ŽIVOT

Ovakav poziv na Ženski marš još niste vidjeli – Iskoračite uz Akleu Neon!

Osječka kantautorica i putujuća glazbenica poručuje: "Ne, tako ne ide" stanju žena u Hrvatskoj!!

Objavljeno 07.03.2019
Lucija Tokić

Osječka kantautorica i putujuća glazbenica Aklea Neon izašla je na ulice Zagreba  i ususret 8. martu poručila “Ne, tako ne ide” stanju žena u Hrvatskoj koje simbolično opisuje emotikonom “smeđe tortice” .

U svom novom NeonOn sessionu pod nazivom “Iskoračujem” utjelovljuje 5 različitih žena koje stoje uz bok jedna drugoj i bez obzira na različite ekspresije sebe žive ravnopravnost i iskoračuju zajedno.

Aklea je na svojoj Facebook stranici uz video objavila i svojevrsni manifesto: “Mi smo one koje se ne sklanjaju, koje ne obaraju pogled, koje ne trpe, koje se ne srame sebe, koje ne moraju opravdavati svoje mjesto za stolom, koje pružaju ruku, srede se kad hoće i kak’ hoće, kucaju na vrata i kucaju opet. Stojimo rame uz rame s muškarcima koji su snažni i senzibilni, koji su vidjeli svog tatu «jednostavno takvog, eruptira k’o vulkan» i nisu u tome vidjeli muškost, nego slabost, koji nam ne dobacuju na ulici izdaleka nego nam dođu blizu i ne kažu samo «kako si dobra» već «volim te, cijenim te i poštujem te, ti i ja smo ravnopravni» u kući, u poslu, u primanjima, u brizi za dijete, u tome tko sprema krevet, a tko ovaj tjedan usisava.”

Aklea Neon svojom pojavom osnažuje i emancipira te poziva sve muškarce i žene da se upute na Ženski marš u svom gradu ovaj petak. “Iskoračimo za ljubav, ravnopravnost, pravu muškost i pravu ženskost” ,i nadodaje, “ako nekom treba transparent, imam ih dosta.”

O Aklei Neon 

Ova osječka kantautorica i putujuća glazbenica svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Aklein debitantski singl “Da mi je” – snimljen u Londonu, nastao u Hrvatskoj s kadrovima putovanja brazilskom obalom na motoru – pjesma je koja ima noge… kotače i krila. Autorica je i YouTube NeonOn sessiona, u slobodno vrijeme žena gazela. Svoju #vibratehigher setlistu već je ispjevala u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli, Komiži, Rijeci, Beogradu… uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne.

aklea neon

 

foto: Aklea Neon

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osječka vila ritma i beata vodi vas na mantričko putovanje koje ne ostavlja ravnodušnim

Novi reggae singl Aklee Neon stiže ravno iz Perua

Aklea Neon, mlada osječka vila ritma i beata, predstavlja novi singl “What I Want”. Zarazni afro zvuk i melodičan vokal Više…

... večeras Aklea Neon uz svjetlosni show Labora i umjetničke interaktivne instalacije DUO PLAY ART-a

Uživajte u posljednjem danu Zemlje bez granica

Jučerašnjom prezentacijom radionica i glazbeno-umjetničkim programom otvorili smo Zemlju bez granica. Putovanje kroz vrijeme odvelo nas je u neke kreativne Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Meteorolozi su se usudili predvidjeti kakvo nas ljeto očekuje ove godine...

Pitate se kada nam zaista stiže “ljetno vrijeme”?

Koja je prehrana odgovarajuća baš za vas, koja će vam hrana dati energiju i odvesti vas u zdrav i fit život?

Pogledajte zanimljivo online predavanje “Intolerancija na hranu”

Alati koje je ovaj Zakon predvidio mogu znatno smanjiti financijske izdatke gradova i općina

Edukativna brošura za lokalne zajednice – Sve o provedbi Zakona o zaštiti životinja