Arhiva

Otvorene još dvije izložbe – Svjetski tjedan svemira

  Objavljeno 06.10.2015
  OsijekNews redakcija

  S obzirom da se Svjetski tjedan svemira obilježava u periodu 4. – 10. listopada, diljem svijeta, osim  uvodnih akcija u Domu tehnike, na tri lokacije će biti otvorene izložbe plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015.

  Ovaj natječaj je proveden u 80 država svijeta, a iz Hrvatske je sudjelovao samo grad Osijek, učenici OŠ Ljudevita Gaja i Škole za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek.

  U ponedjeljak, 5. listopada 2015. u organizaciji Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka i Udruge World Space Week Hrvatska otvorena je izložba plakata sudionika u natječaju za dizajn godišnjeg postera World Space Week 2015. na dvije nove lokacije.

  U Školi primjenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek-Ogranku Industrijska četvrt.

  Sudionike i goste je u ime škole pozdravila ravnateljica Ina Marić, zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš je čestitao sudionicima a na kraju su podijeljene zahvalnice, koje im je u ime organizatora WSW Hrvatska i Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka, uručio Goran Nikolašević, manager nacionalnih koordinatora World Space Week Asocijacije. Goran Nikolašević je istaknuo da je sada prvi put u sklopu Svjetskog tjedna svemira organiziran i proveden natječaj za plakat u Republici Hrvatskoj, tema je bila Discovery, a odnosila se na istraživanje i upoznavanje udaljenih svjetova, galaksija, zvježđa te na potragu za planetama sličnimZemlji. Učenici ŠPUD-a su sa svojim idejnim rješenjima ostvarili izvrstan uspjeh, drugo i treće mjesto u svijetu.

  A u poslijepodnevnim satima u prostorijama Ogranka Industrijske četvrti Gradske i sveučilišne knjižnice, uz domaćima Marina Seleša otvorenje su uveličali predsjednik ZTK Grada Osijeka Aleksandar Muharemović, Nataša Dorić voditeljica Centra tehničke kulture Osijek-ZTK Grada Osijeka te Goran Nikolašević manager nacionalnih koordinatora World Space Week Asocijacije – koji je i otvorio izložbu.

  Svoju pomoć pri digitalizaciji radova pružio je Državni arhiv u Osijeku, a printanje radova je omogućila Škola za primjenjenu umjetnost i dizajn Osijek.  Izložbe su otvorene do daljnjega, svi zainteresirani ih mogu posjetiti tijekom radnog vremena Doma tehnike, na prvom katu, Trg Jurja Križanića 1 i u prostorijama Ogranka Industrijske četvrti Gradske i sveučilišne knjižnice, Vinkovačka 66d.

  ctk_izlozba_svemir2015