ŽIVOT

Peto izdanje WineOS-a opravdalo sva očekivanja!

Više od 70 izlagača, dobra atmosfera, slasno vino, sirevi, suhomesnati proizvodi, ulja, likeri, džemovi, radionice - sve to i mnogo više obilježilo je protekli vikend u Muzeju Okusa :)

Objavljeno 14.01.2019
Antonela Verković

Peto izdanje WineOS-a, najvećeg vinskog festivala na istoku Hrvatske, opravdalo je očekivanja organizatora, izlagača i publike. Tijekom dva festivalska dana, u petak 11. i subotu 12. siječnja, više od 70 izlagača prezentiralo je svoje proizvode zainteresiranim posjetiteljima.

Kao i prethodnih godina, većina izlagača bili su vinari iz istočne Hrvatske, odnosno regije Slavonija i Podunavlje. Pratili su ih proizvođači lokalnih delicija koji su se u zasebnoj prostoriji predstavili gostima, a većina njih nastupila je uz potporu Osječko – baranjske županije, suorganizatora i partnera u ovom projektu. Tako su, osim vina, gosti mogli kušati i kupiti suhomesnate proizvode, sireve, ulja, domaće rakije, likere, džemove i sirupe te zanatsko pivo.

IZLAGAČI

I ovom su se prilikom Slavoncima predstavili gostujući izlagači. Tako su posjetitelji, osim domaćih, mogli kušati i vina iz drugih regija Hrvatske, ali i brojne proizvode gostiju iz Mađarske, Vojvodine, Bosne i Hercegovine te Makedonije. Već tradicionalno dobra ponuda privukla je Osječane koji su oba dana napunili Muzej Okusa, novi prostor WineOS-a koji se pokazao kao pun pogodak.

Koliko je ova manifestacija narasla i postala prepoznatljiva, ponajbolje govori činjenica da ju je pratilo gotovo 80 novinara. Uz lokalne medije, vikend su u Osijeku proveli i brojni predstavnici redakcija iz raznih dijelova Hrvatske, Mađarske i Srbije, blogeri i novinari koji prate eno-gastro scenu.

Veliki su hit ponovno bile radionice koje je i ovaj put osmislio i vodio autor Vinskih priča Željko Garmaz. Na ukupno devet radionica sudjelovalo je više od 200 posjetitelja, mahom stručne publike, koji su u dva dana prošli nekoliko vertikala, probali veći broj vrijednih arhivskih primjeraka vina te se upoznali s neobičnim i nesvakidašnjim pričama iz većeg broja podruma.

Festival su zajedničkim snagama organizirali udruge Dekanter i Graševina Croatica, Osječko – baranjska županija, Turistička zajednica Osječko – baranjske županije, Grad Osijek i Vinoteka Vinita. Organizatori doista mogu biti zadovoljni, budući da su novi termin i lokacija donijeli ogroman napredak u odnosu na prethodna četiri izdanja WineOS-a u svakom pogledu. Na kraju su zahvalili svima i poručili – vidimo se i u 2020. na još većem, boljem i sadržajnijem WineOS-u!

FOTO: Denis Despot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

WineOS je privukao najviše izlagača do sada. Tijekom dva sajamska dana, 12. i 13. siječnja, na 101 izlagačkom mjestu u glavnoj dvorani, pet u maloj dvorani te na sajamskoj pozornici predstavilo se više od 130 proizvođača vina, žestokih pića, delicija te drugih proizvoda i usluga iz sedam zemalja.

[FOTO] Velika fotogalerija – WineOs nastavio rušiti vlastite rekorde

Iza nas je deveto izdanje WineOS-a, najveće i najznačajnije vinske manifestacije u istočnoj Hrvatskoj. Selidba u novi prostor, a riječ Više…

Ilok – grad koji će od 19. do 22. siječnja 2024. ugostiti više od 3500 posjetitelja tih će siječanjskih dana posebno živjeti svoju dugogodišnju tradiciju.

Tijekom siječnja jedan gradić na istoku Hrvatske postaje prava zimska destinacija za sve vinoljupce – saznajte koji

Nakon što se ugase sve blagdanske lampice i polako izblijedi sva božićno-novogodišnja čarolija i tek kada pomislimo da nam slijedi Više…

Program je pun, a izložbena dvorana se postavlja pored nas. Stotinjak proizvođača vina i žestokih pića uz proizvođače hrane i slastica te tvrtke koje pružaju razne usluge u vinogradarstvu, vinarstvu, voćarstvu i poljoprivredi, kao i izlagači iz drugih povezanih sektora, garancija su da nas ponovno očekuje uzbudljiv sajam

Sve je spremno za dosad najveći i najsadržajniji WineOS

Sve je spremno za deveti WineOS koji nas očekuje predstojećeg vikenda u Gospodarskom centru Osječko – baranjske županije. U petak Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Radionicom se želi potaknuti građane i građanke na odgovornije, informiranije i aktivnije korištenje interneta i medijskog sadržaja. Na radionici će se razgovarati o važnosti informiranja, prepoznavanju dezinformacija i AI sadržaju kao i o primjeni medijske i političke pismenosti u superizbornoj godini

Radionica u Osijeku: Navigiranje morem (dez)informacija

I ove su godine objedinjene pojedinačne uskrsne aktivnosti pod zajedničkim programom „Uskrs u Osijeku” te će svojim sugrađanima i dragim gostima ponuditi zanimljiv sadržaj

[NAJAVA] Uskrs u Osijeku – program događanja

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi