnika odlukom sudačkog zbora 3:2 te zasluženo osvojio ZLATNO ODLIČJE – titulu državnog prvaka Hrvatske.

    Najveće i najugodnije iznenađenje pripremila je najmlađa natjecateljica ELENA ŠEGAVČIĆ 2012. godišta koja je do finala vrlo sigurnim i kvalitetnim pobjedama 5:0 u skupini od 17 natjecateljica vrlo dvojbenom odlukom sudaca 3:2 u finalu izgubila protiv protivnice iz Zagreba te osvojila SREBRNO ODLIČJE – naslov viceprvakinje Hrvatske. Provjerena i dokazana kata uspješnica u najbrojnijoj skupini 22 natjecateljice 2010. godišta  EMA ALŠIĆ također vrlo dvojbenom odlukom sudačkog zbora 3:2 u četvrt finalu gubi od natjecateljice iz Zagreba koja ipak uspijeva izboriti finale i našoj Emi otvoriti mogućnost sudjelovanja u repasažu (razigravanju) za brončano odličje. Kvaliteta Eminih izvedbi nije bila dvojbena, u dva nastupa u razigravanju pobjedama 5:0 te osvaja BRONČANO ODLIČJE zlatnog sjaja.

    KK Hrvatski sokol s dva zlatna, jednim srebrnim i jedni brončanim odličjem svrstao se među najuspješnije klubove Hrvatske u kata disciplini i svaki istinski poznavatelj karate športa u Hrvatskoj iskazao je klubu čestitke i pohvale za sjajne kata izvedbe i uspjeh na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske. Na najvažnijem natjecanju Hrvatske mladi natjecatelji uz svog trenera Biondića i veliku potporu roditelja s ponosom su reprezentirali svoj klub i svoj grad Osijek!

    Foto: Aleksandar Šegavčić

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    KK Esseker su predstavljale kadetkinje i juniorke pojedinačno i ekipno

    Karate klub Esseker na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u katama

    U Zagrebu je u subotu 13. 4. 2024. održano Prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u katama. KK Esseker su Više…

    Djevojke su bez obzira na debitantski nastup prikazale sigurnu izvedbu i najavile da se od njih može očekivati sve respektabilniji nastupi

    Srebro na Prvenstvu Hrvatske za seniore KK Esseker

    U Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske za seniore u katama i borbama i veterane u katama. Karate klub Esseker je Više…

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih jedanaest godina, nastupilo je preko 8000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije

    U četvrtak 25. travnja održava se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj