ŽIVOT

Osječko-baranjska županija dodjeljuje potpore u turizmu

Od 1. lipnja 2022. godine otvorena su tri javna poziva u turizmu u vrijednosti od 1260000 kuna

Objavljeno 01.06.2022
Mihael Šilac

Tijekom prvih pet mjeseci 2022. godine Osječko-baranjska županija bilježi turističke rezultate gotovo na razini rekordne 2019. godine.  Ostvareno je 37.167 dolazaka i  78.472 noćenja što je 95% u odnosu na 2019 godinu.  Posebno se u tome ističe Baranja koja ima 20% više dolazaka i 23% više noćenja. Ako pogledamo samo mjesec svibanj, rezultati su još bliži rekordnoj godini – 98% noćenja. Baranja u svibnju bilježi apsolutni rekord, pa je tako svibanj na području TZ-a Baranje čak 55% u plusu u odnosu na 2019. godinu.

I u lipnju se na području naše županije traži krevet više, pred nama su brojne manifestacije koje zasigurno bude interes domaćih i stranih gostiju. Ovoga vikenda se u baranjskom mjestu Topolje održava Baranjski bećarac i Festival tista, u Osijeku brojni koncerti od kojih izdvajamo Indirin koncert na središnjem osječkom trgu te u nastavku lipnja Wine and walk, Vinatlonski tjedan i niz drugih aktivnosti širom županije.

Rezultat je to aktivnog i zajedničkog rada djelatnika u turizmu, turističkih zajednica, lokalne i regionalne vlasti koje su korona krizu pretvorile u priliku nudeći gostima individualni pristup, odmor u prirodi i sve ono što Slavonija i Baranja imaju za ponuditi.

Podizanje kvalitete i obogaćivanje ponude turističkih usluga izuzetno je važno za rast i razvoj turizma, što Osječko-baranjska županija prepoznaje. Stoga županijskim potporama dodatno potičemo  ulaganja i razvoj turističkih sadržaja, uporabu proizvoda lokalnih proizvođača kao i sudjelovanje na turističkim manifestacijama kojima se promovira turistička ponuda – rekao je župan Anušić i dodao kako Županija ima potpore i za očuvanje tradicijskih obrta koji su karakteristični za naš kraj.

Od danas, 1. lipnja 2022. godine otvorena su tri javna poziva u turizmu. Javni poziv za dodjelu potpora za organizaciju i sudjelovanje na manifestacijama u 2022. godini za koji je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2022. godinu planirano 160.000 kuna, Javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u autohtonu eno i gastro ponudu na području Osječko-baranjske županije u 2022. godini za koji je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2022. godinu planirano 100.000 kuna i Javni poziv za dodjelu potpora za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma na području Osječko-baranjske županije u 2022. godini za koji je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2022. godinu planirano 1.000.000 kuna.

Sva tri javna poziva otvorena su do utroška planiranih sredstava za navedene namjene, a najkasnije do 31. listopada 2022. godine.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Poduzetnice i ostale nazočne žene uključene u poslovni svijet, na seminaru održanom u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku, pozdravio je obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić. Uručio im je ruže te čestitao njihov Dan

Poduzetnički obzor special – Žene u poduzetništvu

Povodom Međunarodnog dana žena danas (8. ožujka 2024. godine) u organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije održan je seminar Više…

Gostoljubivost ponuđača smještaja prepoznata je i od korisnika Booking.com platforme pa je Osječko-baranjska županija 2023. godine proglašena najsrdačnijom hrvatskom regijom.

Osječko-baranjska županija kao hedonistička destinacija ponovo bilježi rekordne turističke rezultate

Osječko-baranjska županija u turističkom smislu iz godine u godinu postavlja nove rekorde, 2023. godina ponovo je najuspješnija turistička godina, a Više…

Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša