KULTURA

Ovaj vikend počinje 41. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje

Manifestacija će se odvijati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, a ulaz je slobodan

  Objavljeno 23.09.2020
  Ivona Amidžić

  Prvi put u svojoj povijesti 41. Smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje održat će se u Osijeku, u nedjelju, 27. rujna 2020. godine.

  Manifestacija će se odvijati na Trgu Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, gdje će u 16:15 započeti mimohod članova 10 puhačkih orkestara, koliko će ih nastupiti na Smotri. Slijedi svečano otvaranje Smotre u 17 h te dvije koračnice u zajedničkoj izvedbi svih orkestara.

  Samostalnim nastupom u 17:30 prvi će se predstaviti domaćini Smotre Osječki puhački orkestar, nakon čega slijede samostalni nastupi ostalih orkestara redom iz: Jakšića, Belišća, Donjeg Miholjca, Valpova, Slavonskog Broda, Đakova, Požege, Našica i Virovitice, a od 21 h nastupaju gosti večeri osječki bend Sing, Song, Swing.

  Ravnatelju opere HNK u Osijeku, gospodinu Filipu Pavišiću, pripala je čast biti ocjenjivačem Smotre.

  Smotru organizira Osječki puhački orkestar i Savez amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje uz potporu Ministarstva kulture i medija RH. Pokrovitelji su Grad Osijek i Kulturni centar Osijek, a donatori Karolina d.o.o. Osijek, Dukat d.d., Euro-Unit Osijek, Franjevački samostan Sv. Križa, Turistička zajednica grada Osijeka te Cvjećarnica Maja.

  U slučaju lošeg vremena cijela Smotra odvijat će se u Domu HV-a.

  “Pozivamo sve da svojim dolaskom uveličaju smotru. Ponesite maske, pridržavajte se propisanih mjera i uživajte u zvucima puhačkih orkestara”, pozivaju organizatori.

  Detaljni program pogledajte ispod:

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Ponovno smo iskusili bogat program, prekrasan ambijent, odličnu glazbu i gurmanske delicije Slavonije i Baranje

  Ovogodišnje izdanje HeadOnEasta ponovno zadivilo svjetlosnim kreacijama Kulturnog centra

  Nakon prošlogodišnjih prvih Dana hrvatskog turizma održanih na kontinentu i premijernog izdanja HeadOnEesta – događaja koji nudi najbolje od Slavonije Više…

  Koncert će se održati za pomoć Centru za pružanje usluga u zajednici Osijek - ''JA kao i TI''

  Tradicionalni 27. Božićni koncert HPD-a Lipa s humanitarnom namjenom

  Tradicionalni 27. Božićni koncert Hrvatskoga pjevačkog društva „Lipa“ Osijek, koji se svake godine na sam Božić (25. prosinca) održava u crkvi Više…

  Više od 1000 predmeta izloženo je na oko 400 kvadrata muzejskoga prostora na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi

  Otvorena izložba „Donacije – izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. – 2019.“

  Više od 1000 predmeta izloženo je na oko 400 kvadrata muzejskoga prostora na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi. Riječ je Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Važna i značajna multimedijska izložba biti će svečano otvorena u povodu obilježavanja 29. Obljetnice ustroja 130. brigade Hrvatske vojske kojoj je udarna snaga bila Čepinska bojna – Veprovi.

  Svečano otvorenje izložbe o agresiji na Osijek 23. listopada u Hrvatskom domu Čepin

  Jedan od osnovnih izazova za jačanje turističke razmjene između Mađarske i Hrvatske upravo je jezična barijera, stoga projekt ima za cilj povećanje tijeka informacija između medija i turističkog i kulturnog sektora u Osječko-baranjskoj županiji i Županiji Baranja, s naglaskom na promociju i informiranje o kulturnim i turističkim događanjima.

  Uspješno održana konferencija projekta “Manjine kao mostovi između zajednica”

  Prije svega namijenjena je osobama treće životne dobi – trajno ili privremeno nepokretnim i teško pokretnim osobama, osobama s invaliditetom te osobama koje su u samoizolaciji ili izolaciji uzrokovanom virusom "SARS – CoV-2"

  Knjižnica na kućnom pragu