ŽIVOT

Osječko došašće započelo paljenjem prve svijeće na Trgu Vatroslava Lisinskog

"Četiri su tjedna iščekivanja, nade, mira, ljubavi, vjere i dobrote. Svega onoga najboljega u nama. Iskoristimo ih na najbolji mogući način"

Objavljeno 02.12.2019
Ivona Amidžić

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u nazočnosti pomoćnog biskupa monsinjora Ivana Ćurića upalila je prvu svijeću na vijencu došašća ispred Crkve svetoga Križa na obnovljenom Trgu Vatroslava Lisinskoga, čime je i službeno započeo Advent u Osijeku.

Tom prigodom Gamoš se kratko obratila okupljenim novinarima ističući da u sljedeća četiri tjedna iščekivanja trebamo razmišljati o Božiću, o nama samima, kakvi smo, što trebamo popraviti i kakvi trebamo biti prema bližnjima.

“Četiri su tjedna iščekivanja, nade, mira, ljubavi, vjere i dobrote. Svega onoga najboljega u nama. Iskoristimo ih na najbolji mogući način”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš nakon paljenja prve adventske svijeće.

prva_svijeća_došašća_02122019_osijeknews (2)

Gamoš se potom u društvu prvoga potpredsjednika Gradskoga vijeća Drage Šerića, uputila u Crkvu svetoga Križa položiti cvijeće na oltar Gospe Osječke i nazočila Svetoj misi koju je predvodio pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

“Ovom prvom nedjeljom došašća otvaramo novu liturgijsku godinu pred likom Presvete Djevice Marije – Gospe Osječke koja se ovdje časti u predvečerje Dana Osijeka. Mi se svi večeras ovdje ujedinjujemo u molitvi za građane Osijeka, čitav grad, njegovu upravu, zdravlje akutualnoga gradonačelnika, svih djelatnika gradskih službi, pojedinaca, obitelji, udruga i zajednica koje su usmjerene na dobrobit i blagoslov života ljudi ovoga grada”, istaknuo je na početku euharistijskog slavlja pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

prva_svijeća_došašća_02122019_osijeknews (1)

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"U parteru i na tribini drži se propisani razmak, na ulazu se provodi dezinfekcija ruku, svatko od posjetitelja dobije zaštitnu masku"

Rade Šerbedžije velikim koncertom otvorio 20. Osječko ljeto kulture

Projekcijom dokumentarnog flima 20. godina Osječkog ljeta kulture u režiji Borisa Šepera te koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora u ponedjeljak je Više…

"Iznimno smo sretni da u našem gradu imamo partnera odgovornog, kreativnog, kvalitetnog, s puno rezultata kao što je Zaklada Slagalica"

Zaklada Slagalica osmi put dodjeljuje nagrade za filantropa godine Slavonije i Baranje

Zaklada Slagalica osmi put zaredom dodjeljuje ovu nagradu poslovnim subjektima koji su tijekom protekle godine na najdjelotvorniji način podržali neprofitne Više…

Nakon potpisa ugovora krećemo u izvođenje radova na niskogradnji u Gackoj ulici - Očekuje se da će radovi biti gotovi do kraja godine

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte IT park Osijek i Centar za posjetitelje Tvrđa

Ugovore je zamjenici gradonačelnika Grada Osijeka Žani Gamoš, svečano uručio ministar regionalnog razvoja i EU fondova Marko Pavić. Zamjenica gradonačelnika Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Tijekom trajanja epidemije koronavirusa kroz dopune pojedinih zakona omogućeno je korištenje osobnih iskaznica, putovnica ili vozačkih dozvola...

Za glasovanje građani mogu koristiti osobne iskaznice kojima je rok važenja istekao od 11. ožujka

"Obrisali smo stavak u kojem je bilo rečeno da zaraženi ne mogu glasati i dodali smo članak u kojem definiramo kako mogu glasati"

Zaraženi koronavirusom će ipak moći glasati, evo uputa…

Hrvatska je 1. travnja imala dosad najveći broj novooboljelih - 96, no tada nije bilo preminulih osoba kao danas...

Stožer objavio najgori dan dosad: 96 novooboljelih i još dvije preminule osobe