GOSPODARSTVO

OsnaŽENA otvara 35 radnih mjesta za žene 50+

Voditeljica projekta "OsnaŽENA" Dora Zlatarić najavila je kako će se projekt provoditi na području Osijeka i u općinama Čepinu, Šodolovcima, Vladislavcima i Vuki ...

    Objavljeno 04.10.2018
    Alan Srčnik

    Projektom “OsnaŽENA” (Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena), koji provodi osječko Gradsko društvo Crvenoga križa u suradnji s Gradom Osijekom i četiri općine predviđeno je zapošljavanje 35 žena iz teško zapošljive skupine u dobi iznad 50 godina, koje će dvije godine skrbiti o starijima, teško pokretnim i bolesnim osobama, istaknuto je u srijedu na uvodnoj konferenciji – piše Nacionalniportal.hr, a prenoseći Hina-u.

    Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić rekao je kako su teško zapošljive žene u dobi iznad 50 godina prva ciljana skupina projekta, a druga su korisnici – starije osobe, teško pokretne i bolesne, njih 308, koje će iduća 24 mjeseca imati uslugu pomoći i njege u kući.

    “Time se borimo i protiv socijalne isključenosti jer će te osobe imati priliku i s nekim porazgovarati. Prema našim saznanjima, upravo im je socijalna isključenost jedan od najvećih problema”, zaključio je Kristić.

    Ravnatelj osječkoga Gradskog društva Crvenoga križa Denis Ćosić objasnio je kako je to društvo s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisalo ugovor o dodjeli nepovratnog novca za projekt “OsnaŽENA” koji su prijavili na javni poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena” preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a sufinancira se iz Europskoga socijalnog fonda Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.”

    “Vrijednost projekta iznosi približno 5,7 milijuna kuna”, rekao je Ćosić.

    Voditeljica projekta “OsnaŽENA” Dora Zlatarić najavila je kako će se projekt provoditi na području Osijeka i u općinama Čepinu, Šodolovcima, Vladislavcima i Vuki.

    “Ženama će se kroz 24 mjeseca, koliko projekt traje, omogućiti povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje kako bi nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada”, rekla je Zlatarić.

    Početak provedbe projekta podupro je i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je zahvalio svima koji su omogućili da se “pomogne ljudima u starijoj dobi kako bi mogli lakše živjeti i preživjeti u ovim teškim vremenima”.

    Foto: Pixabay

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Studenac d.o.o. traži Prodavače (m/ž) za rad u Osijeku i Belom Manastiru. Odgovornosti uključuju izlaganje robe, pružanje usluge kupcima, rad Više…

    Započnite svoju potragu za poslom na posao.hr - vašem izvoru poslovnih prilika. Ovdje možete pregledati 10 pozicija koje su posebno odabrane za vas ovaj tjedan!

    Nova slobodna radna mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

    Studenac d.o.o. traži Prodavače (m/ž) za rad u Osijeku i Belom Manastiru. Odgovornosti uključuju izlaganje robe, pružanje usluge kupcima, rad Više…

    Pročitajte u nastavku kako biste istražili 10 posebno odabranih poslova za vas. Vaša sljedeća karijera može biti samo klik dalje!

    Nova ponuda slobodnih radnih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji

    Pročitajte u nastavku kako biste istražili 10 posebno odabranih poslova za vas. Vaša sljedeća karijera može biti samo klik dalje! Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja