SPORT

Otvaraju se igrališta – Od danas je moguće i na Srednjiku

Bez obzira na otvaranje i dalje ostaje mjera o sigurnoj udaljenosti i izostanku kontakata...

Objavljeno 06.05.2020
Ivona Amidžić

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa sve smo na neko vrijeme stavili na pauzu. Većinu, barem. Sva su dječja i sportska igrališta te rekreacijske površine u Osijeku bile zatvorene skoro sedam tjedana.

Odlukom Nacionalnog stožera otvorit će se 145 dječjih igrališta i nekoliko desetaka sportskih i sportsko-rekreacijskih otvorenih terena, piše Radio Osijek.

Sva su igrališta od 23. ožujka do danas bila ograđena upozoravajućim žuto-crnim trakama, a ona je jučer s istih i maknuta.

„Odlukom Nacionalnog stožera do kraja dana otvorit ćemo sva dječja igrališta koja su bila označena upozoravajućim trakama. I dalje vrijedi preporuka, da kada je to potrebno, komuniciramo na što većoj udaljenosti sa što manje kontakata”, rekao je zamjenik gradonačelnika Osijeka, Boris Piližota.

Športski objekti d.o.o., gradska tvrtka koja brine o sportskim i rekreacijskim površinama i dvoranama te kompleksu bazena na otvorenom i zatvorenom danas također otvara vrata svojih vanjskih terena. Otvara se i popularna osječka Srednjika.

“Prema preporuci Stožera, dijelom dvorana i sportskih terena već se služe sportaši prve i druge kategorije, a danas otvaramo i sve druge sportske terene pa i našu Srednjiku. I dalje vrijede preporuke da se građani i sportaši više bave individualnim sportovima i rekreacijom jer za grupne sportove još nije došlo vrijeme, rekla je direktorica Športskih objekata d.o.o..

Dodaje kako bazeni još uvijek nisu otvoreni, ali su zbog izostanka posjeta uspjeli obnoviti i dotjerati sportske objekte.

foto: screenshot (youtube)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci

Nastavlja se sezona Plazma Sportskih igara mladih

U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder Više…

Morat ćete paziti na mnogo stvari i dogovarati se sa svojim trenerima oko detalja...

Kako će odsad izgledati treniranje u zatvorenim sportskim objektima?

HZJZ je u sklopu treće faze opuštanja mjera donio preporuke koje se odnose na obavljanje sportsko-rekreativnih aktivnosti u zatvorenim sportskim Više…

Jučer su sa svojim redovnim treninzima, nakon velike pauze nastavili predkadeti Vrijednosnica Osijek

Vrijednosnice Osijek jučer krenule s treninzima

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa sve smo na neko vrijeme stavili na pauzu. Većinu, barem. Sva su dječja i sportska Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Započela je u siječnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u košarci

Nastavlja se sezona Plazma Sportskih igara mladih

Dobrodošli su svi zainteresirani, posebno oni koji još nisu skupili hrabrosti priključiti se grupnim treninzima u teretani, a upotrebljavaju se rekviziti koji su svima dostupni kod kuće

Krajem tjedna nam s primorja stiže velika online vježbaonica

„Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga"

Krenuli treninzi u Sokol centru – Svi su jedva dočekali!