Arhiva

Otvorene još dvije izložbe – Svjetski tjedan svemira

  Objavljeno 06.10.2015
  OsijekNews redakcija

  S obzirom da se Svjetski tjedan svemira obilježava u periodu 4. – 10. listopada, diljem svijeta, osim  uvodnih akcija u Domu tehnike, na tri lokacije će biti otvorene izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015.

  Ovaj natječaj je proveden u 80 država svijeta, a iz Hrvatske je sudjelovao samo grad Osijek, učenici OŠ Ljudevita Gaja i Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek.

  U ponedjeljak, 5. listopada 2015. u organizaciji Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i Udruge World Space Week Hrvatska otvorena je izložba plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015. na dvije nove lokacije.

  U Školi primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek-Ogranku Industrijska četvrt.

  Sudionike i goste je u ime škole pozdravila ravnateljica Ina Marić, zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš je čestitao sudionicima a na kraju su podijeljene zahvalnice, koje im je u ime organizatora WSW Hrvatska i Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka, uručio Goran Nikolašević, manager nacionalnih koordinatora World Space Week Asocijacije. Goran Nikolašević je istaknuo da je sada prvi put u sklopu Svjetskog tjedna svemira organiziran i proveden natječaj za plakat u Republici Hrvatskoj, tema je bila Discovery, a odnosila se na istraživanje i upoznavanje udaljenih svjetova, galaksija, zvježđa te na potragu za planetama sličnimZemlji. Učenici ŠPUD-a su sa svojim idejnim rješenjima ostvarili izvrstan uspjeh, drugo i treće mjesto u svijetu.

  A u poslijepodnevnim satima u prostorijama Ogranka Industrijske četvrti Gradske i sveučilišne knjižnice, uz domaćima Marina Seleša otvorenje su uveličali predsjednik ZTK Grada Osijeka Aleksandar Muharemović, Nataša Dorić voditeljica Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka te Goran Nikolašević manager nacionalnih koordinatora World Space Week Asocijacije – koji je i otvorio izložbu.

  Svoju pomoć pri digitalizaciji radova pružio je Državni arhiv u Osijeku, a printanje radova je omogućila Škola za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek.  Izložbe su otvorene do daljnjega, svi zainteresirani ih mogu posjetiti tijekom radnog vremena Doma tehnike, na prvom katu, Trg Jurja Križanića 1 i u prostorijama Ogranka Industrijske četvrti Gradske i sveučilišne knjižnice, Vinkovačka 66d.

  ctk_izlozba_svemir2015

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  ODLIČNI OSJEČKI ZRAKOPLOVNI MODELARI

  U Somboru je tijekom proteklog vikenda održan 2. Bačka kup, natjecanje zrakoplovnih modelara u dvoranskim kategorijama, na kojem je sudjelovalo Više…

  Nove medalje za Osječane – međunarodni 6. International Indoor Open Čeminac

  U Čemincu je održan 9. Indoor Open Čeminac 2016. za kup Republike Hrvatske u natjecanju letećih modela F1N i F1N150, Više…

  CTK Osijek – ZTK Grada Osijeka u OŠ Tin Ujevića

  U srijedu, 20. siječnja 2016. u osnovnoj školi Tina Ujevića ukratko je predstavljen radionički program izvanškolskih tehničkih aktivnosti Centra tehničke Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sezona grijanja već nam je otvorila svoja vrata, a s grijanjem osim skupljih režija dolazi i do češćih požara. Evo savjeta kako ih spriječiti...

  Evakuacija i spašavanje u GPP-u Osijek – uz vrijednu ekipu iz JPVP-a nema brige od požara!

  Ovogodišnja će Miholjska regata biti održana dan nakon blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika župe u kojoj se nalazi klub

  Miholjska regata – ‘Ajmo svi na Dravu!

  Treći po redu Osječki pješački put, na "tapeti" je za 6. listopada 2018. Jesmo li spremni?

  Osječki pješački put – Idemo šetati?