ŽIVOT

Otvorenje Dramskog studija “Dramoplov” u Dokkici

Polaznike očekuje mnoštvo dramskih igara, mašte i kreativnosti, kao i javnih izvedbi predstava.

Objavljeno 27.10.2020
Darija Kovačić

Dječji kreativni centar “DOKKICA” u srijedu, 28.10. u 18 sati otvara Dramski studio “Dramoplov” za djecu od 10 do 12 godina.

Rezultat je to dugogodišnje suradnje s učiteljicom Anom Škarom, dramskom pedagoginjom koja je kao mentorica, sa svojim učenicima, sudjelovala u Festivalu učeničkih igrokaza “POZOR! Plivamo na sceni!” od samih početaka.

Ovaj dječji kazališni festival, podsjećamo, nastao je kao želja za promocijom dramskog stvaralaštva djece, poticanjem ljubavi prema kazalištu i priznanjem nastavnicima za njegovanje dramskog odgoja u osnovnim školama, a održava se svake godine od 2012. godine u povodu obilježavanja Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade u suradnji s Dječjim kazalištem Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ana Škaro, kao dramska pedagoginja, članica je Hrvatskog centra za dramski odgoj i voditeljica brojnih dramskih radionica za djecu i odrasle, a ove je godine zajedničkim kreativnim radom s predsjednicom DOKKICE, Ines Novak objelodanila dječju predstavu “Pero i Vlatko – junaci prirode”. Njena ljubav prema dramskog odgoju neizostavno otvara brojne mogućnosti za kreativne angažmane, a jedan od njih je i vođenje novog dječjeg dramskog studija u DOKKICI – Dramskog studija “Dramoplov”.

Uvodna je radionica besplatna.

Polaznike očekuje mnoštvo dramskih igara, mašte i kreativnosti, kao i javnih izvedbi predstava.

Roditelji koji žele upisati dijete u Dramski studio u DOKKICI ili žele dovesti dijete na oglednu radionicu molimo za prethodnu prijavu na [email protected] ili 782 454, poručuju iz Dokkice.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Kao i većina nas, i oni se suočavaju s velikim financijskim izazovima uslijed pandemije...

Donacijom pomozite Dokkici na ulazu u desetu godinu postojanja

Dječji kreativni centar DOKKICA ulazi u 10. godinu postojanja. Vrijeme pandemije donijelo je nove izazove, ali i financijski gubitak zbog Više…

Ovog vikenda Priča o jazavčaru Tobiju i Pale sam na svijetu

Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek poziva vas na veseli vikend

Novi veseli vikend u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića! U subotu, 7. studenoga u 18 sati možete pogledati predstavu Zdeneka Florijana Više…

Ovogodišnje izdanje festivala zbog pandemije uzrokovane koronavirusom održat će se u malo drugačijim uvjetima.

43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe

Hrvatski tamburaški savez u Osijeku organizira 43. Međunarodni festival umjetničke tamburaške glazbe 24. i 25. listopada u prostoru Doma Željezničara Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku, dvoje u Valpovu te po jedno u Našicama, Belišću, Antunovcu, Dardi, Vladislavcima, Đurđenovcu, Ernestinovu, Marijancima i Šodolovcima.  

18 novopozitivnih na području OBŽ

"Riječ je o importiranim slučajevima i sva tri putnika su došla iz Zanzibara"

Vraneš: Uz dva slučaja zaraze južnoafričkim sojem koronavirusa, moguć i treći