KULTURA

Osmi Panona fest u Erdutu

Panona fest nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije

    Objavljeno 17.09.2019
    Ivona Amidžić

    Udruga za kreativni razvoj Slap zajedno s partnerima već osmu godinu zaredom organizira urbani getaway ecofestival pod nazivom Panona fest koji će se ove godine održati od 20. do 21. rujna. Festivalska događanja smještena su na potezu od Osijeka do Erduta.

    Panona fest nudi mogućnost bijega iz urbane gužve u skrivene ruralne kutke Slavonije kroz aktivnosti koje će se simultano odvijati na različitim lokacijama, a sve s istim ciljem – promocijom ekoturističkog potencijala regije.

    “Krećemo iz Osijeka, prolazimo kroz Aljmaš, zaustavljamo se na kontrolnim točkama i završavamo u Erdutu. Idemo kanuima, biciklima i pješice, a svim sudionicima osiguran je cjelodnevni program uz stručno vodstvo, festivalske majice, ručak, osvježenje na rutama te besplatan povratak autobusom iz Erduta”, najavljuju organizatori.

    Nakon cjelodnevne avanture svi sudionici i posjetitelji pozvani su na završnu feštu uz ambijentalni glazbeno-kulturni program koji donosi DJ Jazzysad, producent i DJ iz Subotice.

    Broj sudionika je ograničen, pa je potrebno rezervirati svoje mjesto na ruti, prijaviti se putem linkova navedenih dolje u programu i potom platiti kotizaciju u prostorima Modre niti od 8 do 16 sati (Vrt Jagode Truhelke 3, Osijek; ulaz u zgradu pored caffe bara Peppermint – 3 kat) i u caffe baru Peppermint od 16 do 18 sati.

    O festivalu:

    Panona fest je dvodnevna manifestacija koja promovira aktivni turizam te ima za cilj urbanoj sredini približiti bogate ekoturističke potencijale Slavonije. Na prvi dan festivala, u petak, 20. rujna 2019. u Kulturnom i znanstvenom centru Milutin Milanković, Dalj će biti organiziran Panona Forum na  temu «Stvaranje novih vrijednosti u turizmu», dok je subota, 21. rujna 2019., rezervirana za Panona Reli.

    Festival je dio projekta Panona net koji je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

    PANONA FEST PROGRAM

    • 09.30 Sportski program – BICIKLISTI
      Kotizacija: 70,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
      Start: Trg Sv. Trojstva u Tvrđi, Osijek
    • 10.00 Sportski program – PJEŠACI
      Kotizacija: 70,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
      Start: Tvrđa, Osijek (parking kod caffe bara KTopu)
    • 11.30 Sportski program – KANUISTI
      Kotizacija: 150,00 kn. Prijava i više info: klik ovdje
      Start: Kopika,Osijek (molimo doći svojim biciklima)
    • 17.30 Početak Panona zabavnog programa uz DJ-a JAZZYSAD 
      Erdutska kula, Erdut
    • 19.15 Paljenje skulpture od slame by Nikola Faller i plesni show Plesnog studia Shine
      Slobodan ulaz
      Erdutska kula, Erdut
    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Njemačka zajednica još od 2019. godine u listopadu organizira projekt pod nazivom Mjesec njemačke kulture, tijekom kojeg imaju radionice...

    Mjesec njemačke kulture u Osijeku – Deutscher Kulturmonat

    Njemačka zajednica još od 2019. godine organizira projekt naziva Mjesec njemačke kulture, tijekom cijelog mjeseca očekuju vas razne radionice. Vikendi Više…

    Prijave za ŠPICU radionicu Fimske runde su otvorene, vodit će ih student filmske režije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu...

    Ljubitelji filma, prijavite se!

    Trodnevna radionica ŠPICA, Filmske runde namijenjena je svima koji žele naučiti osnovna filmska izražajna sredstva u teoriji i praksi, vodit Više…

    Volonteri će biti podijeljeni u sektore kroz koje će im se omogućiti stjecanje vrijednog iskustva, usvajanje novih vještina i dobru zabavu!

    Filmska RUNDA traži volontere! (PRIJAVE)

    Zavrti šestu Filmsku RUNDU i volontiraj na reviji hrvatskog kratkog filma koja se održava 15. i 16. listopada 2021. u kinu Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

    Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

    U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

    Kino Urania – Back to Black

    Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

    Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova