ŽIVOT

Ovdje je i Baranja Wine & Walk

U Baranji je sve u znaku vina, pa i sam njezin naziv na mađarskom znači vinska majka bor – vino i anya – majka

Objavljeno 09.06.2021
Ivona Amidžić

U Baranji je sve u znaku vina, pa i sam njezin naziv na mađarskom znači vinska majka bor – vino i anya – majka.

Čeka vas najuzbudljivija šetnja života. U potrazi za vinarima i njihovim vrhunskim kapljicama, rekordnih 350 šetača upoznati će Baranju kakvu još nisu vidjeli.

Staza duga 13,5 km proteže se Banskim brdom, divnim vinogradima i rodnim poljima, a na njoj sudionike očekuje 12 postaja s najboljim kapljicama i baranjskim delicijama.

Za sve sudionike su spremna još neka iznenađenja, a sve dodatne informacije saznajte na www.tzbaranje.hr.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na manifestaciji En Primeur u zagrebačkom hotelu Esplanade vinari Slavonije i hrvatskog Podunavlja predstavili vina berbe 2024.

[FOTO] EN PRIMEUR 2025 – Vina Slavonije i hrvatskog Podunavlja predstavljena zagrebačkoj publici!

U hotelu Esplanade u Zagrebu održana je manifestacija En Primeur 2025 – premijerno kušanje vina berbe 2024. iz Slavonije i Više…

Na prvoj večeri, gosti su uživali u tradicionalnim specijalitetima poput čipsa od šarana, fiša, perkeltu od soma, šaranu na rašljama, te šnenoklama kao savršenom desertu. Atmosfera je bila ispunjena autentičnošću, a posebno ju je obogatila prisutnost poznatog promotora Hrvatske, Paula Bradburyja

Druga “Večera kod Stipe”: Uživajte u Baranji na poseban način

Nakon uspješne prve “Večere kod Stipe”, održane 15. studenog 2024. u Villi Stipino u Čemincu, najavljena je druga večera koja Više…

U opuštenoj atmosferi domaće radinosti, gosti će imati priliku probati jela poput čipsa od šarana, fiš paprikaša, perkelta od soma s domaćom tjesteninom, šarana na rašljama, uz neograničenu ponudu lokalnih vina Gerštmajer

“Večera kod Stipe” u Villi Stipino: Autentično Baranjsko Iskustvo

Villa Stipino u Čemincu uskoro otvara svoja vrata za “Večeru kod Stipe”, jedinstven gastronomski doživljaj koji nudi ljubiteljima hrane priliku Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Fakultet ovom prigodom otvara vrata posjetiteljima koji će dobiti uvid u sva područja rada kroz Dan otvorenih vrata i Tjedan znanosti

Filozofski fakultet u Osijeku – Dan Fakulteta

Slavonija je upravo po svojim delicijama poput slanine i kobasice najprepoznatljivija u domovini, ali i izvan nje, a pečenje slanine na ražnju zimi, još kada snijeg zabijeli, u šumi, stari je običaj naših predaka

[NAJAVA] 3. Slaninijada u Josipovcu

Godišnje ova bolest pogađa više od 12.000 osoba, a oko 5.000 oboljenja ima fatalni ishod, a od toga čak 3.000 su žene

[FOTO] “Žene u crvenom” i – kako prevenirati moždani udar!?