ŽIVOT

Ovogodišnje izdanje HeadOnEasta ponovno zadivilo svjetlosnim kreacijama Kulturnog centra

Ponovno smo iskusili bogat program, prekrasan ambijent, odličnu glazbu i gurmanske delicije Slavonije i Baranje

Objavljeno 05.10.2020
Ivona Amidžić

Nakon prošlogodišnjih prvih Dana hrvatskog turizma održanih na kontinentu i premijernog izdanja HeadOnEesta – događaja koji nudi najbolje od Slavonije i Baranje, ta je manifestacija u petak navečer doživjela svoje drugo izdanje.

Bogat program, prekrasan ambijent, odlična glazba i gurmanske delicije Slavonije i Baranje – uistinu su recept za hedonizam bez granica, a poseban užitak za oči i ove je godine osigurao Kulturni centar Osijek. Svojim svjetlosnim kreacijama obojao je skrivene kutke Tvrđe i HeadOnEastu dao, sada već, prepoznatljivu vizuru.

Manifestacija je prigodnom zdravicom službeno otvorena u petak navečer, kada su dobrodošlicu posjetiteljima zaželjeli predstavnici Osječko-baranjske županije, ujedno i organizatori, a kojima se pridružila i Žana Gamoš, zamjenica osječkog gradonačelnika.

“Otvorili smo drugi, ali nadam se jedan od mnogih “Hedonista” u nizu koji će biti u budućnosti. Cilj nam je iskoristiti pozitivnu epidemiološku sliku na našem području i pozvati domaće goste da u vrijeme kad su putovanja u inozemstvo ograničena ili onemogućena pomaknu svoje granice i upoznaju istok Hrvatske, sa sadržajem kakav mogu dobiti samo u Slavoniji”, rekao je ovom prigodom Ivan Anušić, osječko-baranjski župan.

Čestitke organizatorima uputila je osječka dogradonačelnica, istaknuvši kako Grad Osijek uvijek rado podržava manifestacije i događaje s kvalitetnim sadržajem.

“HeadOnEast je manifestacija koja promiče ljepote našeg grada, njegove kulturne vrijednosti i privlači ljude u naš grad. Iznimno mi je drago biti večeras ovdje, u našoj ljepotici – baroknoj Tvrđi, gdje je u tijeku projekt na koji smo čekali jako dugo godina, a riječ je obnovi i revitalizaciji 30 tisuća kvadratnih metara brownfield lokacije. Dogodine će radovi napredovati, tako da ćemo vidjeti u kojem dijelu naše Tvrđe ćemo uživati u HeadOnEastu.”

Konceptualni program HeadOnEasta ove godine podijeljen je u više potprograma koji se održavaju u fizički zasebnim prostorima, dvorištima i ulicama te uz poštivanje mjera propisanih od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša

Grad Osijek i ove godine na Veliki petak u 12 sati organizira tradicionalno blagdansko druženje sa sugrađankama i sugrađanima. Na Više…

Organizirane su tri iznimno popularne ture objedinjene pod nazivom „Cipelcugom po Osijeku“ (više o njima u nastavku teksta) te nova, jedinstvena storytelling tura „Gospodin Edgar nije u arhivu“ osmišljena po motivima romana "Priča o kugi i nevidljivom Edgaru" autorice Erike Žilić Vincetić.

Nove ‘storytelling’ ture u Osijeku donose šarm prošlog vremena

ReActor u ožujku nudi 4 uzbudljive ‘storytelling’ ture koje će vas provesti kroz različita razdoblja bogate povijesti Osijeka. Organizirane su Više…

Gostoljubivost ponuđača smještaja prepoznata je i od korisnika Booking.com platforme pa je Osječko-baranjska županija 2023. godine proglašena najsrdačnijom hrvatskom regijom.

Osječko-baranjska županija kao hedonistička destinacija ponovo bilježi rekordne turističke rezultate

Osječko-baranjska županija u turističkom smislu iz godine u godinu postavlja nove rekorde, 2023. godina ponovo je najuspješnija turistička godina, a Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša