ŽIVOT

Ove godine smo dočekali i treće Gumiranje – putevima europske Amazone

Ove godine Gumiranje dobiva i opis "putevima europske Amazone" s obzirom da se u partnerstvo uključuje Županijska razvojna agencija OBŽ kroz projekt Amazon of Europe Bike Trail

Objavljeno 26.07.2021
Ivona Amidžić

I ove je godine Osječka tvornica ideja pozvala građane ne već treće Gumiranje, zabavno-rekreativnu manifestaciju na rijeci Dravi.

Pitate se zašto Gumiranje? “Zato što će nam dvije gume na biciklu i jedna na vodi pomoći da sjedinimo šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno!” pojašnjavaju organizatori.

Ove godine Gumiranje dobiva i opis “putevima europske Amazone” s obzirom da se u partnerstvo uključuje Županijska razvojna agencija OBŽ kroz projekt Amazon of Europe Bike Trail, projekt sličnih ciljeva i vrijednosti.

I ove je godine za Gumiranje rezerviran kraj kolovoza, odnosno subota 21.  kolovoza. Bicikliranje dravskim šumama kreće u 14.00 sati kod Kompe, a ako ima onih koji preskaču biciklistički dio, okupljanje je pola sata kasnije kod Udičarskog doma u vikend naselju Karašica – Josipovac. Za sve ostale, na Kopiki već tada kreće cjelodnevna zabava uz DJ-a, promo cijene cuge, hrane te Decathlonov sportski kutak za djecu.

Nakon sedam kilometara laganog bicikliranja koje će trajati oko sat vremena, sudionike čeka tri sata plutanja niz rijeku Dravu. Broj sudionika je ograničen na 100 osoba, a odmah drugi dan nakon objave događaja bile su popunjene sve prijave.

No organizatori napominju kako će prijave ponovno biti otvorene ako se slučajno dogodi da netko otkaže svoje sudjelovanje ili se iz bilo kojeg drugog razloga oslobodi mjesto. To možete pratiti na službenoj Facebook stranici događaja, a link za prijavu nalazi se ovdje.

foto: Facebook

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

Sve snage civilne zaštite Osječko-baranjske županije su u stanju pripravnosti i spremne intervenirati gdje god je potrebno. Vatrogasci su tako angažirani na nekoliko lokacija na postavljanju i jačanju nasipa, a osobite intervencije provode na nasipu rijeke Karašice kod Satnice

[FOTO] Vrhunac vodenog vala bez većih opasnosti prolazi područjem Osječko-baranjske županije

U vrijeme dok je vodostaj Drave u aktualnom vodenom valu bilježio stalan porast te je kod Belišća iznosio 586 cm Više…

Očekuje se vrlo visok vodostaj Drave tijekom predstojećeg vikenda, a prema sadašnjim prognozama ona će se izliti na šetnicu na lijevoj obali

Osječko-baranjska županija spremno dočekuje rekordni vodeni val na Dravi

Uoči dolaska vodenog vala i rekordno visokih vodostaja na rijeci Dravi na području Osječko-baranjske županije, što se očekuje od petka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!