POLITIKA

Otvoren je prvi dio budućeg Veteranskog centra Ministarstva hrvatskih branitelja

Gradonačelnik je poručio kako su "branitelji ovo zaslužili", a da su Grad, a posebice država, odradili svoj dio posla!

    Objavljeno 05.12.2018
    Antonela Verković

    Danas se, kao što znamo, obilježava Dan obrane grada, a u sklopu toga otvoren je prvi dio novouređenih administrativnih prostorija budućeg Veteranskog centra Ministarstva hrvatskih branitelja (MHB).

    Gradonačelnik Vrkić poručio je kako su “branitelji ovo zaslužili”, a da su Grad, a posebice država, odradili svoj dio posla.

    ”Na ovaj način odužujemo se onima koji su najviše zaslužni za stvaranje Hrvatske, ali i jačamo infrastrukturu kako bi se branitelji mogli integrirati i biti korisni građani u miru, kao što su bili u vrijeme kada je trebalo braniti Hrvatsku” – istaknuo je Vrkić.

    U cilju jačanja sveobuhvatne skrbi za braniteljsko-stradalničku populaciju u novorueđene prostorije preselit će se uredi osječke Područne jedinice MHB-a, Centra za psihosocijalnu pomoć Osječko-baranjske županije, Odjel za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji te županijska Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

    Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara podsjetio je kako je Vlada RH 1. prosinca 2017. godine donijela odluku o prijenosu prava upravljanja nad zgradom nekadašnjeg osječkog hotela “Mursa” te donijela zaključak o uspostavi Veteranskog centra u našem gradu.

    SVE U SVRHU POTPORE BRANITELJIMA!

    Dodao je kako je u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 288,8 milijuna kuna za izgradnju veteranskih centara u Daruvaru, Petrinji, Sisku i Šibeniku, čiji se početak izgradnje očekuje u drugoj polovici iduće godine, a i za nastavak izgradnje osječkog centra također se planiraju EU sredstva.

    Potpuni završetak centra očekuje se za dvije godine, nastavio je Tandara.

    Voditeljica osječke područne jedinice MHB-a Sanja Ivković kazala je kako je zadaća ovih jedinica pružanje stručne, savjetodavne, pravne i psihososoijalne pomoći, obilazak branitelja i stradalnika u njihovim domovima te prikupljanje podataka o njihovim potrebama, a sada se za ove aktivnosti osiguravaju primjereni uvjeti, i to objedinjeno, na jednom mjestu.

    Izvijestila je kako se osječkoj Područnoj jedinici MHB-a, u kojoj rade tri djelatnice, ove godine obratilo više od šest tisuća korisnika, a Centru za psihosocijalnu pomoć više od 800 korisnika, što pokazuje da su branitelji i stradalnici Domovinskog rata stekli povjerenje u rad te ustanove.

    FOTO: Youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Samo na dan bitke na Rosinjači je poginulo čak 30 hrvatskih branitelja, od čega 16 u šumi Rosinjača. Jedan od njih je Davor Milas po kom škola u Osijeku nosi ime...

    Obilježena 27. godišnjica pogibije osječkih branitelja u šumi Rosinjača

    Na današnji dan se obilježava jedan od najtežih dana Domovinskog rata na području Osječko-baranjske županije. Bitka na Rosinjači jedna je Više…

    Gradonačelnik je rekao kako je teško izabrati prave riječi zahvale za sve ono što je Vukovar učinio za Hrvatsku

    Polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Parku Kralja Držislava

    Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika Hrvatskom domobranu u osječkom Parku Kralja Držislava u subotu je obilježen Dan sjećanja na Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde

    Trenutačno je u tijeku zimsko sezonsko sniženje i premda smo uveli niz pravila kako bi zaštitili građane od prevara, čak 72 posto građana kaže kako je naišlo na lažno sniženje

    Borzan ljuta: Tri četvrtine građana je naišlo na lažna sniženja