GOSPODARSTVO

Ove se subote spremamo na sajam antikviteta i besplatni turistički razgled grada!

Ove subote u Tvrđi možete vidjeti Baranjske "Petaračke" Buše... Pravi fašnik u Osijeku!

    Objavljeno 29.01.2020
    Ivona Amidžić

    Ove subote, 1. veljače 2020. godine u Tvrđi očekujemo neke stare tradicije, ali i neke neuobičajene, isto tradicije. U svakom će slučaju Tvrđa oživjeti s onim uobičajenim, ali i neobičnim posjetiteljima.

    Fašnik u Osijeku: Baranjske Buše na sajmu antikviteta i domaćih proizvoda

    Cijele godine, svake prve subote u mjesecu, pa tako i naredne, 1. veljače 2020., posjetite osječki stari grad Tvrđu i Trg Svetog Trojstva te na mnoštvu štandova pronađite poneku simpatičnu antiknu sitnicu savršenu kao poklon dragoj osobi ili se počastite kakvim lijepim komadom starinskog namještaja.

    Na sajmu antikviteta uz starine možete pronaći i razne obrtničke proizvode i proizvode seoskih gospodarstava poput drvenih igračaka, sireva, dimljenih mesnih delicija, vina, zimnice, džemova i drugih domaćih proizvoda. Radno vrijeme sajma je od 9.00 do 14.00 sati.

    Turistički obilazak grada svake prve subote u mjesecu

    U subotu 1. veljače 2020. od 11.00 sati započet će redoviti besplatni turistički razgled grada uz okupljanje ispred Turističkog info-centra TZ Osijek u Tvrđi, na adresi Trg Svetog Trojstva 5.

    Tema ture: Tvrđa i Pokladni običaji u osječkoj okolici. Vodič: Veronika Završki

    Baranjske “Petaračke buše” na Sajmu antikviteta u Osijeku

    Svojevrsnu najavu veselih pokladnih događanja u Baranjskom Petrovom Selu (od 23. do 25. veljače) doživite na Sajmu antikviteta u Tvrđi od 9.00 do 13.00 sati te ispred ureda TIC Turističke zajednice grada Osijeka (Trg Svetog Trojstva 5).

    Na štandu gostiju iz Baranje doznajte više o tradicijskim maskama “Buša”, a možete kupiti i vlastitu masku!

    Buše su tradicionalne „strašne” maske slične zvončarima u Primorju i Krampusima u Alpama kojih se plašiti se zapravo i ne morate jer njihov je jedini, već stoljetni „zadatak”, potjerati zimske zloduhe i prizvati toliko željeno proljeće! Buše se mogu tijekom Fašnika vidjeti u Baranji te u Đakovštini, a u Mađarskoj su kao nematerijalna baština zaštićene UNESCO-m.

    Više informacija saznajte na web stranici TZ grada Osijeka ili na službenoj Facebook stranici događaja.

    Raspored pogledajte niže:

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Ugovor o zakupu državnog prostora sklapa se s najboljim ponuditeljem na vrijeme od 10 godina, a natječaj je otvoren do 27. listopada 2023. do 12 sati. 

    Državne nekretnine daju u zakup 34 poslovna prostora na deset godina

    Državne nekretnine raspisale su javni natječaj za zakup 34 poslovna prostora u Zagrebu, Bjelovaru, Bakru, Karlovcu, Matuljima, Osijeku i Rijeci. Više…

    Prošli mjesec za naš Grad bio je vrlo plodan, ostvareno je 12% više noćenja nego u predpandemijskoj 2019. godini, razloge je nabrojao Ivan radić...

    Rekordan kolovoz u Osijeku

    Osijek ovoga ljeta bilježi rekordne turističke rezultate. Izvrsnim brojkama pridonijele su brojne i dobro organizirane kulturne, zabavne i sportske manifestacije, Više…

    Prijava za webinar otvorena je do danas u 16 sati...

    Besplatni webinar: Kako tvrđave mogu povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu?

    Kako tvrđave mogu približiti i povezati dvije županije u zajedničku turističku rutu? Odgovor na ovo pitanje nudi webinar koji se održava 16. veljače 2022. Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kada završimo modernizaciju tramvajske infrastrukture nećemo stati. Planiramo i radimo na preseljenju remize na Zeleno polje, a uskoro ćemo javnosti predstaviti idejno rješenje – istaknuo je gradonačelnik

    Završetak radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture se očekuje do kraja ove godine

    Ovdje možete pronaći 10 pozicija koje su istaknute samo za vas ovog tjedna! Sretno u pronalasku idealnog radnog mjesta!

    Poslodavci traže nove djelatnike – donosimo popis novih radnih mjesta u OBŽ

    Ukupno je u Proračunu Osječko-baranjske županije za 2024. za provedbu ovih mjera osigurano 834.300 eura što je povećanje za 520.000 eura u odnosu na prethodnu godinu.

    Otvoreni javni pozivi iz poljoprivrede i ruralnog razvoja