ŽIVOT

Otvorena Sportska akademija

Anušić: Radi se o sportovima koji su u ogromnom uzletu, a Osječko-baranjska županija snažno podupire sve sportske aktivnosti na svom području

Objavljeno 02.09.2021
Ivona Amidžić

Osijek je postao bogatiji za još jedan odlično opremljen prostor namijenjen sportašima i riječ je o jedinstvenoj suradnji dvaju sportskih klubova koji su zajedničkim snagama osnovali Sportsku akademiju – prostor za treniranje u vrhunskim uvjetima, prenosi Radio Osijek.

Tvrtka “Sportska akademija” d.o.o. sa sjedištem u Osijeku novoosnovana je tvrtka u vlasništvu Dragana Franjkovića iz Osijeka. Nastala je kao nastavak petnaestogodišnjeg uspješnog rada sportske udruge “Martial Arts Osijek” pod njegovim vodstvom. Udruga je proteklih 15 godina djelovala kao centar za borilačke sportove, samoobranu i kondicijsku pripremu sportaša u prostoru fitness centra “XXL” u Osijeku.

Prije pet godina počela je vrlo uspješna suradnja sportske udruge “Martial Arts Osijek” i kickboxing kluba “Sveti Duh” iz Osijeka, a ta će suradnja biti nastavljena i u novom prostoru, najavio je Tomislav Bilandžić, tajnik KBK Sveti Duh. Podsjetio je kako je Kickboxing klub „Sveti Duh“ osnovan je 2004. godine, a njegovi su članovi osvajali više puta medalje na državnim, europskim i svjetskim prvenstvima. Klub je imao više puta državne prvake. Imao je i europskog i svjetskog seniorskog amaterskog prvaka te europskog WAKO PRO prvaka. Na temelju ostvarenih sportskih rezultata klub je posljednjih desetak godina nositelj kvalitete sporta u Gradu Osijeku. “Jedan smo od najtrofejnijih borilačkih klubova Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatskog kickboxing saveza. Od svoga osnutka do danas deset puta smo bili organizatori velikih, što domaćih, što međunarodnih kickboxing natjecanja u Gradu Osijeku”, podsjetio je Bilandžić.

U Sportskoj akademiji treninge će održavati kickboxing klub “Sveti Duh” iz Osijeka, održavat će se treninzi Krav Mage, kettlbella, kondicijske pripreme sportaša, sportske škole za djecu, kao i u drugim programima.

“Ovo je veliki iskorak za sve nas, cilj nam je bio stovriti uvjete za treninge vrhunskih sportaša, ali i rekreativaca, omogućiti dodatne termine i sadržaje za djecu kako bi svi sugrađani mogli pronaći nešti za sebe”, rekao je voditelj Sportske akademije Dragan Franjković. Trenutačno je u funkciji oko 400 četvornih metara teretane i tatamija te svlačionica i drugih prostorija, a planira se osposobiti još oko 500 četvornih metara prostora za treninge borilačkih sportova.

Sportska se akademija smjestila u davno zaboravljen i zapušten prostor nekadašnjeg hotela Turist pored željezničkog kolovdora u Osijeku.

Dragan Franjković je izjavio kako je uvjeren da je ovaj prostor jedinstven u Hrvatskoj, a klubovi Martial Arts i Sveti Duh pripremaju se za nastupe na Svjetskom prvenstvu u Italiji i Europsko juniorsko prvenstvo u Budvi na kojem će se truditi postići najbolji rezultat.

Na otvorenju je bio i osječko-baranjski župan Ivan Anušić koji je rekao kako se radi o sportovima koji su u ogromnom uzletu, a Osječko-baranjska županija snažno podupire sve sportske aktivnosti na svom području. Zamjenik osječkoga gradonačelnika Dragan Vulin čestitao je dvama sportskim klubovima na ujedinjenju vehunskih sportaša i rekreativaca i popularizaciji sporta među mladima.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Na startu je za sve sudionike utrke Red Bull čekao s osvježavajućom okrijepom od koje su trkači dobili krila, a 100% svih donacija i startnina ide izravno u projekte istraživanja leđne moždine

[FOTO] Wings for life u Osijeku

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

Osijek, grad po mjeri čovjeka, siguran i miran, čist i urban, a tako nekako baš, mirisan i divan. Proljeće je u Osijeku...

[FOTO] Proljeće u Osijeku

U gradu koji ima više parkova negoli trgova, sve je više onih koji uživaju u zelenim dnevnim boravcima, a osječka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša