ŽIVOT

Ovog vikenda održan #BeActive Night – Noćno vježbanje na trgu Vatroslava Lisinskog

Vježbanje pod zvijezdama dodatno je začinio ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman koji je sudionicima postavio #BeActive izazov - izdržaj u uporu...

Objavljeno 28.09.2020
Ivona Amidžić

#BeActive Night, atraktivno noćno vježbanje održalo se ovog vikenda, 26. rujna, od 19 sati na novouređenom trgu Vatroslava Lisinskog, u osječkoj Tvrđi s ciljem poticanja građana na redovitu tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.

Osječanke i Osječani vježbali su pod vodstvom trenera, pridržavajući se svih epidemioloških mjera i preporuka koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

„Iznimno smo sretni da je nakon pulskog Amfiteatra i zadarske šetnice Pozdrav Suncu i Morske orgulje događanje #BeActive Night ugostio upravo grad Osijek“, poručio je državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak.

Aktivne legice i lege u ime Grada Osijeka pozdravio je i Darko Dumančić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka, a u ime Osječko – baranjske županije Dubravko Ižaković, glavni tajnik Športske zajednice Osječko – baranjske županije, zaželio je svima dobru i aktivnu večer.

Sudionici su vježbali u pet različitih fitness programa koji su posebno za ovu prigodu osmislili Gabrijela Ivanković (Blue gym Sjenjak), Maja Matiša (Plesni klub Kick), Marko Kutleša (Tauros Strength and Conditioning) i Andrej Beck (RCB Osijek) uz gošću iz Zagreba Snježanu Panjkret (DSR Jump In).

U pauzama od vježbanja svoje plesno umijeće pokazale su osječke plesne udruge i ustanove Plesni studio Broadway, Plesni klub Kick, Artitudo, KRŠG Rondo i Odsjek za suvremeni ples glazbene škole Franje Kuhača.

Vježbanje pod zvijezdama dodatno je začinio ambasador Europskog tjedna sporta Robert Seligman koji je sudionicima postavio #BeActive izazov – izdržaj u uporu.

Noćno vježbanje u Tvrđi održalo se u sklopu inicijative Europske komisije Europski tjedan sporta čiji nacionalni koordinator u Hrvatskoj, Ministarstvo turizma i sporta, od 23.do 30. rujna organizira različita sportska događanja putem kojih potiče na tjelesnu aktivnost sve građane, od onih najmlađih do osoba starije životne dobi.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tim psihologa iz Udruge Klikeraj ovim savjetovalištem želi stvoriti prostor gdje će se bistri mališani koji pokazuju specifične razvojne potrebe odnosno koji su osamljeni, bojažljivi, zbunjeni i nesigurni moći pronaći odgovore na određena pitanja i dobiti psihosocijalnu podršku.

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro. Savjetovalište će biti namijenjeno u prvom redu darovitoj djeci, mladima i Više…

U četrdeset i šest osnovnih škola i vrtića grada Osijeka djeca počinju učiti o vrijednosti hrane, što je potrebno da hrana od polja dođe do stola, koliko se troši resursa i koliko truda moraju uložiti poljoprivrednici da je proizvedu.

Djeca Osijeka će biti mali ambasadori FAO-a u borbi protiv bacanja hrane

U četrdeset i šest osnovnih škola i vrtića grada Osijeka djeca počinju učiti o vrijednosti hrane, što je potrebno da Više…

Putovanje traje četrdesetak minuta, a vlak postiže maksimalnu brzinu od 120 kilometara na sat

Danas je krenuo novi vlak od Osijeka prema Vinkovcima

Danas je krenuo novi vlak od Osijeka prema Vinkovcima, što je prvi korak u obnavljanju HŽ flote u Slavoniji, piše Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pozvane su sve tvrtke, koje su prošle početne korake u razvoju poslovanja, da se prijave na otvoreni javni poziv za realizaciju prava građenja na preostalim građevinskim česticama u okviru IT parka

Predstavljeni ciljevi, svrha i planirane aktivnosti izgradnje IT parka Osijek

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 301 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.931 osoba

Brojke najviše do sada: Novopozitivno 125 osoba u Osječko-baranjskoj županiji

Broj aktivnih slučajeva se tako u Hrvatskoj podigao na ukupnih 7.380

Stožer objavio: Potvrđena 1.563 nova slučaja zaraze koronavirusom od jučer, 13 osoba preminulo