GOSPODARSTVO

Osječko-baranjska županija podržava i potiče edukacije poduzetnika

Kako je potreba za usavršavanjem poduzetnika i dalje izuzetno važna, dapače jedan je od prioriteta, 2. studenoga 2023. godine potpisan je novi Ugovor o sufinanciranju „Programa usavršavanja managera - PUMA“

  Objavljeno 03.11.2023
  Matija Ivanković

  Osječko-baranjska županija sufinancira provedbu „Programa usavršavanja managera – PUMA“ Hrvatske udruge poslodavaca od 2005. godine i za tu namjenu iz svog proračuna ukupno je izdvojila 84.278,98 eura, a edukacije je prošlo više od 5.300 polaznika. Kako je potreba za usavršavanjem poduzetnika i dalje izuzetno važna, dapače jedan je od prioriteta, 2. studenoga 2023. godine potpisan je novi Ugovor o sufinanciranju „Programa usavršavanja managera – PUMA“, a potpisali su ga zamjenik župana Josip Miletić i direktor HUP Regionalnog ureda Osijek dr. sc. Ivan Sarić.

  U sjedištu Županije u Osijeku danas je također potpisan novi ugovor o suradnji Osječko-baranjske županije, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP Regionalnog ureda Osijek u provedbi seminara „Upravljanje EU projektima“. Naime, nakon detaljne analize dostupnih edukacija na temu EU fondova i pristupa tim izvorima financiranja zaključeno je da na tržištu postoje brojne edukacije koje pokrivaju tu tematiku, međutim za skupinu poslodavaca i poduzetnika, kojima ponajprije treba pojašnjenje pojmova i detaljne upute o koracima u prikupljanju EU sredstava, takve edukacije ne postoje. Stoga je predložen i sada ugovoren nastavak projekta, odnosno sufinanciranje i organiziranje takvih edukacija u narednih godinu dana. Ugovor su potpisali zamjenik župana Josip Miletić, direktor HUP Regionalnog ureda Osijek dr. sc. Ivan Sarić i dekan Ekonomskog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Boris Crnković.

  – Danas smo potpisali ugovore o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Osijeku i Hrvatskom udrugom poslodavaca kako bismo dodatnim edukacijama osnažili poduzetnike i sve one koji žele sudjelovati u programima cjeloživotnog obrazovanja. Znamo da svaka edukacija pomaže, osobito kada je usmjerena na mudro korištenje europskih fondova, o čemu će polaznici učiti na seminarima „Upravljanje EU projektima“ na Ekonomskom fakultetu, a osim njima cilj nam je pružiti podršku usavršavanja menadžera putem „Programa usavršavanja menadžera – PUMA“ kako bi oni svojim znanjem doprinijeli otvaranju novih radnih mjesta i poboljšanju gospodarskih aktivnosti – rekao je zamjenik župana Josip Miletić i čestitao svima uključenima u projekte.

  Direktor HUP Regionalnog ureda Osijek dr. sc. Ivan Sarić naglasio je kako su članovi HUP-a izrazili zadovoljstvo prošlogodišnjom i ostalim dosadašnjim edukacijama te postoji veliki interes za sudjelovanje u projektima.

  – Zahvaljujem još jednom Osječko-baranjskoj županiji što na ovaj način ulaže u obrazovanje naših poduzetnika, čime možemo povećati našu konkurentnost i imati još bolje financijske rezultate. Naglašavam da HUP po 19. put potpisuje ugovor s Osječko-baranjskom županijom, koja je prva županija u RH koja je prepoznala značaj PUMA programa. Samo prošle godine 20 edukacija je prošlo više od 600 naših članova, što govori o interesu i potrebi tih seminara s aktualnim temama kojih nema na tržištu edukacija – kazao je Ivan Sarić.

  – Drago mi je da drugi put potpisujemo Ugovor o suradnji u provedbi seminara „Upravljanje EU projektima“, koji je primjer kakva bi trebala biti suradnja između Sveučilišta, poslodavaca i regionalne vlasti. Takva je suradnja jamac gospodarskog razvoja i kontinuiteta svega pozitivnog što se čini u županiji. Veseli me da Županija prepoznaje važnost cjeloživotnog obrazovanja, ali i obrazovanja na području upravljanja europskim projektima koji pružaju golemi potencijal napretka. Prošlogodišnji seminar je bio vrlo uspješan, polaznici su iskazali veliko zadovoljstvo, a isto očekujem i ove godine. Seminar je osmišljen da polaznike upozna s cijelim procesom, od prepoznavanja natječajnih prilika, do pisanja projektne prijave i kasnije provedbe te evaluacije projekta. Vjerujem da će svi koji završe ovaj seminar steći potrebna znanja kako bi mogli u svojim tvrtkama još aktivnije raditi na prijavi za europske projekte – naglasio je dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr. sc. Boris Crnković.

  Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović istaknula je da su dostupnost raspoloživih ljudskih potencijala i mogućnost privlačenja sredstava iz fondova EU važni preduvjeti gospodarskog rasta i razvoja.

  – Upravo zato Osječko-baranjska županija, kao vodeća županija u RH po povlačenju sredstava iz fondova EU, s našim partnerima, Ekonomskim fakultetom u Osijeku i HUP-om, provodi dva značajna projekta koji će pomoći poduzetnicima u stjecanju dodatnih znanja i mogućnosti privlačenja njima neophodnih sredstava za daljnji rast i razvoj. Vrijednost ugovora s HUP-om u provedbi programa PUMA je 4.000,00 eura. Županija će sufinancirati provođenje ovog projekta i u 2023./2024. godini, a Hrvatska udruga poslodavaca se obvezuje pružiti edukaciju za najmanje 80 polaznika. Projekt „Upravljanje EU projektima“ koji Županija provodi s Ekonomskim fakultetom i HUP-om vrijedan je oko 6.500 eura, sufinanciraju ga OBŽ i HUP, a Ekonomski fakultet provodi edukaciju za 20 polaznika. Nadamo se da će ovi projekti dati dodatni doprinos cjelokupnom gospodarskom razvoju naše županije – zaključila je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Turistička ponuda Osječko-baranjske županije te Slavonije i Baranje predstavljena je u sklopu zajedničkog štanda Hrvatske turističke zajednice pod nazivom “Croatian Danube Region”

  U Londonu i Varšavi predstavljena turistička ponuda Slavonije i Baranje

  Turistička zajednica Osječko-baranjske županije je u suradnji s Regionalnim centrom kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Turističkom zajednicom Grada Osijeka predstavila turističku ponudu destinacije tijekom mjeseca Više…

  Osječko-baranjski SDP je ukazao na nedavne događaje koji su posljedica požara koji se prošli mjesec dogodio u osječkom poduzeću Drava International

  SDP Osječko-baranjske županije: Što župan skriva?

  Danas je u Osijeku održana konferencija za medije SDP-a Osječko-baranjske županije na temu „Što župan skriva?” na kojoj je osječko-baranjski Više…

  Edukacija o prevenciji i mjerama zaštite donose veću i trajniju sigurnost u borbi protiv ove bolesti koja je zabilježena u 441 objektu u Vukovarsko-srijemskoj i u 3 objekta u Brodsko-posavskoj županiji

  Nastavljaju se aktivnosti OBŽ u borbi protiv afričke svinjske kuge

  Afrička svinjska kuga se na području istoka Hrvatske pojavila prije gotovo dva mjeseca, a do danas je zabilježena u 441 Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Danas broje više od 30 zaposlenih, od čega 8 stomatologa te brojnih tehničara, asistenata, higijeničara i administrativnog osoblja. Regionalni su lider, kako po broju djelatnika i pacijenata, tako i po dijagnostičkoj aparaturi.

  [FOTO] Čes Dental&Estetic otvorio vrata novih ordinacija u osječkom Eurodomu

  Planirani početak predmetnih radova je 05.12.2023. (utorak), a završetak istih 09.12.2023. (subota).

  Zatvara se dio Pejačevićeve ulice – privremena regulacija prometa

  Nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske osvojila su 82 dobitnika iz Republike Hrvatske, tri iz Bosne i Hercegovine, te jedan iz Republike Srbije.

  Dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award 2023.