KULTURA

Ovotjedne predstave i filmovi u kinu Urania

Urnebesne komedije i novi filmski hitovi... :)

Objavljeno 06.02.2019
Antonela Verković

Krenimo redom: u četvrtak 21. veljače s početkom u 20 h na rasporedu je komedija Za umrijet od smijeha, s Gordanom Gadžić i Markom Torjancem u glavnim ulogama. Kazališna adaptacija dramskog teksta „Laughing Wild” nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastalog 1987. godine, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.

Iduća je na redu urnebesna komedija koja je u kratkom razdoblju osvojila mnogobrojne nagrade na festivalima, a čija je najveća nagrada i priznanje – dva sata neprekidnog smijeha do suza gdje god je predstava do sada odigrana – komedija Kerovi, koju možete pogledati u četvrtak 7. ožujka u 20 h. je. Glumci Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov obiluju spretnim glumačkim umijećem, a predstava je u stalnoj komunikaciji i interakciji s publikom. Neobičnost ove kazališne priče je što po prvi put možemo čuti monologe, i to 14 različitih pasmina pasa. Neki od tih monologa su najizvođeniji monolozi na prijemnim ispitima prestižnih kazališnih akademija.

Krajem ožujka i početkom travnja nastavljamo suradnju s Kazalištem Planet Art, kada ćemo ugostiti i njihove 2 predstave: Velika zvjerka i Ljubavna pisma Staljinu, čije vam datume naknadno javimo.

Cijena ulaznice za sve navedene predstave iznosi 70,00 kn, a mogu se rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, od 17-21:30 h), email-a: info@kinematografi-osijek.hr i ulaznice@kinematografi-osijek.hr ili našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek (Inbox).

Novi filmski tjedan premijerno donosi narko krimić Clinta Eastwooda Mula, plesnu horror fantaziju Suspiria, SF triler Escape Room te domaću dramu Sam samcat u sklopu ciklusa FEST is the BEST. Na programu i dalje ostaju srpska komedija Taxi blues, posljednji nastavak popularnog animiranog i sinkroniziranog hita Kako izdresirati zmaja 3 te talijanska drama Sretni Lazzaro.

Dobitnik nagrade Oscar Clint Eastwood se prvi put nakon 2009. godine i filma „Gran Torino” nalazi na dvije strane, redateljskoj i glavnoj ulozi. Film Mula je nastao prema scenariju Nicka Schenka koji je inspiriran člankom iz New York Times Magazina. Eastwood je u ulozi Earla Stonea, čovjeka u svojim osamdesetima koji je bankrotirao, sam je i čeka ovrhu nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora voziti. Čini se prilično lako, ali Earl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Earl se vrlo brzo nađe i u centru interesa DEA policije. Iako su njegovi problemi s novcem sada stvar prošlosti, Earlove stare pogreške počinju izranjati, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena sve ih ispraviti.

Dakota Johnson ulazi u pravu noćnu moru u remakeu istoimenog filma Daria Argenta iz 1977. godine – Suspiria. Tama se nadvila nad središtem svjetske, novo-obnovljene plesne kompanije, a koja prijeti u potpunosti obuzeti njezinu umjetničku direktoricu, ambicioznu mladu plesačicu i psihoterapeuta u žalosti. Neki od njih će podleći toj noćnoj mori. Drugi će se konačno probuditi.

Ove zime svi umiru od želje za igrom. Što kada društvena igra u kojoj grupa igrača u tematski uređenom prostoru zajedničkim snagama rješava zagonetke, popularnog naziva Escape Room, postane stvarna borba za život? Šestero stranaca nađu se u okolnostima izvan njihove kontrole i moraju koristiti svoju mudrost kako bi preživjeli. Ne propustite novi SF triler redatelja Adama Robitela.

Sinkronizirana i animirana avantura Kako izdresirati zmaja temelji se na knjizi Cresside Cowell, a smještena je u mitski svijet kršnih Vikinga i zmajeva koji rigaju vatru. U završetku trilogije, sada vladar Berka, Štucko je stvorio veličanstvenu kaotičnu utopiju zmajeva. Kada se Štucko i Bezubica iznenada susreću sa ženkom noćnog bijesa, moraju napustiti jedinstveni dom kojeg su poznavali i otputovati u skriveni svijet za koji većina Vikinga vjeruje da je samo mit.

Glavni junak nove srpske komedije Taxi blues je Marko, simpatični bivši dramaturg koji godinama radi kao taksist i čije avanture pratimo tijekom jedne urnebesne noći. Naizgled normalan dan na poslu pretvara se u kaos kada se u njegov auto ušulja dječak Damir koji je pobjegao iz dječjeg doma i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju rezultirati će gomilom suludih situacija i smiješnih likova.

https://www.scribd.com/document/399182629/Program-Kina-Urania-7-2-13-2-2019

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

HNK u Osijeku – “Buba u uhu” Georgesa Feydeaua

Svoj ovosezonski dramski premijerni program HNK u Osijeku okončava sjajnim, smijehom krcatim Georgesom Feydeauom i njegovom „Bubom u uhu“. Ova Više…

Brak, u stvari ljubav @ Kino Urania

Nova dogovorena predstava je glazbena komedija kabaretskog tipa „Brak, u stvari ljubav“, koja se već duži niz godina izvodi na Više…

Ljubavna pisma Staljinu

Povijesna fikcija Kazališta Planet Art Ljubavna pisma Staljinu (četvrtak 11. travnja u 20 h) inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Mladi osječki pjesnici organiziraju večer poezije u dobro poznatom noćnom klubu Cadillac

Večer poezije @ Cadillac