ŽIVOT

Ovog vikenda svi po luftiće i pravac Gumiranje – Drava River Fest 2020.!

Dok se udobno sunčate na svojim gumama i osigurava vas motorno plovilo, moći ćete bezbrižno uživati u plutanju niz rijeku, riječnim plažama i sprudovima, vizuri grada i glazbi koja vas prati

Objavljeno 18.08.2020
Ivona Amidžić

Nakon prošlogodišnjeg prvog TZ Grada Osijeka poziva sve na 2. Gumiranje, zabavno-rekreativnu manifestaciju na rijeci Dravi. Zašto Gumiranje? Zato što će dvije gume na biciklu i jedna na vodi svima pomoći da sjedine šumu, rijeku, pješčane plaže i glazbu u jedno! “Djelomično podsjeća i na glupiranje, a glupirati se svakako želimo!”

OKUPLJANJE biciklima: 24. kolovoza 2019, 13:30, Promenada – kod Kompe – vožnja biciklima uz Dravu do Udičarskog doma na ušću Karašice i Drave te spust Dravom, “Gumiranje” prema plaži Kopika (kupalište Copacabana).

Ove godine se okupljamo 22. kolovoza 2020., a samo bicikliranje kreće u 14 sati kod Kompe. Svi oni koji žele preskočiti biciklistički dio, mogu doći u 15 sati kod Udičarskog doma u vikend naselju Karašica – Josipovac.

Što sve možete očekivati?

Sat vremena (7 km) laganog bicikliranja i 3 sata plutanja niz rijeku Dravu.

Prijaviti se možete online OVDJE, na mail [email protected] ili FB stranicu Osječke tvornice ideja.

Naknada za sudjelovanje iznosi 100 kuna te uključuje:

  • Korištenje udobne gume za plutanje dimenzija 122 cm
  • Sigurnosni prsluci (radi vaše sigurnosti i prema zahtjevima Kapetanije – obavezna oprema)
  • Osiguravajuće plovilo/služba spašavanja
  • Prijevoz bicikala od polazne do završne točke plutanja
  • Osvježenje uz Cincilator i Gefufnu iz mlade, ali najbolje osječke craft pivovare MALI DIV

Ukoliko imate vlastite gume za plutanje i sigurnosne prsluke kao obaveznu opremu, cijena sudjelovanja iznosi 50 kuna:

  • Osiguravajuće plovilo/služba spašavanja
  • Prijevoz bicikala od polazne do završne točke plutanja
  • Osvježenje uz Cincilator i Gefufnu iz mlade, ali najbolje osječke craft pivovare MALI DIV

Sedam kilometara bicikliramo dravskim šumama i putevima, paralelno s rijekom Dravom od Osijeka do Udičarskog doma. Uz osvježenje se družimo, bicikle spremamo u kombi (koji vam osigurava prijevoz do završne točke vašeg plutanja) i pripremamo za skok u rijeku.

Šumu mijenjamo rijekom, a bicikl gumom te kreće 9 kilometara i cca 3 sata dugo plutanje nizvodno. Dok se udobno sunčate na svojim gumama i osigurava vas motorno plovilo, moći ćete bezbrižno uživati u plutanju niz rijeku, riječnim plažama i sprudovima, vizuri grada i glazbi koja vas prati.

Dodatno osvježenje možete očekivati na našem Čamac baru, dok plutanje završavamo na omiljenoj osječkoj Kopiki.

Online prijavom na zabavno-rekreativnu manifestaciju prihvaćate sudjelovanje na vlastitu odgovornost. S obzirom da se ipak radi o rijeci Dravi koja može biti nepredvidiva, događaj je prvenstveno namijenjen za odrasle osobe (18+).

Interes je i ove godine ogroman, a broj sudionika ograničen i gotovo popunjen! Požurite s prijavama😁🚴‍♀️🏄👉 2. Gumiranje – Festival na DraviSavršenstvo šume, rijeke, pješčanih plaža i sprudova ove godine upotpunjujemo s omiljenim pivima iz Mali Div Zanatska pivovara! Pivili 🍻😁🌎 #gumiranje #OTI

Objavljuje Osječka tvornica ideja u Ponedjeljak, 3. kolovoza 2020.

foto: facebook

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

Osječanin je od studenoga prošle godine do veljače ove godine svojim sugrađanima ukrao ukupno devet bicikala

Razriješeno devet krađa bicikala u Osijeku

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje sumnje da je 39-godišnji Osječanin od studenoga prošle godine Više…

Febire je sportsko – rekreacijski te turističko - kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog načina života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu

Febire u niskom startu, ove nedjelje!

Nakon poteškoća i odgoda našeg tradicionalnog FEBIRE-a, s ponosom dočekujemo 22. listopada 2023. godine kada ćemo realizirati Festival biciklističke rekreacije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje