KULTURA

Otvoren 22. Memorijal Matija Gregić

Natjecanje okuplja veliki broj ljubitelja stolnog tenisa, a turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota

  Objavljeno 12.10.2019
  Petar Tauković

  U dvorani Gradski Vrt ovoga se vikenda održava međunarodni stolnoteniski turnir 22. Memorijal Matija Gregić. Natjecanje okuplja veliki broj ljubitelja stolnog tenisa, a turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je okupljene pozdravio uime gradonačelnika Ivana Vrkića.

  Drago mi je biti ovdje među stolnotenisačima i na 22. izdanju turnira koji je u posljednje četiri godine dobio i međunarodni karakter te okuplja stolnotenisače u četiri uzrasta: mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svako međunarodno natjecanje uvijek je dobrodošlo u naš grad. Organizator ovog turnira je Stolnoteniski klub Vodovod Osijek koji je ujedno u našoj regiji nositelj kvalitete ovoga sporta i na to smo iznimno ponosni. Podržavamo naše stolnotenisače, stojimo uz ovaj sport i nadam se da će u godinama koju su pred nama biti još više sudionika na ovom turniru. – naglasio je zamjenik gradonačelnika.

  Turnir koji nosi ime Matije Gregića posvećen je čovjeku koji je svoj život protkao ljubavlju prema stolnom tenisu te radu s djecom, na što je podsjetio i sportski direktor Stolnoteniskog kluba Vodovod Osijek Dragan Knežević.

  Ovo je 22. memorijalni turnir u spomen na našeg trenera koji je stolnom tenisu učio sve nas Osječane koji znamo igrati stolni tenis. U subotu nastupaju mlađi kadeti i juniori, dok će u nedjelju snage odmjeravati kadeti i seniori. Dolaze nam igrači iz BiH, Srbije i Hrvatske, a riječ je o ukupno 283 sudionika. – kazao je Dragan Knežević.

  Otvarajući turnir, zamjenik gradonačelnika poželio je svim natjecateljima puno uspjeha, a nakon službenog dijela, s predsjednikom STK Vodovod Osijek Zdenkom Kurtovićem nakratko se i sam okušao u „pingiću“.

  Kao dijete sam često igrao stolni tenis s obzirom da mi je i otac u mladim danima bio licencirani trener stolnog tenisa. Lijepo je ponovno zaigrati, a svim našim mladim stolnotenisačima želim ostvarenje sjajnih rezultata i dobar sportski vikend u Osijeku. – poručio je Boris Piližota.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Radi se o suradnji s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu

  American Corner Gisko korisnicima omogućava pristup digitalnoj zbirci eLibraryUSA

  Sutrašnja izvedba je već rasprodana, kao i ona subotnja - Na rasporedu su još izvedbe u utorak, srijedu i petak

  HNK Osijek izvodi predstave i koncerte u dvorištu

  "Predstava će u subotu biti izvedena besplatno za sve mališane kako bismo na najbolji mogući način zahvalili našim gledateljima koji su bili uz nas"

  Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osječanima poklanja premijeru na otvorenom