ŽIVOT

Osječki Tjedan filantropije – pregršt zanimljivih sadržaja u čast međusobnog pomaganja

"O filantropiji trebamo razmišljati kroz cijelu godinu i znati koliki trag u društvu ostavljamo svojim djelovanjem“, rekao je Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce Grada Osijeka

Objavljeno 19.09.2018
Josipa Maksimović

Danas je kod Secesijskog zdenca održana konferencija na kojoj je predstavljen nacionalni Tjedan filantropije.

Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka, u suradnji s Gradom Osijekom, pripremaju niz događanja kojima bi se “slavila” važnost rada za zajedničko dobro.

Tjedan filantropije, ove će godine biti obilježen od 24. do 28. rujna, a posebnost ovogodišnjeg programa “leži” u isticanju pozitivnih primjera osječke filantropske povijesti.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, pozvala je stanovnike grada Osijeka, da svojom pojavom upotpune ovaj događaj namijenjen druženju, dobroj zabavi i očuvanju “filantropske tradicije”.

 

MNOŠTVO SADRŽAJA NA OVOGODIŠNJEM TJEDNU FILANTROPIJE

 

Na Tjednu filantropije, očekuje nas zaista “bogat” program s pregrštom sadržaja, gdje će se naći “ponešto za svakoga”.

Predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce Grada Osijeka, Vladimir Ham, naglasio je važnost filantropije i pomaganja. Filantropija nam stalno treba biti “na umu”, jer svojim djelovanjem ostavljamo velik trag u društvu.

Što se tiče programa, Osječani i ostali, imati će priliku upoznati zanimljivu osječku filantropsku povijest kroz vožnju tramvajem 26. rujna u 18.00 sati.

Nećemo vam “odati” previše, osim činjenice da će na mjestu stručnog voditelja biti dr.sc. Zlata Živaković Kerže, “pravom” glasnogovornicom osječke povijesti.

 

Na bogatom Tjednu filantropije neće izostati ni novina pa je tako ove godine u program uvršten “takozvani” Amazing Race Osijek središtem grada, natjecateljska hodačka avantura, prilikom koje će prijavljene ekipe učiti o gradu Osijeku rješavajući razne zagonetke.

Grupa se može sastojati od najviše tri člana/ice.

Tjedan filantropije, u programu će uključivati i “Dobrotvorni buvljak FilantroPIJA”, a također i javnu tribinu “Filantrop i JA – kako postati dobročinitelj u par jednostavnih koraka”, koja će se održati 24. rujna u 18:30h, u prostoru kina Urania.

Ovakav događaj ne može “proći” bez vizualnih i akustičnih doživljaja pa će se tako za glazbeni ambijent pobrinuti Dinko Pleša, WHITE acoustic cover band i Chordonblue.

Zadnje, ali ne i manje bitno, definitivno možemo reći da nijedan posjetitelj neće “ostati zakinut”, jer će u sklopu programa nastupiti i žongleri s vatrom i poi žongleri.

Predstavljen program Tjedna filantropije u Osijeku

Objavljuje Zaklada Srce grada OsijekaSrijeda, 19. rujna 2018.

Objavljuje Zaklada SlagalicaPonedjeljak, 17. rujna 2018.

Foto: Facebook

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Osijek priprema cijeli niz dobročiniteljskih akcija. Grad na Dravi već od 25. do 29. rujna očekuje izložba Filantropski vremeplov na kojoj će se prikazati bogata filantropska povijest ovoga grada

Osijek u znaku dobročinstva! Evo što je grad na Dravi pripremio u Tjednu filantropije

Kada ste zadnji put učinili nešto dobro? Kada ste zadnji put nekoga naučili kako činiti dobra djela? Čini se da Više…

Na startu je za sve sudionike utrke Red Bull čekao s osvježavajućom okrijepom od koje su trkači dobili krila, a 100% svih donacija i startnina ide izravno u projekte istraživanja leđne moždine

[FOTO] Wings for life u Osijeku

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša