POLITIKA

Papa Franjo primio na audijenciju župana Anušića

"Susret sa Svetim Ocem pamtit ću cijeli život"

    Objavljeno 12.05.2018
    Nikolina Ćosić

    Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić je ovog tjedna posjetio Vatikan i prisustvovao audijenciji kod Pape Franje.

    Prilikom audijencije župan je Svetom Ocu poklonio Križ u Zlatovezu, tradicionalnoj izvornoj slavonskoj tehnici ručnog rada zlatnim koncem. Nakon susreta sa Svetim Ocem, sastao se i s veleposlanikom Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Nevenom Pelicarićem te je gostovao na Radio Vatikanu u emisiji patera Ivice Hadaša.

    Do sada su dva poglavara Katoličke crkve posjetila Hrvatsku, a Ivan Pavao II Osijek i Đakovo gdje je održao liturgijska slavlja. Dobro to pamte Slavonci i Baranjci, pa im je posebno drag ostao sv. Papa Ivan Pavao II. čiji je grob izložen u Kapelici Bazilike Sv. Petra u Vatikanu, a svakodnevno ga posjećuju tisuće vjernika.

    Anušić je komentirao a mene kao vjernika je to poseban doživljaj, jedan od najuzvišenijih trenutaka u životu. Osjećaj koji me prožimao dok sam se rukovao s Papom Franjom i razgovor s njim, ispunili su me vjerom i snagom te se osjećam spremnije za sve izazove koji su preda mnom. Znam koliko Slavonci i Baranjci vole Papu Franju, što sam mu i prenio. On je uzvratio kako će moliti za povratak mladih i osnaživanje vjere za bolju budućnost hrvatske domovine, osobito naše Slavonije i Baranje koja je suočena s teškim izazovima ekonomskih migracija. Poželio nam je puno snage i vjere kako bi poteškoće koje su pred nama uspješno prebrodili vjerom u Boga i nas same – rekao je Anušić nakon audijencije kod Svetog Oca.

    Papa Franjo često u svojim govorima ističe kako komunikacija gradi mostove i obogaćuje društvo, a upravo je to ono što nama treba, rekao je župan. – U društvu u kojem su politički standardi toliko pali, gubimo osjećaj za izgradnju društva, suživot u društvu, a on se gradi na dijalogu, riječi su pape Franje. “Njegovo viđenje politike upravo je ono što želim postići u Osječko-baranjskoj županiji, a to je da politika bude na usluzi onima koji su je birali, da se brine za najslabije, gladne, beskućnike, stare i nemoćne kao i za djecu, a to možemo ostvariti jedino oporavkom našeg gospodarstva – zaključio je župan.”

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Hrvatska je u srijedu birala 11. saziv Hrvatskog sabora. Građani su u velikom broju izašli na birališta kako bi izabrali 151 saborskog zastupnika. Još jednom, izgledno je da ćemo imati "Frankeštajn" vladajuću koaliciju

    Hoćemo li imati još jednu “Frankenštajn” vladu?

    Grad Osijek prihvatio je nagodbeni prijedlog tužitelja Saubermacher Dienstleistungs AG i Strabag AG te se obvezuje isplatiti iznos od 3.897.000,00 EUR, najkasnije do 30. studenoga 2024. godine.

    Osječki gradonačelnik Radić o slučaju Saubermacher-Strabag: Ovo je najštetnija sudska presuda protiv Grada Osijeka. Nemamo veze s njom, ali ćemo ju platiti a građani to neće osjetiti

    SDP Osijek je poslao priopćenje povodom Svjetskog dana socijalne pravde te prozvao gradsku upravu

    SDP Osijek – Svjetski dan socijalne pravde