SPORT

Panelicom otvoren Pannonian Challenge

"Volonteri mogu i trebaju igrati važnu ulogu u organizaciji sportskih evenata". Panel rasprava otvorila je teme koje su važne za sve volontere, ali i organizatore volontiranja, a vezane su uz jasne planove i strategije uključivanja volontera u sportske događaje

    Objavljeno 16.06.2023
    Matija Ivanković

    „Volonteri mogu i trebaju igrati važnu ulogu u organizaciji sportskih evenata“  – zaključak je kojim smo završili panel raspravu koja se održala kao dio Erasmus + projekta USCVol kojeg provodi Udruga Pannonian sa svojim partnerima.

    Panel rasprava otvorila je teme koje su važne za sve volontere, ali i organizatore volontiranja, a vezane su uz jasne planove i strategije uključivanja volontera u sportske događaje. Da je Pannonian Challenge primjer dobre prakse u organiziranju volontera govori i činjenica da je tijekom posljednjih 12 godina festivala bilo uključeno čak 1220 volontera i volonterki koji su sudjelovali u organizaciji festivala u 13 sektora i to kroz 53.653 volonterska sata. Prvo iskustvo s volontiranjem i to na Pannonianu imalo je njih 75%, a zadovoljstvo volonterskim sudjelovanjem ocijenili su sa 4.5.

    Festival je 2012., 2017. i 2018. godine dobio nagradu i dva priznanja kao primjer dobre prakse uključivanja volontera te razvoj volonterskih programa Volonterskog centra u Osijeku.

    „Pannonian Challenge svoj je put gradio na uključivanju volontera i izgradnji sustavne podrške koja im omogućuje stjecanje novih znanja i vještina ali i osjećaj odgovornosti i vlasništva na segmentima festivala u kojima su radili. Volonteri su srce Pannoniana, a mi smo ponosni što smo kroz ovaj projekt kao rezultat kreirali priručnik za menadžment volontera te aplikaciju koja omogućuje učinkovito pretraživanje prilika za volontiranje i koordinaciju volontera te komunikaciju između organizatora volontiranja i volontera.„ – istaknula je Tamara Kujavić, koordinatorica projekta USCVol.

    Na panelu su uz koordinatoricu projekta sudjelovali i Bojan Tojagić, pomoćnik pročelnice Upravnog odjela za mlade Osječko-baranjske županije, Andrej Bek, glavni tajnik Zajednice osječkog sporta, Nenad Borković, predsjednik udruge Akcelerator za održivo društvo i Evelyn Keri, volonterka Pannonian Challengea.

    „Pozivam sve svoje prijatelje da sudjeluju na sljedećem Pannonian Challengeu i budu dio jedne predivne ekipe. Meni je ovo bilo jako lijepo iskustvo, a vjerujem da će i Vama biti!“ – zaključila je volonterka Evelyn Keri.

    Panelicom je otvoreno ovogodišnje izdanje Pannonian Challengea, a organizatori vas pozivaju na najbolji tulum u gradu ovoga vikenda.

    Finale sportskog programa počinje u 18 sati, a glazbeni program starta od 20 sati. Najbolji osjećaj Pannoniana dobit će te ako se ovaj vikend nađete u skate parku.

    FOTO: Marin Stupar

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pannonian Challenge će i ove godine osigurati Osječanima i svim ljubiteljima ekstremnog sporta, energičnih tuluma i urbane kulture adrenalinsku poslasticu uz pomoć dobro poznatih volonterOSa

    Postani volonter 25. Pannonian Challengea

    Pomozi zaljubljenicima u ekstremne sportove i urbanu kulturu organizirati jubilarni 25. Pannonian Challenge i postani jedan od 60 mladih superheroja Više…

    BMX vozači u Osijeku skupljaju bodove za Olimpijske igre 2024. Tri dana festivalskog programa držat će gledatelje na rubu sjedala, a sportaše visoko u zraku.

    Pannonian Challenge slavi svoj 25. rođendan od 24. do 26. svibnja!

    Jedan od malobrojnih svjetskih festivala ekstremnih sportova koji objedinjuju BMX, skate, inline kao i glazbeni program – Pannonian Challenge – Više…

    Petak na Pannonianu okupio je sportaše iz skate i inline discipline koji su odvozili zanimljive vožnje i otvorili 24. izdanje festivala, subota u znaku BMX-a, pobjedu odnio Marin Ranteš

    [FOTO] Završio 24. Pannonian vikend

    Jš jedno izdanje Pannonian Challengea je iza nas, a mi vam donosimo pregled vikenda u kojemu su sve oči bile Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Grad na Dravi ponosan je na svoje nogometašice koje su, treba spomenuti, 25. naslovom izborile i nastup u UEFA Ligi prvakinja.

    ŽNK Osijek izborio 25. titulu državnog prvaka

    Županović je svojim konkurentima ponovno dokazao da je daleko najbolji u ovoj disciplini o čemu svjedoči i rezultat kojega je ostvario

    AK Slavonija – Žito – Još jedna uvjerljiva Županovićeva pobjeda

    U Zagrebu je održano Podravka prvenstvo Hrvatske u štafetama. Predstavnici AK Slavonija-Žito na ovom su natjecanju osvojili dvije medalje!

    Atletika – Srebro i bronca na državnom u štafetama