SPORT

Pet Slavonaca brani naše boje u Češkoj!

Sezona kupova i ekipnih prvenstava Hrvatske u atletici, počela je prošlu srijedu 14. rujna, čast da ju otvore imali su kadeti...

Objavljeno 22.09.2022
Iven Jurić

Za kadetske selekcije atletskih klubova prošlu srijedu 14. rujna počela je sezona kupova i ekipnih prvenstava Hrvatske, ASK Slavonija-Žito imala je čast poslati svoje predstavnike koji su se na domaći teren vratili s tri pehara za treća mjesta.

Dva su otišla u ruke kadeta i kadetkinja na Kupu Hrvatske i jedan na Ekipnom prvenstvu Hrvatske, kadetkinje su u ekipnom poretku završile pete, dok im je kup donio sedmo mjesto.

Uz ovaj uspjeh treba spomenuti i kako će pobjedama u pet disciplina, pet Slavonaca predstavljati svoj klub i Hrvatsku na Susretu kadetskih reprezentacija CZE-CRO-HUN-SLO-SVK koji će se (24. rujna ove godine) održati u češkom Znojmu.
Među njima su: sprinter Milan Godić (pobjednik na 100m), dva skakača Gabriel Bolarić (pobjednik skoka u dalj) i Stjepan Tarcal (najbolji u skoku s motkom) te članovi Slavonije-Žito Paula Šljivac i Dino Poznić (bacanje kladiva).

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

Osječanima dvije višebojske medalje

U Varaždinu je proteklog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske u višebojima na kojem smo i mi imali svoje predstavnike. U konkurenciji Više…

Došao sam do željenog „season besta“ i to samo 33 centimetra od norme za najveća natjecanja koju ću pokušati ostvariti već za dva tjedna u Puli, na državnom prvenstvu, rekao je Županović

Županović do srebra i 1. kategorije sportaša!

Marin Županović imao je vrlo uspješan nastup na Međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Jesolu. U svojoj je kategoriji F54 u Više…

Nastupit će u svojoj najjačoj disciplini, bacanju koplja u kategoriji F54 u kojoj je lani na istome natjecanju osvojio srebro, kojemu je pridodao i broncu u bacanju diska.

Atletika – Županović u Jesolu ‘brani’ lanjska odličja

Osječki paraatletičar i član Slavonije-Žito Marin Županović i ove će godine sudjelovati na jakom međunarodnom Grand Prix mitingu u talijanskom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

[FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”