ŽIVOT

Osječko došašće započelo paljenjem prve svijeće na Trgu Vatroslava Lisinskog

"Četiri su tjedna iščekivanja, nade, mira, ljubavi, vjere i dobrote. Svega onoga najboljega u nama. Iskoristimo ih na najbolji mogući način"

Objavljeno 02.12.2019
Ivona Amidžić

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš u nazočnosti pomoćnog biskupa monsinjora Ivana Ćurića upalila je prvu svijeću na vijencu došašća ispred Crkve svetoga Križa na obnovljenom Trgu Vatroslava Lisinskoga, čime je i službeno započeo Advent u Osijeku.

Tom prigodom Gamoš se kratko obratila okupljenim novinarima ističući da u sljedeća četiri tjedna iščekivanja trebamo razmišljati o Božiću, o nama samima, kakvi smo, što trebamo popraviti i kakvi trebamo biti prema bližnjima.

“Četiri su tjedna iščekivanja, nade, mira, ljubavi, vjere i dobrote. Svega onoga najboljega u nama. Iskoristimo ih na najbolji mogući način”, istaknula je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš nakon paljenja prve adventske svijeće.

prva_svijeća_došašća_02122019_osijeknews (2)

Gamoš se potom u društvu prvoga potpredsjednika Gradskoga vijeća Drage Šerića, uputila u Crkvu svetoga Križa položiti cvijeće na oltar Gospe Osječke i nazočila Svetoj misi koju je predvodio pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

“Ovom prvom nedjeljom došašća otvaramo novu liturgijsku godinu pred likom Presvete Djevice Marije – Gospe Osječke koja se ovdje časti u predvečerje Dana Osijeka. Mi se svi večeras ovdje ujedinjujemo u molitvi za građane Osijeka, čitav grad, njegovu upravu, zdravlje akutualnoga gradonačelnika, svih djelatnika gradskih službi, pojedinaca, obitelji, udruga i zajednica koje su usmjerene na dobrobit i blagoslov života ljudi ovoga grada”, istaknuo je na početku euharistijskog slavlja pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

prva_svijeća_došašća_02122019_osijeknews (1)

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša