POLITIKA

Otvoren je prvi dio budućeg Veteranskog centra Ministarstva hrvatskih branitelja

Gradonačelnik je poručio kako su "branitelji ovo zaslužili", a da su Grad, a posebice država, odradili svoj dio posla!

  Objavljeno 05.12.2018
  Antonela Verković

  Danas se, kao što znamo, obilježava Dan obrane grada, a u sklopu toga otvoren je prvi dio novouređenih administrativnih prostorija budućeg Veteranskog centra Ministarstva hrvatskih branitelja (MHB).

  Gradonačelnik Vrkić poručio je kako su “branitelji ovo zaslužili”, a da su Grad, a posebice država, odradili svoj dio posla.

  ”Na ovaj način odužujemo se onima koji su najviše zaslužni za stvaranje Hrvatske, ali i jačamo infrastrukturu kako bi se branitelji mogli integrirati i biti korisni građani u miru, kao što su bili u vrijeme kada je trebalo braniti Hrvatsku” – istaknuo je Vrkić.

  U cilju jačanja sveobuhvatne skrbi za braniteljsko-stradalničku populaciju u novorueđene prostorije preselit će se uredi osječke Područne jedinice MHB-a, Centra za psihosocijalnu pomoć Osječko-baranjske županije, Odjel za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji te županijska Koordinacija udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

  Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara podsjetio je kako je Vlada RH 1. prosinca 2017. godine donijela odluku o prijenosu prava upravljanja nad zgradom nekadašnjeg osječkog hotela “Mursa” te donijela zaključak o uspostavi Veteranskog centra u našem gradu.

  SVE U SVRHU POTPORE BRANITELJIMA!

  Dodao je kako je u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 288,8 milijuna kuna za izgradnju veteranskih centara u Daruvaru, Petrinji, Sisku i Šibeniku, čiji se početak izgradnje očekuje u drugoj polovici iduće godine, a i za nastavak izgradnje osječkog centra također se planiraju EU sredstva.

  Potpuni završetak centra očekuje se za dvije godine, nastavio je Tandara.

  Voditeljica osječke područne jedinice MHB-a Sanja Ivković kazala je kako je zadaća ovih jedinica pružanje stručne, savjetodavne, pravne i psihososoijalne pomoći, obilazak branitelja i stradalnika u njihovim domovima te prikupljanje podataka o njihovim potrebama, a sada se za ove aktivnosti osiguravaju primjereni uvjeti, i to objedinjeno, na jednom mjestu.

  Izvijestila je kako se osječkoj Područnoj jedinici MHB-a, u kojoj rade tri djelatnice, ove godine obratilo više od šest tisuća korisnika, a Centru za psihosocijalnu pomoć više od 800 korisnika, što pokazuje da su branitelji i stradalnici Domovinskog rata stekli povjerenje u rad te ustanove.

  FOTO: Youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Samo na dan bitke na Rosinjači je poginulo čak 30 hrvatskih branitelja, od čega 16 u šumi Rosinjača. Jedan od njih je Davor Milas po kom škola u Osijeku nosi ime...

  Obilježena 27. godišnjica pogibije osječkih branitelja u šumi Rosinjača

  Na današnji dan se obilježava jedan od najtežih dana Domovinskog rata na području Osječko-baranjske županije. Bitka na Rosinjači jedna je Više…

  Gradonačelnik je rekao kako je teško izabrati prave riječi zahvale za sve ono što je Vukovar učinio za Hrvatsku

  Polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Parku Kralja Držislava

  Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika Hrvatskom domobranu u osječkom Parku Kralja Držislava u subotu je obilježen Dan sjećanja na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Barem na taj dan ne moramo misliti što ćemo za ručak :)

  Završio je jedan blagdan, za samo devet dana dolazi još jedan slobodan dan

  Kineski ulagači zainteresirani za zračni i riječni transport

  Radni posjet investitora iz Kine u Osijeku