SPORT

Otputovalo 20 igrača

Osječani stigli u Sofiju...

    Objavljeno 25.07.2019
    Ivona Amidžić

    Nogometaši Osijeka otputovali su u Sofiju gdje će danas, s početkom u 19.30 sati po hrvatskom vremenu, odigrati prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv momčadi CSKA.

    Ivušić, Malenica, Barešić, Škorić, Šutalo, Majstorović, Gutieri, Lončar, Šorša, Bočkaj, Marin, Žape, Jugović, Pilj,
    Kleinheisler, Mioč, Lopa, Marić, Mance i Dugandžić igrači su koje je stručni stožer poveo na put.

    S Bijelo-plavima je na put iz Zračne luke Osijek krenuo i klupski predsjednik Ivan Meštrović u pratnji svojih najbližih suradnika. Po dolasku u bugarsku metropolu Osječani su u večernjim satima odraditi trening na stadionu Bugarska armija gdje su započeli svoju ovogodišnju europsku priču.

    U metropoli s gotovo milijun i pol stanovnika uistinu se ima što vidjeti jer je ovo grad bogate povijesne i umjetničke riznice

    Vrlo ugodnih 65 minuta leta u Embraeru zrakoplovne kompanije Aero4M bilo je potrebno osječkoj nogometnoj ekspediciji da iz naše zračne luke „aterira“ u Sofiju.

    Iznad oblaka sve je bilo idealno, bez i najmanje turbulencije, a u glavnom gradu bugarske dočekalo nas je oblačno vrijeme uz temperaturu od 24 Celzijeva stupnja.

    Odmah smo se smjestili u hotel, igrači su dakako na obaveznom dnevnom odmoru, a ljudi iz klupske logistike imali su vremena malo prošetati ovom uistinu zanimljivom metropolom.

    Puno je raznih znamenitosti

    Sofija je među najstarijim gradovima u Europi, osnovana još prije sedam tisuća godina i po mnogočemu je poznata i specifična. Okružena je planinama sa svih strana, a trenutno broji 1,4 milijuna stanovnika.

    Moto grada je „Raste, ali ne stari“ i pun je znamenitosti koje vrijedi posjetiti, posebice jer je sve puno raznolikosti kroz bogatu povijesnu i umjetničku riznicu. Impozantna je brojka od čak 16 sveučilišta, mnoštvo je muzeja i galerija, a turistima su svakako zanimljivi najveći pravoslavni hram na Balkanu Svetog Aleksandra Nevskog, sofijska Sinagoga, inače treća po veličini u Europi kao i Banja Baši Džamija, sagrađena po uzoru na Sulejmanovu u Istanbulu.

    Ovdje je i Nacionalni park Vitoša, uz puno zelenila na sve strane. Nadamo se da će nam dvodnevni boravak u Sofiji u svakom pogledu ostati u lijepom sjećanju…

    foto: pixabay (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje