ŽIVOT

Ove godine ništa od Adventa u Tvrđi?

Iako je prošlo skoro dva mjeseca, Turistička zajednica primila je samo jednu ponudu za organizaciju ovog događanja

Objavljeno 23.09.2019
Ivona Amidžić

Iako je Javni poziv za iskaz interesa za organizaciju Adventa u Osijeku 2019. Turistička zajednica grada Osijeka objavila krajem srpnja i unatoč činjenici da je poziv bio otvoren više od mjesec dana, Turistička zajednica primila je samo jednu ponudu za organizaciju ovog događanja, piše Glas Slavonije.

Jedina ponuda koja je stigla došla je od Udruge za poljepšanje grada “Moj Osijek”, a svi oni koji su prethodnih godina organizirali Advent ove godine šute.

Prema riječima Saše Uranjeka, direktora TZ-a grada Osijeka, ponuda je više savjetodavna nego organizacijska. U njoj su samo navedeni određeni savjeti na koji način bi grad trebao biti ukrašen.

Uranjek navodi kako bi ovih dana trebalo biti sazvano Turističko vijeće Turističke zajednice grada Osijeka koje će uz gradonačelnika dogovoriti daljnje korake. Pretpostavljaju da je najizglednije kako će se za organizaciju pobrinuti javni sektor, tj. Turistička zajednica, Osječki sajam i druge osječke javne ustanove.

Ove bi se godine prema svemu navedenom Advent trebao urediti na potezu od središnjeg osječkog trga Ante Starčevića pa do same Tvrđe. To uključuje Sakuntala park, kino Uraniju, Gisko i njezino dvorište, perivoje i Europsku aveniju…

Kao i uvijek ima nezadovoljnih, ali neki su građani već sad oduševljeni idejom. Manifestacija koja bi trebala biti na većem prostornom dijelu više će ukrasiti grad, privući će više aktivnosti i bolje dočarati izgled Adventa nego kad bi to bilo na samo jednom trgu.

Kako će to sve ispasti preostaje nam samo čekati i vidjeti.

foto: youtube (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uvijek se nešto događa u našem divnom gradu...

Što Vas danas očekuje u Osijeku?

1. Vožnje turističkim gliserom na Dravi Ovaj tjedan, od ponedjeljka 14. listopada do nedjelje 20. listopada, organiziraju se turističke vožnje Više…

Spektakularna treća večer HeadOnEast-a sve je ostavila bez daha

(FOTO) HeadOnEast – čarolija koja je sastavni dio svih nas

Reakcije i oduševljenje Osječana i gostiju Osijeka novom manifestacijom ne staju ni po završetku trodnevnog programa u Tvrđi. Oživljene ulice Više…

Ponesite kišobrane za svaki slučaj...

Kakvo nas vrijeme očekuje ove subote na Sajmu antikviteta?

Kao i svake prve subote u mjesecu i sutra se sprema nevjerojatno bogat Sajam antikviteta u Tvrđi. Sajam će vrvjeti Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Čestitamo našim mladim sportašima na svim medaljama! Samo tako i dalje!

Mladi kataši/ce KK Hrvatski sokol u Osijek donijeli 5 odličja

Tražimo dodatnih dvoje lega/legica koji će nam pomoći u kreiranju sadržaja na portalu OsijekNews.hr kroz zabavne, aktualne i zanimljive fotke iz grada Osijeka.

Voliš fotkat lega?

Novi datum nije poznat - Provjerite mogućnosti vraćanja kupljenih ulaznica

City Show ODGOĐEN!