ŽIVOT

“Palčići” i “Dinamo to smo mi” donirali pedijatriju KBC-a Osijek

Akcija je krenula nakon prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu kada je pokrenuta akcija ''Vratimo palčiće u Petrovu" gdje je prikupljeno više od 5 milijuna kuna...

Objavljeno 25.05.2021
Ivona Amidžić

Na zavodu za neonatologiju i neonatalnu medicinu osječkog KBC-a, predstavnici Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” i Udruge “Dinamo to smo mi”, uručili su četiri uređaja ukupne vrijednosti oko 450 tisuća kuna, prenosi Radio Osijek.

Donacija je realizirana u sklopu projekta “Palčići za Hrvatsku”, a uređaji su iznimno važni za prijevremeno rođenu djecu koja imaju problema s disanjem, rekla je voditeljica Zavoda za neonatologiju i neonatalnu intenzivnu medicinu KBC-a Osijek Mirna Sipl.

“Donirani su intenzivni inkubator, uređaj za neinvazivnu ventilaciju, sustav za reanimaciju novorođenčadi te uređaj za mjerenje bilirubina preko kože. Kod prerano rođene djece dominantno svi imaju problema s disanjem, ovaj put dobivamo dva uređaja koji omogućuju da oni spontano dišu koliko mogu, a ostalo napravi taj uređaj”, rekla je dr. med. Mirna Sipl.

Predsjednica Kluba roditelja nedonoščadi “Palčići” Željka Vučko napomenula je kako je nakon “Merkura” i “Petrove”, te Splita i Rijeke konačno stigli i u Osijek.

“Vrijednost je 450.000 kuna, vrijednost tih uređaja u kunama jest tolika, ali njihova vrijednost je neprocjenjiva, jer svaki od tih uređaja zaista život znači. Zato zahvaljujemo svima koji su se uključili u donaciju i najavljujemo kako s akcijom idemo dalje”, dodala je Željka Vučko.

Predsjednik udruge “Dinamo to smo mi” Juraj Čošić rekao je kako nema običaj ići na uručivanje donacija za koje su prikupljali sredstva, no kako mu je iznimno drago što je u Osijeku: “Osobno sam rođen u ovoj bolnici, iako ne živim u Osijeku već puno godina. Nadam se da će ovi uređaji pomoći budućim naraštajima kako bi prevladali početne probleme zbog toga što su rođeni prije vremena”.

Akcija je krenula nakon prošlogodišnjeg potresa u Zagrebu kada je pokrenuta akcija ”Vratimo palčiće u Petrovu” gdje je prikupljeno više od 5 milijuna kuna. Nakon toga pokrenuta je akcija ”Palčići za Hrvatsku” kako bi se opremila sva rodilišta u Hrvatskoj. Nakon osječkog, bit će opremljeno više od 20 rodilišta koji su poslali svoje potrebe udruzi.

U ime osječkog KBC-a zahvalili su pročelnik klinike za pedijatriju Ivica Škoro i pomoćnik ravnatelja Domagoj Drenjančević.

foto: unspalsh

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

Povodom dana planete zemlje 20.04.2024. Održana je akcija čišćenja 3. Rezolucija Zemlja. Inicijator aktivnost je Večernji list s partnerima: Grad Više…

Peto izdanje utrke održano je po teškim vremenskim uvjetima, ali su trkačice i trkači, njih tristotinjak, još jednom pokazali da imaju veliko srce te su uspjeli prikupiti 2552 eura

Trčanjem za Dan grada Osječani prikupili preko 2000 eura za KBC Osijek

Osječanke i Osječani uvijek rado pokazuju svoju humanitarnu stranu. Tako su i krajem prošle godine, za Dan grada Osijeka, spojili Više…

Uređaj predstavlja jednu od najsuvremenijih dijagnostičkih metoda, koja omogućuje preciznu i točnu dijagnostiku, čak i najmanjih tumora veličine dva do tri milimetara

Osječki KBC dobio najsuvremeniji PET/CT uređaj vrijedan 2,8 milijuna eura

Klinički bolnički centar dobio je novi PET/CT uređaj za Klinički zavod za nuklearnu medicinu i zaštitu od zračenja, vrijednosti 2,8 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.