ŽIVOT

Penava primio kardinala Puljića

 "Održali smo sastanak na temu života u Vukovaru i Hrvata u BiH. Još postoji velika potreba za osiguranjem normalnog života na ratom pogođenim područjima u Hrvatskoj"

    Objavljeno 07.09.2021
    Ivona Amidžić

    Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio je jučer vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita, kardinala Vinka Puljića, koji je upozorio kako u BiH još uvijek nema jednakopravnosti među tamošnjim narodima pa je pomoć tamošnjim Hrvatima i dalje neophodna, prenosi Radio Osijek.

    “Održali smo sastanak na temu života u Vukovaru i Hrvata u BiH. Još postoji velika potreba za osiguranjem normalnog života na ratom pogođenim područjima u Hrvatskoj, a možete zamisliti kako je onda u BiH, poglavito na područjima Vrhbosanske nadbiskupije”, izjavio je nakon sastanka Penava i obećao da će Vukovar pomoći koliko može Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

    Po riječima Puljića, budući da Crkva nema izvora prihoda, pomoć joj je jako važna jer na taj način može provesti brojne projekte.
    Dotaknuvši se trenutne situacije u BiH, Puljić je ocijenio situaciju u toj državi delikatnom jer nema jednakopravnosti na poliitčkoj niti na administrativnoj razini.
    “Tamo gdje smo manjina tamo smo posebno pod upitnikom, kako sačuvati jednakopravnost i opstojnost i kako osigurati prihode potrebne za život”, rekao je Puljić ocijenivši da u BiH država “nije uspostavljena pravno nego stranački, a narod nema jednaka prava”.
    Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije, sa sjedištem u Vukovaru, osnovana je u veljači prošle godine kao neprofitna organizacija usmjerena na humanitarno i socijalno djelovanje i provedbu projekata na području Hrvatske i Vrhbosanske nadbiskupije.

    foto: screenshot

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Za vukovarske heroje osječki osnovnoškolci su zapalili 4.000 lampiona, a naša Vukovarska ulica u Osijeku neka s tisućama lampiona obasja put prema slobodnom i herojskom Vukovaru

    FOTO Ponos i tuga – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

    Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje članovi izaslanstava Osječko-baranjske županije na Više…

    Centar za kulturu medija iz Vinkovaca ovaj vikend održava 3. izdanje novinarskog festivala Media in Time koji će biti u Vinkovcima i Vukovaru...

    Medijski vikend u Vinkovcima i Vukovaru

    3. izdanje novinarskog festivala Media in Time održat će se sutra i u subotu u Vinkovcima i Vukovaru u organizaciji Više…

    Ministar Banožić pripadnicima 3. gardijske brigade: "Vi ste osigurali da danas živimo u cjelovitoj i sigurnoj državi"

    (FOTO) U Vukovaru obilježena 31. obljetnica 3. gardijske brigade Kune

    Izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je u petak, 29. travnja 2022. godine u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

    Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

    Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

    FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje