ŽIVOT

Ovog vikenda, u subotu, starta 16. Osječki Ferivi polumaraton

Na prijavnom mjestu će biti dezinfekcijsko sredstvo koje će koristiti svi kod ulaska u prijavni centar i preuzimanja startnog paketa

Objavljeno 26.06.2020
Ivona Amidžić

Kod osječkog Pješačkog mosta, najavljen je 16. Osječki Ferivi polumaraton koji će se, u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol, održati u subotu 27. lipnja. Sportski direktor Osječkog Ferivi polumaratona Damir Černić, istaknuo je kako su se organizatori, nakon svih događanja i odgode polumaratona koji je trebao biti 4. travnja, odlučili za subotnji termin jer su ga procijenili najpovoljnijim, vjerujući da će se situacija s koronom smiriti.

“Spremni smo na nove uvjete i sve propisane mjera od Stožera. Ono što je bitno u ovom trenutku naglasiti je – da poduzimamo sve mjere zaštite naših trkača, volontera i organizatora. Mislim da smo uspjeli stvoriti dobru atmosferu i mogu potvrditi da nas kontaktiraju i organizatori drugih polumaratona koji nam žele da ovo sve dobro prođe. Isto tako i organizatori ostalih maratona iščekuju vidjeti kako smo mi to napravili i organizirali kako bi i oni to mogli primijeniti”, rekao je Damir Černić.

Iako još nije poznat točan broj trkača koji će sudjelovati u subotnjoj utrci, poznato je da je zbog novouvedenih mjera 80-ak trkača iz Srbije i 60-ak iz BiH svoj dolazak odgodilo za iduću godinu.

“Znamo kakva je situacija što se tiče prelazaka preko granice i to je u ovom trenutku dobro iz sigurnosnih razloga, ali oni ne odustaju od naših polumaratona već su termin rezervirali za iduću godinu”, naglasio je sportski direktor Osječkog Ferivi polumaratona.

Uime gradonačelnika Ivana Vrkića i Grada Osijeka, organizatore je pozdravila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš te podsjetila kako Grad Osijek od prvih dana daje podršku ovoj velikoj sportskoj manifestaciji.

“To je dan u kojem našim ulicama i našim gradom, rekreativni i profesionalni sport živi punim plućima. Čestitke na prethodnih 15 godina i držim palčeve za subotu. Okolnosti jesu drukčije i u grad Osijek bit će uperene sve oči, kako one profesionalne, svih onih koji žive sport, svih koji će sudjelovati u utrci, tako i svih onih koji vode brigu o sigurnosti zdravlja Osječanki i Osječana. Stoga pozivam sve da poslušaju preporuke organizatora i sve naputke koje će sudionice i sudionici 16. osječkog polumaratona dobiti te da ih se u subotu pridržavamo, kako bi na kraju utrke, ali i 14 dana nakon toga, uživali i pričali jedino o sportskim uspjesima i dobrim rezultatima”, poručila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

Organizatori su najavili kako će start utrke biti u subotu u 9 sati na Trgu Ante Starčevića, a prema Černićevim riječima, trkače će pozvati da se ne grupiraju već da na start dođu neposredno, 5 minuta prije početka.

“Do tada ćemo zamoliti sve da drže distancu i sugerirat ćemo nošenje maski na samom startu. Znamo da se ne može trčati s maskama, ali će na samom startu ljudi biti koliko toliko zaštićeni, a skinut će ih nakon što se formira kolona i malo raširi grupa te ih potom sačuvati kako bi ih po ulasku u cilj ponovno stavili. Utrka počinje u 9 sati ujutro dok je start utrke građana u 9,15 sati, s obzirom da smo morali malo promijeniti trasu tako da ne dođe do preklapanja utrke građana i polumaratona”, pojasnio je Damir Černić dodajući da će dječja utrka startati u 17 sati kod spomenika Picassu.

Organizatori 16. Osječkog Ferivi polumaratona naglašavaju i kako će na prijavnom mjestu biti dezinfekcijsko sredstvo koje će koristiti svi kod ulaska u prijavni centar i preuzimanja startnog paketa.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osim polumaratonaca građani će imati priliku trčati šest kilometara te iskusiti jedinstvene ljepote ovog dijela Slavonije i Baranje

Peti Baranjski Ferivi polumaraton kroz Kopački rit

Peti Baranjski Ferivi polumaraton prolazi prekrasnim krajolikom i netaknutom prirodom Parka prirode Kopački rit. Osim polumaratonaca građani će imati priliku Više…

Zbog epidemije je broj sudionika ograničen na stotinu, a prijave su putem web stranice panonska utrka.hr

Ovog se vikenda održava treća Panonska utrka u Osijeku

U Osijeku će se u subotu, 29. kolovoza održati treća Panonska utrka trkača rekreativaca, piše Radio Osijek. S obzirom na Više…

Piližota: "Sljedeća tri mjeseca most će biti zatvoren, a pozivam građane na strpljenje jer sve ovo što radimo radimo kako bi nam most bio siguran"

Počela obnova pješačkoga mosta u Osijeku

Osječki pješački most, jedan od najprepoznatljivijih simbola grada, zatvoren je za pješake i bicikliste i čeka početak trogodišnje obnove krajem Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ova je nordijska zemlja postala vodeća u praćenju mutacija koronavirusa jer je većinu pozitivnih testova provela analizom sekvenciranja genoma.

Danska otkrila 256 slučajeva novog soja koronavirusa

Zbog interesa javnosti HEP još jednom ponavlja broj - 0800 300 418 i poziva građane, koji trebaju, da nazovu.

HEP: Dezinformacije o navodnoj obustavi izvedbe priključaka na el. mrežu za vikend

Ministarstvo je zatražilo od svih ravnatelja zdravstvenih ustanova izvješće o provođenju navedene odluke Vlade, a ministar zdravstva Vili Beroš poručio je da svi moraju biti pravedno plaćeni za svoj rad.

Ministarstvo: Uvećane plaće zdravstvenim radnicima koji rade s covid bolesnicima