KULTURA

Otvorenje ulične galerije na neobičnom dijelu u centru Osijeka

Zaboravljena i napuštena lokacija u Osijeku, a po mnogo čemu vrlo značajna

Objavljeno 11.07.2019
Ivona Amidžić

Najznačajniju tramvajsku postaju, podignutu u neposrednoj blizini današnjeg Doma zdravlja, projektirao je arhitekt Juraj Denzler, a izgrađena je 1926. godine. Njezina elegantna jednostavna konstrukcija: dva valjka koja nose tanku armiranobetonsku stropnu konstrukciju, povezana ostakljenom metalnom geometrijskom konstrukcijom, odaje ruku tog iznimnog arhitekta.

To znamenito tramvajsko stajalište uskoro će postati ulična galerija predstavljajući rad mlade akademske umjetnice Slađane Zubić u sklopu Osječkog ljeta kulture. “ROAD TO NOWHERE” naziv je rada Zubić koji će krasiti tramvajsku postaju.

Riječ je o projektu Udruge PLANTaža, „Urbane intervencije” koji uz podršku Grada Osijeka i Osječko- baranjske županije ima za cilj urediti i popularizirati zaboravljene i napuštene lokacije u Osijeku s naglaskom na javni prostor kao prostor stvaranja društvenih i alternativnih kulturno-umjetničkih pravaca.

Napušteni i derutni objekti u Osijeku djeluju „ostavljeno” da propadaju kroz vrijeme. Svi ti objekti imaju priču za ispričati te kroz projekt „Urbane intervencije” dobivaju novi smisao i doprinose razvoju umjetnosti.

Otvorenje ulične galerije planirano je za subotu, 13. srpnja s početkom u 19 sati u Drvengradu u Perivoju Kralja Tomislava u osječkoj Tvrđi.

Ako vas zanima kako će to sve izgledati, možete zaviriti u objavu ispod ili za dodatne detalje posjetiti službenu Facebook stranicu.

⚡Pitate se kako će izgledati ulična galerija ?Mali sneak peek prije subotnjeg otvorenja ⚡

Objavljuje Udruga PLANTažaUtorak, 9. srpnja 2019.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Izložbom se odaje počast tragično preminulom kustosu Muzeja likovnih umjetnosti Vlastimiru Kusiku, muzejskom savjetniku, likovnom kritičaru, povjesničaru i teoretičaru umjetnosti

Finissage izložbe Hommage V. K.-u u MLU-u

Izložbom Hommage V. K.-u odaje se počast u svibnju 2018. godine tragično preminulom kustosu Muzeja likovnih umjetnosti Vlastimiru Kusiku, muzejskom savjetniku, Više…

Sve aktivnosti odvijati će se u Parku Kulture gdje će oživjeti jedan poseban grad

Otvorene prijave za radionice na Zemlji bez granica

Nešto više od 30 dana dijeli nas do početka najvećeg obiteljskog festivala Zemlja bez granica. Ovogodišnji manifestacijski naziv Vremeplov odvest će Više…

Neke stvari jednostavno ne smijete propustiti...

Stigao je i predzadnji dan OLJK-a

Sve je tako brzo prošlo, stiže nam i posljednji vikend ovogodišnjeg OLJK-a. Današnji predzadnji dan donosi neke posebne i zanimljive Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najbolji splitski stand up komičari po prvi put dolaze u Osijek!

Osijek: Dalmatinska stand-up comedy večer

Začinite si petak 13. neobičnom degustacijom hrane i pića

Kemija u kuhinji u doba Strossmayera