SPORT

Pannonian Challenge dobio još jednu nagradu!

Nagrada Jump za sportski turizam otišla u ruke Pannonian Challenge festivala urbanog sporta

    Objavljeno 07.10.2019
    Ivona Amidžić

    Sport je već jako dugo grana koja katalizira veliki turistički potencijal, a oko velikih sportskih manifestacija bore se jedinice lokalne i regionalne samouprave. Pannonian Challenge najveći je festival urbanog sporta u ovom dijelu Europe, a ove godine obilježio je svoje 20. i najveće izdanje.

    Na Sport Fest konferenciji u Poreču održanoj ovog vikenda Pannonian Challenge dobio je nagradu u kategoriji sportski turizam. Nagrada se dodjeljuje za najbolji primjer povezivanja turističke ponude sa sportskim aktivnostima u svrhu promocije RH i zdravog života. Nagrada je i više nego opravdano otišla u ruke najvećem festivalu urbanog sporta, kojeg posjeti više od 30.000 posjetitelja čija je prosječna dnevna potrošnja veća od 70€. Festival je ujedno cjelogodišnja promocija i reklama za Osijek i Hrvatsku, a porast turističkog prometa u Osijeku za vrijeme festivala je veći od 35%, s naglaskom na inozemne goste, kojima Osijek tradicionalno ne bi bio destinacija, prvenstveno turiste iz Španjolske, Venezuele, Japana, Rusije, Australije i sličnih.

    ”Jako smo sretni što smo dobili još jednu nagradu i što je naš rad i trud prepoznat. Pannonian Challenge kroz dvadeset je godina rada postao karakteristična manifestacija Osijeka i Osječko-baranjske županije koja doprinosi općem imidžu i brandingu grada te doprinosi privlačenju i zadovoljavanju turista. Drago nam je da uz uspješnu suradnju naših partnera Osječko – baranjske županije, Grada Osijeka i HTZ-a uspješno gradimo festival koji je renomiran na svjetskom nivou, a odlična je promidžba za Grad, Županiju i Hrvatsku” izjavio je Luka Maćešić, voditelj marketinga Pannonian Challenge-a.

    Za Pannonian Challenge u 2020. nesumnjivo je da će nastaviti s pozitivnim trendom razvoja i napretka te pružiti nove prilike sportašima, glazbenicima, posjetiteljima i lokalnoj zajednici te otvoriti nove prilike za promociju ekstremnog sporta, urbane kulture.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pannonian Challenge će i ove godine osigurati Osječanima i svim ljubiteljima ekstremnog sporta, energičnih tuluma i urbane kulture adrenalinsku poslasticu uz pomoć dobro poznatih volonterOSa

    Postani volonter 25. Pannonian Challengea

    Pomozi zaljubljenicima u ekstremne sportove i urbanu kulturu organizirati jubilarni 25. Pannonian Challenge i postani jedan od 60 mladih superheroja Više…

    BMX vozači u Osijeku skupljaju bodove za Olimpijske igre 2024. Tri dana festivalskog programa držat će gledatelje na rubu sjedala, a sportaše visoko u zraku.

    Pannonian Challenge slavi svoj 25. rođendan od 24. do 26. svibnja!

    Jedan od malobrojnih svjetskih festivala ekstremnih sportova koji objedinjuju BMX, skate, inline kao i glazbeni program – Pannonian Challenge – Više…

    Očekuje se dolazak 600 biciklista s područja cijele Hrvatske. Ove godine Febire se održava u sklopu manifestacije HeadOnEast.

    6. FEBIRE – 18. Festival biciklističke rekreacije Hrvatske [PROGRAM/RUTE]

    Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije, u suradnji sa Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i Hrvatskim savezom sportske rekreacije Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.