ŽIVOT

Otvorena je Kopika, cijena ulaznica je ista a ima i novosti…

Za posjetitelje će biti osigurani dodatni programi poput  aqua aerobica,  DJ-a i praćenja utakmica Europskog nogometnog prvenstva.

Objavljeno 17.06.2024
Darija Kovačić

Kupališna sezona na bazenskom kompleksu ŠRC „Copacabana“ kreće u ponedjeljak, 17. lipnja i trajat će do 1. rujna.

Cijene ulaznica i svih drugih usluga ostale su nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu.

Tako je i ove sezone za djecu do 7 godina ulaz besplatan. Djeca od 7 do 15 godina plaćaju dnevnu ulaznicu po cijeni od 1,50 eura, umirovljenici i osobe s invaliditetom 1,30 eura, a ostali posjetitelji radnim danima 3 eura, a vikendom i blagdanima 3,50 eura.

Dnevni najam  ležaljki je i ove godine 3 eura, a najam garderobnih ormarića 1 euro.

U pripremi  sezone vodilo se računa o sigurnosti gostiju, ali i njihove imovine, tako da su  pripremljeni garderobni ormarići za pohranu vrijednih stvari.

Usluge medicinske skrbi na  ŠRC „Copacabana pružat će 11 licenciranih medicinskih tehničara  i sestara, djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije. Ambulanta je opremljena defibrilatorom i ostalom medicinskom opremom nužnom za pružanje adekvatne medicinske skrbi posjetiteljima.

Dodatnu sigurnost kupačima pruža profesionalna spasilačka služba, koja će osim  intervencija spašavanja, svoju ulogu bazirati na prevenciji i nadzoru. Koordinacija zdravstvenog i spasilačkog tima važna je za sigurnost i pomoć kupačima, a provodit će se na  najvišoj razini. Timovi su  dodatno opremljeni i uređajima za međusobnu komunikaciju.

Zdravstvenu ispravnost i kontrolu bazenske vode i vode za ljudsku potrošnju provodi   Nastavni zavod za  javno zdravstvo OBŽ.

Tijekom sezone osiguran je rad redarske i blagajničke službe. Redarske i blagajničke poslove  obavljaju  studenti/studentice  i učenici/učenice. U funkciji naplate ulaza pripremljene su tri blagajne za gotovinsko i bezgotovinsko plaćanje. Sve tri će blagajne biti u funkciji  tijekom dana u kojima se očekuju veliki broj posjetitelja.

Atrakcija ovogodišnje sezone svakako je i noćno kupanje petkom i subotom do 23:00 sata, koje je omogućeno postavljanjem rasvjete na cijelom kupalištu, koja uz već postojeću bazensku ambijentalnu rasvjetu, pruža iznimni doživljaj noćnog kupanja. Za posjetitelje će biti osigurani dodatni programi poput  aqua aerobica,  DJ-a i praćenja utakmica Europskog nogometnog prvenstva.

Kopika, podzemne vode

Kvalitetna ugostiteljska ponuda osigurana je u dijelu bazena s atrakcijama na  „vodenom baru“,montažnim kućicama za pružanje usluga prodaje hrane i ledenicama za prodaju sladoleda.

U operativne poslove pripreme kupališne sezone, osim djelatnika Grada Osijeka, uključeni su  Unikom d.o.o. i  Sportski objekti d.o.o.

Valja naglasiti kako su za dravsku plažu, šetnicu  i pripadajuće sadržaje provedene aktivnosti nužne za kvalitetno, uredno i sigurno funkcioniranje kupališta. U vanjskom dijelu kupališta uređen je i stavljen u funkciju toalet koji će biti dostupan svim kupačima, kao i sudionicima brojnih sportskih događaja i gostima ugostiteljskih objekata na dravskoj plaži. Posvećenost i ovom dijelu kupališta posebno se ogleda u dodatnom uređenju tuševa, zdenaca i postavljanju novih vizuala i oznaka.

Olimpijski će  bazen tijekom sezone za svoje sportske aktivnosti koristiti i sportski klubovi  osječkog sporta (plivači, vaterpolistu i triatlonci) u skladu s rasporedom koji je izradila Zajednica osječkog sporta. Budući da je svaki dan proveden na treningu u 50 metarskom bazenu dragocjen, omogućen je maksimalan broj termina za treninge.

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uz već postojeću bazensku ambijentalnu rasvjetu, ove je godine postavljena nova rasvjeta na cijelom kupalištu koja pruža iznimni doživljaj noćnog kupanja

Petkom i subotom noćno kupanje na Copacabani do 23 sata

I ove je godine petkom i subotom do 23 sata organizirano noćno kupanje na Copacabani. Uz već postojeću bazensku ambijentalnu Više…

Osvježenje na pijesku rijeke Drave i bazenskom kompleksu Kopika potražili su danas mnogi Osječani

[FOTO] Otvorena Kopika, bazeni i kupalište na Dravi

Kopika je danas otvorena a prvi dani ljeta privukli su veliki broj građana koji su osvježenje potražili baš na ovom Više…

Uz mnoge zabavne sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe. Poznate su i cijene ulaza za ovu sezonu

[FOTO] S novim sadržajima osječka Copacabana od danas spremna za novu kupališnu sezonu

Nakon prošlogodišnje prve temeljite rekonstrukcije, osječka Copacabana i ove je godine uređena te s novim sadržajima spremna za novu sezonu. Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Retail parku Gacka omogućeno je brzo punjenje na DC punionici ukupne snage 90kW, a istodobno je moguće puniti dva vozila

U retail parku Gacka otvorena brza punionica za električna vozila

Ja sam stvarno ponosna i uvijek volim naglašavati da sam iz Osijeka i trudim se Osijek i županiju prikazati u najboljem svjetlu

Prijem Donne Vekić povodom sjajnog rezultata na Wimbledonu

Osječka firma Life Story Link donosi inovativno rješenje za čuvanje uspomena na preminule, kroz izradu metalnih memorijalnih pločica za nadgrobne spomenike

Inovacija u memorijalima: “Life Story Link” iz Osijeka