ŽIVOT

Peto izdanje WineOS-a opravdalo sva očekivanja!

Više od 70 izlagača, dobra atmosfera, slasno vino, sirevi, suhomesnati proizvodi, ulja, likeri, džemovi, radionice - sve to i mnogo više obilježilo je protekli vikend u Muzeju Okusa :)

Objavljeno 14.01.2019
Antonela Verković

Peto izdanje WineOS-a, najvećeg vinskog festivala na istoku Hrvatske, opravdalo je očekivanja organizatora, izlagača i publike. Tijekom dva festivalska dana, u petak 11. i subotu 12. siječnja, više od 70 izlagača prezentiralo je svoje proizvode zainteresiranim posjetiteljima.

Kao i prethodnih godina, većina izlagača bili su vinari iz istočne Hrvatske, odnosno regije Slavonija i Podunavlje. Pratili su ih proizvođači lokalnih delicija koji su se u zasebnoj prostoriji predstavili gostima, a većina njih nastupila je uz potporu Osječko – baranjske županije, suorganizatora i partnera u ovom projektu. Tako su, osim vina, gosti mogli kušati i kupiti suhomesnate proizvode, sireve, ulja, domaće rakije, likere, džemove i sirupe te zanatsko pivo.

IZLAGAČI

I ovom su se prilikom Slavoncima predstavili gostujući izlagači. Tako su posjetitelji, osim domaćih, mogli kušati i vina iz drugih regija Hrvatske, ali i brojne proizvode gostiju iz Mađarske, Vojvodine, Bosne i Hercegovine te Makedonije. Već tradicionalno dobra ponuda privukla je Osječane koji su oba dana napunili Muzej Okusa, novi prostor WineOS-a koji se pokazao kao pun pogodak.

Koliko je ova manifestacija narasla i postala prepoznatljiva, ponajbolje govori činjenica da ju je pratilo gotovo 80 novinara. Uz lokalne medije, vikend su u Osijeku proveli i brojni predstavnici redakcija iz raznih dijelova Hrvatske, Mađarske i Srbije, blogeri i novinari koji prate eno-gastro scenu.

Veliki su hit ponovno bile radionice koje je i ovaj put osmislio i vodio autor Vinskih priča Željko Garmaz. Na ukupno devet radionica sudjelovalo je više od 200 posjetitelja, mahom stručne publike, koji su u dva dana prošli nekoliko vertikala, probali veći broj vrijednih arhivskih primjeraka vina te se upoznali s neobičnim i nesvakidašnjim pričama iz većeg broja podruma.

Festival su zajedničkim snagama organizirali udruge Dekanter i Graševina Croatica, Osječko – baranjska županija, Turistička zajednica Osječko – baranjske županije, Grad Osijek i Vinoteka Vinita. Organizatori doista mogu biti zadovoljni, budući da su novi termin i lokacija donijeli ogroman napredak u odnosu na prethodna četiri izdanja WineOS-a u svakom pogledu. Na kraju su zahvalili svima i poručili – vidimo se i u 2020. na još većem, boljem i sadržajnijem WineOS-u!

FOTO: Denis Despot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na festivalu će sudjelovati 70-ak izlagača,  najavili su u petak na konferenciji za novinare organizatori festivala. 

Jeste li spremni za tjedan vina, delicija i ugodnog življenja?

Sve je spremno za još jedan vinski spektakl! ove godine WineOS donosi mnogo noviteta, a najvažnija je nova lokacija – Više…

Velemajstor kasnih berbi Mihalj Mišika Gerštmajer mlađi predstavit će svoja vina u Vinskoj mušici 26. listopada. 

Najava događaja u Vinskoj mušici – predstavljanje vina Gerštmajer

Velemajstor kasnih berbi Mihalj Mišika Gerštmajer mlađi predstavit će svoja vina u Vinskoj mušici 26. listopada. S Baranjskih proplanaka stiže Više…

Noviteta ima više, ali krenimo od vremena i lokacije održavanja ...

WineOS, najveći vinski festival s istoka Hrvatske, seli u siječanj!

Peto izdanje WineOS-a, najvećeg vinskog festivala na istoku Hrvatske, a ujedno i najvažnijeg promotivnog događaja u vinskoj regiji Slavonija i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

''Znači umirem.... ne vjerujem da ću dočekati jutro... i nemojte mi sad pričat o bolovima pri porodu jer od ove boli ne postoji jača!!!!'' - napisao je Prnjat na svojem Facebook profilu uz fotografiju toplomjera koji pokazuje 37,8...

Je li Alen Prnjat dočekao jutro?

Treći ponedjeljak u siječnju još od 2005. ustanovljen je kao 'plavi ponedjeljak' ili najdepresivniji dan u godini. Kako se vi osjećate danas?

Danas je najdepresivniji dan u godini

Najavljuje DHMZ malu mogućnost za tračak sunca, ali dan će uglavnom biti oblačan uz najvišu dnevnu temperaturu do 2°C.

Vrijeme za ponedjeljak: Pretežno oblačno