ŽIVOT

Ovogodišnje izdanje HeadOnEasta ponovno zadivilo svjetlosnim kreacijama Kulturnog centra

Ponovno smo iskusili bogat program, prekrasan ambijent, odličnu glazbu i gurmanske delicije Slavonije i Baranje

Objavljeno 05.10.2020
Ivona Amidžić

Nakon prošlogodišnjih prvih Dana hrvatskog turizma održanih na kontinentu i premijernog izdanja HeadOnEesta – događaja koji nudi najbolje od Slavonije i Baranje, ta je manifestacija u petak navečer doživjela svoje drugo izdanje.

Bogat program, prekrasan ambijent, odlična glazba i gurmanske delicije Slavonije i Baranje – uistinu su recept za hedonizam bez granica, a poseban užitak za oči i ove je godine osigurao Kulturni centar Osijek. Svojim svjetlosnim kreacijama obojao je skrivene kutke Tvrđe i HeadOnEastu dao, sada već, prepoznatljivu vizuru.

Manifestacija je prigodnom zdravicom službeno otvorena u petak navečer, kada su dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli predstavnici Osječko-baranjske županije, ujedno i organizatori, a kojima se pridružila i Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika.

“Otvorili smo drugi, ali nadam se jedan od mnogih “Hedonista” u nizu koji će biti u budućnosti. Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kad su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske, sa sadržajem kakav mogu dobiti samo u Slavoniji”, rekao je ovom prigodom Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Čestitke organizatorima uputila je osječka dogradonačelnica, istaknuvši kako Grad Osijek uvijek rado podržava manifestacije i događaje s kvalitetnim sadržajem.

“HeadOnEast je manifestacija koja promiče ljepote našeg grada, njegove kulturne vrijednosti i privlači ljude u naš grad. Iznimno mi je drago biti večeras ovdje, u našoj ljepotici – baroknoj Tvrđi, gdje je u tijeku projekt na koji smo čekali jako dugo godina, a riječ je obnovi i revitalizaciji 30 tisuća kvadratnih metara brownfield lokacije. Dogodine će radovi napredovati, tako da ćemo vidjeti u kojem dijelu naše Tvrđe ćemo uživati u HeadOnEastu.”

Konceptualni program HeadOnEasta ove godine podijeljen je u više potprograma koji se održavaju u fizički zasebnim prostorima, dvorištima i ulicama te uz poštivanje mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U Tvrđi su krenuli radovi na cjelovitoj rekonstrukciji i dogradnji kanalizacije i druge komunalne infrastrukture...

Radovi u Tvrđi – Ginku “ne smije faliti ni listić s glave”

U Tvrđi su krenuli radovi na cjelovitoj rekonstrukciji i dogradnji kanalizacije i druge komunalne infrastrukture, što podrazumijeva i kopanje koje Više…

Vrijednost je projekta preko 36 milijuna kuna, a od čega je 83 posto sredstava EU

U manje od mjesec dana prodano šest parcela u IT parku Osijek

Gdje će biti Centar urbanih sportova, kako napreduje izgradnja Centra za posjetitelje Tvrđa, popunjava li se IT park Osijek i Više…

Ni malo vjetra nije smetalo prelijepom vremenu koje nas je počastilo proteklu subotu...

FOTO galerija Sajma antikviteta u Tvrđi i 23. osječkog jesenskog sajma na Pampasu

Ovog smo vikenda uživali na još jednom Sajmu antikviteta u Tvrđi. Osim rijetkih i antiknih predmeta na sajmu se mogu pronaći Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Dvije novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Valpova i Viljeva

STOŽER OBŽ: Danas dobar dan, u županiji samo 4 novopozitivne osobe

Osobe koje su preboljele virus COVID-19 mogu darivati krv ako je prošlo više od 30 dana od dana prestanka izolacije...

Poziv na akciju dobrovoljnog darivanja krvi u PU osječko-baranjskoj

Generalni urbanistički plan grada Osijeka određuje površine na kojima je moguće graditi, što se na njima može graditi, način gradnje te kolika je dopuštena visina izgradnje

Nadogradnja javnog webGIS portala Grada Osijeka