SPORT

Osječki zrakoplovni modelari osvojili 9 medalja

Generaciju koja daje nadu za vrhunske rezultate

    Objavljeno 06.02.2018
    Nikolina Ćosić

    U Čemincu 03.02.2018. godine održano je po jedanaesti puta međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji dvoranskih modela F1N-150  koji se startaju pomoću pračkice i F1N koji se izbacuju rukom na kojem su sudjelovali osječki modelari i postigli zapažen rezultat.

    U konkurenciji trideset modelara iz Hrvatske, Srbije i BiH, Igor Nišević AK Osijek zauzeo je drugo mjesto u kategoriji F1N-150 dok je prvi bio Vilim Zobec AK Karlovac a treći Darko Ozimec AK Osa Kutina.

    Filip Glogoški AK Osijek je u kategoriji F1N zauzeo treće mjesto iza Vilima Zobeca AK Karlovac i drugoplasirani Boško Lačimić AK Beograd.

    Vesele rezultati njihovih mlađih kolega koji u konkurenciji kadeta u katrgoriji F1N-150 zauzeli drugo i treće mjesto sestre Hana i Lea Višinger dok je prvi bio Borna Zobec AK Karlovac.

    U kategoriji izbačajem iz ruke modeli raspona krila preko 500 mm Osječani su također briljirali uzevši četiri medalje u konkurenciji juniora, mlađih juniora i kadeta Ivan Kelam Rupčić treće, Lea Višinger treće, Hana Višinger drugo i Mihaela Radić treće mjesto.

    Ovo natjecanje bodovalo se za kup Hrvatske. Za tri tjedna osječki modelari putuju u Novu Pazovu gdje se njihov trener Antun Šikić nada novom uspjehu i osvajanju vodećih mjesta jer ima generaciju koja daje nadu za vrhunske rezultate.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih jedanaest godina, nastupilo je preko 8000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije

    U četvrtak 25. travnja održava se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj