ŽIVOT

Otvorena Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Ako ste planirali, sada je pravo vrijeme za provoditi projekte iz EU fondova

Objavljeno 17.05.2018
Nikolina Ćosić

Regionalna podružnica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva otvorena je danas u Osijeku, kao Posredničko tijelo razine 2 u okviru Operativnoga programa “Učinkoviti ljudski potencijali”.

Sadašnji i budući korisnici bespovratnih sredstava Europskih socijalnih fondova, od dana će lakše dolaziti do informacija vezanih za pisanje i provođenje projekata, ali dobit će i pomoć u povećanju razine profesionalnosti i učinkovitosti provođenja aktivnosti usmjerenih prema krajnjim korisnicima, kvalitetno korištenje odobrenih sredstava te utjecaja na društveni (i ekonomski) razvoj u Republici Hrvatskoj.

Kako kaže upraviteljica Nacionalne zaklade, Cvjetana Plavša-Matić, u Regionalnoj podružnici će biti zaposleno 5 ljudi koji će biti na raspolaganju svima koji imaju namjeru napraviti nešto korisno za svoju zajednicu uz pomoć Socijalnih europskih fondova. Korisnici će moći dobiti pomoć u pisanju, ali i provođenju samih projekata.

Nikad izdašnije financije za civilno društvo:

Ukupno u ESF-u ima 13 milijardi kuna kojim upravlja ministarstvo rada , za zapošljavanje, za obrazovanje, za dobro upravljanje, za socijalnu inkluziju marginaliziranih skupina. Za civilno društvo izdvojeno je milijarda kuna projekata koji će se objaviti natječajima.

Ove će se godine objaviti preko pola milijarde kuna natječaja. Prije tjedan dana objavljeni su natječaji za tematske mreže u okviru kojih će se pokriti 25 tema koje se smatraju relevantnima za društvo. Planirao je 3,6 milijardi kuna po tematskoj mreži, a u kojima će se druge moći umrežiti sa znanstvenim institucijama na razvoju javnih politika, od tema kao što su pitanje demografije, mladih, financijske pismenosti, klimatskih promjena i očuvanje okoliša – objasnio je ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, koji je ovom prilikom u svojstvu čelnika Upravljačkog tijela Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”.

Gradonačelnik Ivan Vrkić se zahvalio Zakladi “što na ovaj način distribuira svoje ovlasti i dolazi na teren gdje je moguće ovdje neposredno kroz uvid i natječaje dobiti stručnu i neposrednu podršku u tome da se savladaju sve birokratske prepreke kako bi se lakše došlo do sredstava koji će se distribuirati u našoj zajednici.”

Odlukom Upravnog odbora Nacionalne zaklade od 2. rujna 2017. godine započeo je postupak ustrojavanja Regionalnih podružnica Nacionalne zaklade u Splitu, Rijeci, a posljednja je otvorena danas u Osijeku, na adresi Hrvatske Republike 26.

VIŠE IZ KATEGORIJE

Nema ljepšeg osjećaja od onog kada ti se srce smije i osjetiš da je to ona istinska sreća o kojoj se govori. Naši nogometaši doprijenili su da se odmaknemo od loših misli i barem na kratko uživamo i živimo za trenutke sreće, zajedništva i ljubavi!

VATRENI omogućili: ROĐENDANSKA PROSLAVA UZ NAJVEĆI BROJ (NE)POZVANIH GOSTIJU

Uz uobičajenu lokaciju, fan zonu osječku Tvrđu, ovog puta organizirano gledanje utakmice u centru grada na glavnom trgu!

DVIJE LOKACIJE U OSIJEKU ZA ISTU ŽELJU – ZLATO NAŠIM VATRENIMA!

Možda je 'fake', možda i nije. Svakako, zabavlja! Pobjeda na kladionici donijela bi mu 22.500$ ...

Tetovirao Hrvatsku kao pobjednika na rame i kladio se za 3.000$ – 6. srpnja!