ŽIVOT

Ovog vikenda Zimski vašar u Karancu i Čvarakfest

Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca

Objavljeno 22.11.2021
Ivona Amidžić

Posljednje subote u studenom kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA.

U Karancu se tradicionalno, na sajamskoj livadi uz crkvu sv. Donata, održava najveći sajam domaćih proizvoda u regiji. Zimski vašar je idealan događaj koji nudi proizvode gotovo 80 lokalnih proizvođača domaćih proizvoda, mahom baranjskih i slavonskih OPG-ovaca.

Ovdje možete obaviti nabavku i napuniti svoje police u špajzu za cijelu zimu. Poznati baranjski suhomesnati proizvodi (kulen, slanina, kobasica, šunka, čvarci, mast…), vino, rakija, sokovi, sirevi, peciva, kolači, med, mljevena crvena paprika, pletene košare, drveni pribor za kuhinju, suveniri, antikviteti ….

Naravno, kako bi to bilo u Baranji bez naše poznate kuhinje, pa tako na Vašaru možete kušati čobanac, grah iz glinenog ćupa, kotlovinu, pečene kobasice, šarana u rašljama i sve to ”zaliti” vrhunskim vinom. Prije ručka ne zaboravite nazdraviti čokanjčićem domaće rakije.

Tijekom Zimskog vašara se održava i Čvarakfest, u isto vrijeme i na istom mjestu.

Natjecanje je to u topljenju čvaraka, a pobjednik osvaja titulu ČVARAK MAJSTORA.

Natjecateljske čvarke možete i kupiti dok su masni čvarci vrući

  • 09:00 sati
    Topljenje čvaraka
    Sajam domaćih proizvoda  – suhomesnati proizvodi, sir, zimnica, kolači, baranjski medenjaci, rakija, vino, antikviteti, proizvodi od drveta, pletene košare, nakit, suveniri i dr.
    Bogata gastro ponuda: pečene kobasice, šaran u rašljama, grah u ćupu i dr.
    Kuhano vino
    KUD Gruntovec – Gruntovački humor na kranačkom vašaru
  • 12:00 sati
    proglašenje ”čvarak majstora”

Jedinstven i neponovljiv gastro doživljaj za sve ljubitelje proizvoda iz „špajza i pušnice”.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Stara trta ima više od 400 godina nalazi se u središtu starog dijela slovenskog grada Maribora, na samo nekoliko metara od rijeke Drave. Riječ je o sorti modra kavčina

Baranji dodijeljen najstariji cijep vinove loze

Turistička zajednica Baranje prijavila se na natječaj za dodjelu trsa najstarije loze na svijetu koja je upisana u Guinnessovu knjigu Više…

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen ”baranjskim tartufima” – ČVARCIMA

Zimski vašar i Čvarakfest

Posljednje subote u studenom (26.11.) kao i svake godine, očekuje vas najmasniji, najslasniji festival u regiji i to onaj posvećen Više…

I ove će godine Akademija imati teme koje se odnose na izradu ćerpića (cigli od blata), stare zanate i autohtonu baranjsku gastro ponudu

Akademija blata u Karancu

U Ulici zaboravljenog vremena u karanačkoj Baranjskoj kući u četvrtak (21. srpnja) počinje 11. po redu Ekološki primjenjiva radionica Akademija blata, čiji je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša