SPORT

Pet igrača NK Osijeka ima koronavirus uoči derbija s Dinamom

Oni neće igrati u predstojećim prvenstvenim utakmicama protiv Dinama, Istre 1961 i Rijeke

    Objavljeno 19.11.2020
    Ivona Amidžić

    Hrvatski nogometni prvoligaš Osijek objavio je kako je na posljednjem testiranju utvrđeno da je pet igrača zaraženo koronavirusom, te da oni neće igrati u predstojećim prvenstvenim utakmicama protiv Dinama, Istre 1961 i Rijeke, prenosi Radio Osijek.

    “I u NK Osijek se probio novi val koronavirusa, pa je posljednjim testiranjem utvrđeno kako je pozitivno pet naših igrača. Dakako da se postupilo u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i svi su oni odmah po dobivenim nalazima poslani u samoizolaciju. Podrazumijeva se da nitko od njih neće konkurirati za predstojeći subotnji derbi s Dinamom, kao ni za utakmice koje su na rasporedu idućega tjedna kada Osijek prvo gostuje u Puli, a potom i u Rijeci”, priopćio je osječki prvoligaš.

    Drugoplasirani Osijek će u subotu u 12. kolu Prve HNL u Gradskom vrtu igrati derbi s vodećim Dinamom (15 sati), koji mu bježi šest bodova. U srijedu, 25. studenoga, u zaostaloj utakmici 9. kola Osijek gostuje kod Istre 1961, a 29. studenoga u 13. kolu ide u goste Rijeci.

    Prema propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice od 6. kolovoza ove godine, povjerenici natjecanja mogu donijeti odluku o odgodi pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba. Tako je prije tri dana odgođena utakmica 12. kola Prve HNL između Istre 1961 i Rijeke, koja se trebala igrati u subotu, 21. studenoga, u Puli, jer je Rijeka imala sedam nogometaša pozitivnih na koronavirus.

    foto: screenshot (ilustracija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Iako je imao čvrsti ugovor s Albancima,na poziv s Opus Arene reagirao bez ikakvog promišljanja. Odmah ga je odlučio prihvatiti, svjestan da neće baš biti jednostavno raskinuti suradnju sa svojim dosadašnjim poslodavcima.

    Zoran Zekić novi trener Bijelo-plavih

    Zoran Zekić novi je trener NK Osijek. Bivši igrač i trener Bijelo-plavih vratio se u svoj Osijek nakon četiri i Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    U srazu FC Vorskla (UKR) i FC Flora Talinn (EST) pobjedu su ostvarile Ukrajinke, a u dvoboju između domaćina SFK 2000 Sarajevo i ŽNK Osijek slavile su naše Osječanke!

    UEFA Liga prvakinja: Osječanke izborile finale!

    Na stadionu ‘Asim Ferhatović Hase’ u Sarajevu (BiH), u srijedu, 6. rujna odigrane su prve dvije utakmice kvalifikacijskog turnira UEFA Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    Samo u osječkim kvalifikacijama, u proteklih jedanaest godina, nastupilo je preko 8000 učenica i učenika osnovnih škola, čime je naša Regija, definitivno, rekorder među svim regijama u Hrvatskoj u kojima se održavaju kvalifikacije

    U četvrtak 25. travnja održava se najmasovnije dječje natjecanje u Hrvatskoj