SPORT

Pet medalja za KK Esseker na Prvenstvu Hrvatske

Zaključena ovogodišnja natjecateljska sezona

    Objavljeno 17.11.2020
    Darija Kovačić

    U Rijeci je ovaj vikend održano Državno prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore u katama s kojim je ujedno zaključena ovogodišnja natjecateljska sezona  odrađena po posebnim epidemiološkim mjerama.

    Na Prvenstvu u Rijeci KK Esseker nastupio je u kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora (U21). U kategoriji kadetkinja su nastupile Martina Sekulić i Isidora Malić ali nisu uspjele ući u drugi kvalifikacijski krug. U kadetima je nastupio Erik Šoper koji je prošao u drugi krug natjecanja ali nije uspio ući završne borbe za medalju.

    Juniorke ekipno u sastavu Maja Skrenković, Martina Sekulić i Isidora Malić su osvojile 3. mjesto, dok su juniori ekipno osvojili 2. mjesto. U ekipi su nastupili Patrik Kokić, Erik Šoper i Roko Štokić.

    U pojedinačnim nastupima juniorki, Maja Skrenković je prošla prvi i drugi krug kvalifikacija i izborila borbu za medalju u kojoj je nažalost zaustavljena te ostala na korak do medalje sa plasmanom na 5. mjesto.

    Nastupi u kategoriji juniora sa dvije osvojene medalje su bili puno uspješniji.

    Nastupili su Patrik Kokić koji je u drugom krugu kvalifikacija zauzeo 2. mjesto što je bilo dovoljno da izbori meč za treće mjesto što je Patrik uspješno odradio i osvojio broncu.

    U drugoj kvalifikacijskoj grupi je nastupio Erik Šoper te se osvajanjem prvog mjesta uspio plasirati u finale u kojem je izgubio od izvrsnog Matije Relić te se morao zadovoljiti 2. mjestom i srebrom.

    U kategoriji mlađih seniora nastupili su Ivor Premec i Patrik Kokić te su i jedan i drugi prošli  prvi kvalifikacijski krug. Nisu se uspjeli plasirati u finale te su došli u situaciju da međusobno rade meč za broncu. U tom meču je jedino bilo sigurno da će KK Esseker imati medalju iako je ishod meča bio neizvjestan. Kod Ivora Premec su se osjetile posljedice samoizolacije, iz koje je izašao neposredno pred odlazak na Državno, te je Patik Kokić bio superiorniji te osvojio 3. mjesto i u ovoj kategoriji čime je sa tri osvojene medalje bio najuspješniji natjecatelj KK Esseker.

    Foto i tekst: KK Esseker

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    U subotu je odigrano 20. kolo Prve hrvatske lige za žene u kojem je ekipa Osijeka na domaćem terenu svladala Više…

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje kontrolno natjecanje pred nastupajuća Prvenstva i Kup Hrvatske.

    Tri medalje za Karate klub Esseker u Banja Luci

    Natjecatelji Essekera su u nedjelju 24. 3. 2024. sudjelovali na natjecanju u Banja Luci koje je ujedno bilo i zadnje Više…

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Ivan Anušić je u svom je obraćanju naglasio kako su izvrsni sportaši, sportski djelatnici te njihovi uspjesi odraz kontinuiranog procesa ulaganja na pravi način i u prave ljude.

    [FOTO] Nagrađeni najbolji sportaši Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka

    Najbolja igračica u redovima “Pumi” bila je Ana Pehar s postignutih 9 golova, iza nje sjajna Petra Frančić koja je mrežu zatresla 7 puta, dok je Katarina Borac imala 9 obrana

    Rukometašice Osijeka ostvarile vrlo važnu pobjedu

    Najbolji svjetski gimnastičari okupit će se u našem gradu kako bi pokazali svoju izvanrednu vještinu te izbrusili formu za ovogodišnje Olimpijske igre, a mi ovom prilikom dijelimo 2x4 ulaznice, što čekaš, pokupi ih!

    Podržimo hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom kupu u Osijeku!