OSJEČANI

Osječko Sveučilište na Kampusu organizira Advent kreativnosti (16.-20.12.)

Sveučilište organizira Advent kreativnosti, manifestaciju koja božićnom razdoblju nastoji dati znanstvenu i umjetničku dimenziju

Objavljeno 15.12.2019
Mihael Šilac

U prizemlju zgrade Građevinskog i arhitektonskog fakulteta, na prostoru sveučilišnog Kampusa od 16. do 20. prosinca osječko Sveučilište organizira Advent kreativnosti, manifestaciju koja božićnom razdoblju nastoji dati znanstvenu i umjetničku dimenziju.

Koordinator projektnih aktivnosti je Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, predvođena izvršnim producentom izv. prof. art. Anđelkom Mrkonjićem, prodekanom za razvoj kulturne i kreativne industrije, dok su u realizaciju projektnih aktivnosti uključeni Građevinski i arhitektonski fakultet Osijek, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti Osijek, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te dva sveučilišna odjela – Odjel za biologiju i Odjel za kemiju.

Program je sastavljen od kombinacije kulturnih i umjetničkih, kreativnih i radioničkih te sajamskih aktivnosti u produkciji suorganizatora. Umjetnički i kulturni program uključuje natjecanje zborova (u sklopu manifestacije GLAZBOS), nastup Pjevačkog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, projekcijama studentskih filmova i izložbama studentskih radova (izložba lutaka i izložba kiparskih radova u drvu kolonije Jarčevac) te glazbenog nastupa studenata Odsjeka za instrumentalne studije – redom događanja Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Fakultet odgojnih i obrazovnih znanosti osječkoj publici ponudit će predstavu Božićna zvijezda, kao dio kulturinih programa za mlađe uzraste. Radionice obuhvaćene prvim izdanjem Adventa kreativnosti su multidisciplinarne, ali i prigodne: Kemija Božića, Čarolija u bojama, izrada božićnih ukrasa i adventskog vijenca, Eksperimentalna statika za znatiželjne, Izradi sam: jednostavnu robotsku ruku… samo su dio sadržaja koji Sveučilište u sklopu Adventa kreativnosti nudi mlađim uzrastima, učenicima osnovnih i srednjih škola. U sklopu Sajma kreativnosti svoje će proizvode, odnosno rukotvorine, predstaviti škole iz Osijeka i Osječko-baranjske županije te dio fakulteta. Na ovaj način Sveučilište u Osijeku nastoji dodatno popularizirati znanost i pridonijeti predbožićnom ugođaju u Osijeku na kreativan način.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Useljenje studenata u novi paviljon Studentskog doma u osječkom kampusu odgođeno je za siječanj iduće godine. Odgoda je prouzročena komplikacijama u javnoj nabavi jer se morao raspisati novi natječaj za dobavu namještaja.

Useljenje studenata u novi paviljon Studentskog doma odgođeno za siječanj

„Krenuli smo s opremanjem šest grupa namještaja, pet je odrađeno, a zapeli smo na jednoj jer na natječaju odabrani dobavljač Više…

"Pozivamo studente i profesore osječkih fakulteta, ali i ostale naše sugrađane koji su u mogućnosti da se odazovu na ovu akciju"

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Kampusu

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC Osijek organiziraju akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će se Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom