ŽIVOT

Peto izdanje WineOS-a opravdalo sva očekivanja!

Više od 70 izlagača, dobra atmosfera, slasno vino, sirevi, suhomesnati proizvodi, ulja, likeri, džemovi, radionice - sve to i mnogo više obilježilo je protekli vikend u Muzeju Okusa :)

Objavljeno 14.01.2019
Antonela Verković

Peto izdanje WineOS-a, najvećeg vinskog festivala na istoku Hrvatske, opravdalo je očekivanja organizatora, izlagača i publike. Tijekom dva festivalska dana, u petak 11. i subotu 12. siječnja, više od 70 izlagača prezentiralo je svoje proizvode zainteresiranim posjetiteljima.

Kao i prethodnih godina, većina izlagača bili su vinari iz istočne Hrvatske, odnosno regije Slavonija i Podunavlje. Pratili su ih proizvođači lokalnih delicija koji su se u zasebnoj prostoriji predstavili gostima, a većina njih nastupila je uz potporu Osječko – baranjske županije, suorganizatora i partnera u ovom projektu. Tako su, osim vina, gosti mogli kušati i kupiti suhomesnate proizvode, sireve, ulja, domaće rakije, likere, džemove i sirupe te zanatsko pivo.

IZLAGAČI

I ovom su se prilikom Slavoncima predstavili gostujući izlagači. Tako su posjetitelji, osim domaćih, mogli kušati i vina iz drugih regija Hrvatske, ali i brojne proizvode gostiju iz Mađarske, Vojvodine, Bosne i Hercegovine te Makedonije. Već tradicionalno dobra ponuda privukla je Osječane koji su oba dana napunili Muzej Okusa, novi prostor WineOS-a koji se pokazao kao pun pogodak.

Koliko je ova manifestacija narasla i postala prepoznatljiva, ponajbolje govori činjenica da ju je pratilo gotovo 80 novinara. Uz lokalne medije, vikend su u Osijeku proveli i brojni predstavnici redakcija iz raznih dijelova Hrvatske, Mađarske i Srbije, blogeri i novinari koji prate eno-gastro scenu.

Veliki su hit ponovno bile radionice koje je i ovaj put osmislio i vodio autor Vinskih priča Željko Garmaz. Na ukupno devet radionica sudjelovalo je više od 200 posjetitelja, mahom stručne publike, koji su u dva dana prošli nekoliko vertikala, probali veći broj vrijednih arhivskih primjeraka vina te se upoznali s neobičnim i nesvakidašnjim pričama iz većeg broja podruma.

Festival su zajedničkim snagama organizirali udruge Dekanter i Graševina Croatica, Osječko – baranjska županija, Turistička zajednica Osječko – baranjske županije, Grad Osijek i Vinoteka Vinita. Organizatori doista mogu biti zadovoljni, budući da su novi termin i lokacija donijeli ogroman napredak u odnosu na prethodna četiri izdanja WineOS-a u svakom pogledu. Na kraju su zahvalili svima i poručili – vidimo se i u 2020. na još većem, boljem i sadržajnijem WineOS-u!

FOTO: Denis Despot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ponedjeljak je - dan za promjene... Ali ne mora tako biti, novo istraživanje će vas oduševiti! :D

Baš danas ste odlučili u teretanu? Ipak ne morate, sjedite i popijte čašu vina!

Danas je ponedjeljak… Istina, nije prvi u mjesecu, ali i ponedjeljak je gotovo uvijek pravi dan za novi početak i Više…

Degustacija pet vina i dobro druženje... :)

Predstavljanje Vinarije Kaptol u Vinskoj mušici

Iz srca Hrvatske u Vinsku mušicu stiže Vinarija Kaptol 22. veljače na druženje koje počinje u 20 sati. Vlasnice bi Više…

Edukacija ''Osnove vinske kulture'' - u četiri sata predavanja i praktičnog rada naučit ćete sve što trebate znati o vinima.

Kako se drži čaša? Koje sve vrste čaša se koriste i zašto? Što treba prepoznati kod vina?

Edukacija „Osnove vinske kulture“ održat će se u prostorijama Udruge Dekanter i Vinoteka Vinitau Strossmayerovoj 21, 8. veljače 2019.s početkom u 19:00 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Reci Aaa: Čuvajte zdravlje usne šupljine" - slogan je ovogodišnjeg Svjetskog dana oralnog zdravlja, koji se obilježava 20. ožujka sa ciljem razvijanja svijesti o važnosti oralnog zdravlja za očuvanje općeg zdravlja

Svjetski dan oralnog zdravlja – “Reci Aaa: Čuvajte zdravlje usne šupljine”