ŽIVOT

Panoramski kotač Sky view skoro sastavljen: Očekujemo datum otvaranja

Panoramski kotač će nositi ukupno 24 kabine, koje će biti zatvorenog tipa, isključivo za sjedenje...

Objavljeno 22.12.2021
Ivona Amidžić

Četiri tegljača s dijelovima panoramskog kotača, nakon više od 1000 prijeđenih kilometara, 10. su prosinca napokon stigla u Osijek.

Veliki, točnije najveći, panoramski kotač u Hrvatskoj svoje je mjesto našao kod, svim Osječanima poznate, Školjke. Krasi ga prigodno ime Sky view. Osječani su posljednjih tjedan dana mogli vidjeti kako sastavljanje kotača polako napreduje, ali još uvijek nitko nema datum kada bi sve moglo biti spremno za vožnju.

“Ovog adventa u Osijeku imat ćemo potpuno novi pogled na naš grad – najveći panoramski kotač u Hrvatskoj, imena Sky view. Smjestit će se na mapi Adventiranja kod svima poznate Školjke. Nekima je zanimljivo gledati kako se kotač slaže, a mi zamišljamo kako izgleda Grad Osijek s 35 metara visine”, objavio je prije desetak dana gradonačelnik Radić na Facebooku.

Panoramski kotač će nositi ukupno 24 kabine, koje će biti zatvorenog tipa, isključivo za sjedenje. Prema dostupnim informacijama, kapacitet je cijelog kotača 94 osobe, što znači da će u kabini biti do četiri osobe, prenosi Glas Slavonije.

foto: unsplash (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Video koji slijedi govori više od riječi, uživajte u predivnim kadrovima adventa i sljedećeg Božića nikako nemojte propustiti ovaj događaj! Iz općine Čepin, s ljubavlju!

Advent – iz Čepina s ljubavlju

Prosinac u Čepinu ove godine ne protječe samo u ozračju čuvenog Božićnog sajma. Naime, prva je ovo godina kada se Više…

Glasujte za drvce koje se vama najviše sviđa! Podržite vašu ekipu ili udrugu kojoj je ono namijenjeno! Nagradite jednog od dvanaest timova vašim glasom.

Za najbolje božićno drvce natječe se dvanaest timova iz Osijeka: glasujte i podijelite radost!

Advent je vrijeme radosnoga iščekivanja: pripremamo svoje srce za Božić, za dolazak Spasitelja, to je vrijeme u kojem želimo s Više…

Stigao je posljednji mjesec u godini, a to znači pregršt blagdanskih događanja u Portanovi! Advent u Portanovi, sveti Nikola, blagdanska Portastična srijeda…

Prosinac u Portanovi

U petak, 1. prosinca započeo je Advent u Portanovi – a kako to obično biva, i ovog prosinca u Portanovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)