POLITIKA

Otvorena birališta u Hrvatskoj! Zašto je važno izaći na izbore!? Ostanete li doma, svejedno će netko pobijediti!

Posljednji puta čak 75% biračkog tijela ni na koji način nije utjecalo na ishod izbora, osim - vrlo bitno - svojim neizlaskom!

  Objavljeno 26.05.2019
  Alan Srčnik

  Otvorena su birališta za hrvatske europarlamentarce! Hrvatska danas, kao i ostale zemlje EU, glasa za svoje zastupnike u europskom parlamentu!

  Neovisno o slaganju ili ne slaganju s brojem, Hrvatska ima, a sukladno podacima Ministarstva uprave – oko 3,75 milijuna birača.

  Što to znači u kontekstu izlaznosti na izbore i kasnijih rezultata izbora? Zašto je važna naša izlaznost na izbore za Europski parlament? Ili bilo koje druge izbore?

  Stoga što lošom izlaznošću pobjeđuje onaj discipliniranog biračkog tijela, a sav ostali narod to poslije trpi u razdoblju od 5 godina, ovisno o trajanju mandata.

  Hrvatska je 2014. glasala s cca. 25%. Što znači da posljednji puta čak 75% biračkog tijela ni na koji način nije utjecalo na ishod izbora, osim – vrlo bitno – svojim neizlaskom!

  Još jednostavnije to izgleda ovako – od 3,75 milijuna ljudi na izbore izlazi 25%. To je oko 937.000 ljudi. Što radi i gdje je preostalih 75% birača ili 2.800.000 ljudi, a koji mogu ‘prevrnuti izbore’ kako žele!?!?

  Još jedna važan postotak na kraju ove priče je onaj europskih zakona, a koji idu u domicilnu primjenu. Oko 70% europskih zakona primjenjuje se u domaćem zakonodavstvu.

  Ne čekajte kod kuće ‘da Vam se dogode’ oni koji će na to utjecati!

  Birališta su otvorena od 7 do 19 sati!

  Foto: Pixabay

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Urbana aglomeracija Osijek, najuspješnija aglomeracija u Republici Hrvatskoj, koristi 40 milijuna eura koji su usmjereni na održivi urbani razvoj

  Osijek provodi EU projekte vrijedne 87 milijuna eura

  U Osijeku je jučer započeo dvodnevni događaj koji je okupio predstavnike nacionalnih i lokalnih vlasti iz Hrvatske, Bugarske i Rumunjske, Više…

  Britanija će u slučaju brexita bez sporazuma odmah ukinuti slobodu kretanja

  Velika Britanija je u ponedjeljak poručila da će u slučaju brexita bez sporazuma 31. listopada odmah ukinuti pravila EU-a o Više…

  Kao stručnjak za Ustav RH, Palić je u njihovim porukama zamijetio 'jeftinu retoriku' ...

  Ustavni stručnjak Palić poručuje predsjedničkim kandidatima: Govore kako će u mandatu raditi ono što formalno uopće ne mogu

  Ustavni stručnjak prof.dr.sc. Mato Palić revoltiran je izbornim parolama predsjedničkih kandidata RH, a kojih broj svako toliko raste … Kao Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Urbana aglomeracija Osijek, najuspješnija aglomeracija u Republici Hrvatskoj, koristi 40 milijuna eura koji su usmjereni na održivi urbani razvoj

  Osijek provodi EU projekte vrijedne 87 milijuna eura

  Trenutno je u procesu završetka rehabilitacija u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek u Bizovcu

  Povratak gradonačelnika Ivana Vrkića

  "U utorak ću konačno održati prvi sastanak nakon operacije sa svojim suradnicima - zamjenicima i pročelnicima. Nastavljamo gdje smo stali"

  Nakon skoro pet mjeseci šutnje gradonačelnik Ivan Vrkić obratio se građanima