SPORT

Otvaraju se igrališta – Od danas je moguće i na Srednjiku

Bez obzira na otvaranje i dalje ostaje mjera o sigurnoj udaljenosti i izostanku kontakata...

Objavljeno 06.05.2020
Ivona Amidžić

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa sve smo na neko vrijeme stavili na pauzu. Većinu, barem. Sva su dječja i sportska igrališta te rekreacijske površine u Osijeku bile zatvorene skoro sedam tjedana.

Odlukom Nacionalnog stožera otvorit će se 145 dječjih igrališta i nekoliko desetaka sportskih i sportsko-rekreacijskih otvorenih terena, piše Radio Osijek.

Sva su igrališta od 23. ožujka do danas bila ograđena upozoravajućim žuto-crnim trakama, a ona je jučer s istih i maknuta.

„Odlukom Nacionalnog stožera do kraja dana otvorit ćemo sva dječja igrališta koja su bila označena upozoravajućim trakama. I dalje vrijedi preporuka, da kada je to potrebno, komuniciramo na što većoj udaljenosti sa što manje kontakata”, rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka, Boris Piližota.

Športski objekti d.o.o., gradska tvrtka koja brine o sportskim i rekreacijskim površinama i dvoranama te kompleksu bazena na otvorenom i zatvorenom danas također otvara vrata svojih vanjskih terena. Otvara se i popularna osječka Srednjika.

“Prema preporuci Stožera, dijelom dvorana i sportskih terena već se služe sportaši prve i druge kategorije, a danas otvaramo i sve druge sportske terene pa i našu Srednjiku. I dalje vrijede preporuke da se građani i sportaši više bave individualnim sportovima i rekreacijom jer za grupne sportove još nije došlo vrijeme, rekla je direktorica Športskih objekata d.o.o..

Dodaje kako bazeni još uvijek nisu otvoreni, ali su zbog izostanka posjeta uspjeli obnoviti i dotjerati sportske objekte.

foto: screenshot (youtube)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Cilj nam je kroz ovakve godišnje izbore nagraditi izvrsnost u sportu, ali i motivirati sportaše za daljnje vrhunske dosege i uspjehe kao i potvrditi da je Osijek grad koji živi i diše sport, baš kao i cijela Osječko-baranjska županija

Bliži nam se manifestacija “Sportaš godine”

Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva grada Osijeka i Osječko-baranjske županije tradicionalna je svečanost koja će ponovno okupiti veliki broj Više…

Program je nastao iz uočene potrebe da se djeci u dobi od 6 do 11 godina osigura besplatno pohađanje aktivnog  programa za vrijeme ljetnih praznika, te da se na taj način potakne njihov kvalitetan psihofizički rast i razvoj, stvaranje zdravih navika, socijalizacija, osjetljivost za različitosti, senzibilizacija na vršnjačko nasilje i spremnost na timski rad

Pametna sportska priča u Osijeku – paralelni svemir u kojemu igraće konzole i usamljenost ne postoje

Kada u slavonskoj ravnici temperature zakuhaju, a gradovi i sela se isprazne, prava je rijetkost na nekoj urbanoj lokaciji začuti Više…

Naši će se najmlađi sugrađani imati priliku ogledati u zanimljivim štafetnim igrama, bit će tu plivanja,  skakanja, balona, utrka plamenaca… Smijeh i zabava zagarantirani!

Zdravko je krenuo – Zdravkova vodena avantura

Ovog je mjeseca GSSR “Sport za sve” Osijek, u suradnji sa Školskim sportskim savezom grada Osijeka, u sklopu akcije “Zdravko Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu