KULTURA

Otvoren 22. Memorijal Matija Gregić

Natjecanje okuplja veliki broj ljubitelja stolnog tenisa, a turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota

  Objavljeno 12.10.2019
  Petar Tauković

  U dvorani Gradski Vrt ovoga se vikenda održava međunarodni stolnoteniski turnir 22. Memorijal Matija Gregić. Natjecanje okuplja veliki broj ljubitelja stolnog tenisa, a turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Boris Piližota koji je okupljene pozdravio uime gradonačelnika Ivana Vrkića.

  Drago mi je biti ovdje među stolnotenisačima i na 22. izdanju turnira koji je u posljednje četiri godine dobio i međunarodni karakter te okuplja stolnotenisače u četiri uzrasta: mlađi kadeti, kadeti, juniori i seniori, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svako međunarodno natjecanje uvijek je dobrodošlo u naš grad. Organizator ovog turnira je Stolnoteniski klub Vodovod Osijek koji je ujedno u našoj regiji nositelj kvalitete ovoga sporta i na to smo iznimno ponosni. Podržavamo naše stolnotenisače, stojimo uz ovaj sport i nadam se da će u godinama koju su pred nama biti još više sudionika na ovom turniru. – naglasio je zamjenik gradonačelnika.

  Turnir koji nosi ime Matije Gregića posvećen je čovjeku koji je svoj život protkao ljubavlju prema stolnom tenisu te radu s djecom, na što je podsjetio i sportski direktor Stolnoteniskog kluba Vodovod Osijek Dragan Knežević.

  Ovo je 22. memorijalni turnir u spomen na našeg trenera koji je stolnom tenisu učio sve nas Osječane koji znamo igrati stolni tenis. U subotu nastupaju mlađi kadeti i juniori, dok će u nedjelju snage odmjeravati kadeti i seniori. Dolaze nam igrači iz BiH, Srbije i Hrvatske, a riječ je o ukupno 283 sudionika. – kazao je Dragan Knežević.

  Otvarajući turnir, zamjenik gradonačelnika poželio je svim natjecateljima puno uspjeha, a nakon službenog dijela, s predsjednikom STK Vodovod Osijek Zdenkom Kurtovićem nakratko se i sam okušao u „pingiću“.

  Kao dijete sam često igrao stolni tenis s obzirom da mi je i otac u mladim danima bio licencirani trener stolnog tenisa. Lijepo je ponovno zaigrati, a svim našim mladim stolnotenisačima želim ostvarenje sjajnih rezultata i dobar sportski vikend u Osijeku. – poručio je Boris Piližota.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Festivalski video najavljuje novo izdanje, u prodaji early, early, early bird ulaznice ;)

  FERRAGOSTO JAM 13 (5.-9. 8. 2020.) NAJAVA, ULAZNICE

  Narodni običaji i proslave na kojima sudionici nose bajkovite, ponekad strašne maske poput onih u pohodu bušara...

  Doktori za baštinu: likovna radionica Maske i običaji (19.10. u 11.00) PRIJAVA

  Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta

  Mali prijatelji muzeja (19.10. u 13.30)