SPORT

Pet medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore Rocco Martinović prvak Hrvatske

Apsolutnu prevlast u redovima motkaša preuzeli su upravo Osječani s čak dvije osvojene medalje u toj disciplini: titulom prvaka države okitio se Rocco Martinović

    Objavljeno 07.06.2022
    Mihael Šilac

    Proteklog je vikenda (4.-5.6.2022.) u Karlovcu održano dvodnevno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke. O kvaliteti mladih atletskih nada, na razini države, dovoljno govori podatak da je srušeno čak sedam državnih rekorda, a predstavnici domaćeg Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ u Osijek su se vratili s ukupno pet osvojenih medalja, i to jednim zlatom i po dva srebra i bronce.

    Apsolutnu prevlast u redovima motkaša preuzeli su upravo Osječani s čak dvije osvojene medalje u toj disciplini: titulom prvaka države okitio se Rocco Martinović (4,20m), a na postolju je, odmah do njega, stao i državni viceprvak Stjepan Tarcal (3,50m). Podsjetimo da je Rocco Martinović vrlo blizu ostvarivanja HAS-ove norme za odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe juniore dok je “europsku normu” za to natjecanje već ranije ispunio.

    Nakon duže pauze, u Klub stiže i državna medalja u troskoku zahvaljujući Leonardi Patači (11,70m) koja nosi titulu državne mlađejuniorske viceprvakinje.

    Nastavak dobrih rezultata u tehničkim disciplinama donosi Paula Šljivac u bacanju diska. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je s bačenih 32,45m.

    Krug medaljaša zatvara mlađejuniorska štafeta 100-200-300-400m, sastava Stjepan Tarcal, Leon Lončar, Milan Glodić, Roko Dimić, koja je do sigurne brončane medalje dotrčala rezultatom 2:05,98.

    Četvrtim se mjestom morao zadovoljiti skakač u vis David Kurtek s istim rezultatom kao trećeplanirani (1,70m), no broj pokušaja smjestio ga je na korak do postolja.

    Iste je sportske sreće bio Karlo Erhardt u bacanju koplja (44,66m) kojega je manje od jednog metra dijelilo od postolja.

    Korak do postolja našla se Mia Wild u utrci na 200m (25,12) koja je još jednu, „sigurnu“ medalju na 100m prepone (druga u kvalifikacijama, 14,13), ispustila diskvalifikacijom zbog preranog starta u samom finalu discipline. Mia Wild je također ispunila europsku normu za odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe juniore u disciplini 100m prepone te još mora ispuniti HAS-ovu kao konačnu potvrdu za odlazak na to natjecanje.

    Treba napomenuti da su dva puta “rušena” kadetska klupska rekorda u disciplini 100m. Prvo je novi rekord Kluba postavio Roko Dimić u kvalifikacijama s rezultatom 11,31, da bi kasnije u finalu Milan Glodić postavio novi rekord Kluba koji sada iznosi 11,25.

    Ukupni rezultati – 1. dan
    Ukupni rezultati – 2. dan

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

    Osječanima dvije višebojske medalje

    U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

    Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

    Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

    Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

    Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

    Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

    Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.