ŽIVOT

Ovogodišnje izdanje HeadOnEasta ponovno zadivilo svjetlosnim kreacijama Kulturnog centra

Ponovno smo iskusili bogat program, prekrasan ambijent, odličnu glazbu i gurmanske delicije Slavonije i Baranje

Objavljeno 05.10.2020
Ivona Amidžić

Nakon prošlogodišnjih prvih Dana hrvatskog turizma održanih na kontinentu i premijernog izdanja HeadOnEesta – događaja koji nudi najbolje od Slavonije i Baranje, ta je manifestacija u petak navečer doživjela svoje drugo izdanje.

Bogat program, prekrasan ambijent, odlična glazba i gurmanske delicije Slavonije i Baranje – uistinu su recept za hedonizam bez granica, a poseban užitak za oči i ove je godine osigurao Kulturni centar Osijek. Svojim svjetlosnim kreacijama obojao je skrivene kutke Tvrđe i HeadOnEastu dao, sada već, prepoznatljivu vizuru.

Manifestacija je prigodnom zdravicom službeno otvorena u petak navečer, kada su dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli predstavnici Osječko-baranjske županije, ujedno i organizatori, a kojima se pridružila i Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika.

“Otvorili smo drugi, ali nadam se jedan od mnogih “Hedonista” u nizu koji će biti u budućnosti. Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kad su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske, sa sadržajem kakav mogu dobiti samo u Slavoniji”, rekao je ovom prigodom Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Čestitke organizatorima uputila je osječka dogradonačelnica, istaknuvši kako Grad Osijek uvijek rado podržava manifestacije i događaje s kvalitetnim sadržajem.

“HeadOnEast je manifestacija koja promiče ljepote našeg grada, njegove kulturne vrijednosti i privlači ljude u naš grad. Iznimno mi je drago biti večeras ovdje, u našoj ljepotici – baroknoj Tvrđi, gdje je u tijeku projekt na koji smo čekali jako dugo godina, a riječ je obnovi i revitalizaciji 30 tisuća kvadratnih metara brownfield lokacije. Dogodine će radovi napredovati, tako da ćemo vidjeti u kojem dijelu naše Tvrđe ćemo uživati u HeadOnEastu.”

Konceptualni program HeadOnEasta ove godine podijeljen je u više potprograma koji se održavaju u fizički zasebnim prostorima, dvorištima i ulicama te uz poštivanje mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ni malo vjetra nije smetalo prelijepom vremenu koje nas je počastilo proteklu subotu...

FOTO galerija Sajma antikviteta u Tvrđi i 23. osječkog jesenskog sajma na Pampasu

Ovog smo vikenda uživali na još jednom Sajmu antikviteta u Tvrđi. Osim rijetkih i antiknih predmeta na sajmu se mogu pronaći Više…

Trodnevni događaj HeadOnEast prošle je godine polučio izniman uspjeh te će se realizirati i ove godine :D

HeadOnEast 2020. poziva: Hedonisti, nema predaje – osim predaje užitku!

Trodnevni događaj HeadOnEast prošle je godine polučio izniman uspjeh te će se realizirati i ove godine, pod palicom Turističke zajednice Više…

"I olimpijci poput gospodina Seligmana, našeg ambasadora, shvaćaju važnost Europskog tjedna sporta i zajedno s nama pridonose osvješćivanju građana RH o važnosti tjelesne aktivnosti"

Sutra u Tvrđu umjesto u izlazak svi na noćno vježbanje pod zvijezdama (PROGRAM)

#BeActive Night – noćno vježbanje za građane održat će se sutra, 26. rujna, od 19 sati, na novouređenom Trgu Vatroslava Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Pozvane su sve tvrtke, koje su prošle početne korake u razvoju poslovanja, da se prijave na otvoreni javni poziv za realizaciju prava građenja na preostalim građevinskim česticama u okviru IT parka

Predstavljeni ciljevi, svrha i planirane aktivnosti izgradnje IT parka Osijek

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 301 novi kontakt oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.931 osoba

Brojke najviše do sada: Novopozitivno 125 osoba u Osječko-baranjskoj županiji

Broj aktivnih slučajeva se tako u Hrvatskoj podigao na ukupnih 7.380

Stožer objavio: Potvrđena 1.563 nova slučaja zaraze koronavirusom od jučer, 13 osoba preminulo