Arhiva

Picknik na mostu: Dostojanstveno obilježavanje praznika rada u Osijeku

  Objavljeno 02.05.2017
  OsijekNews redakcija

  Kada je tim Miroslava Šimića – kandidata za gradonačelnika Osijeka, Krunoslava Karalića – kandidata za župana Osječko – baranjske županije, volonteri #buđenje, ekipa iz MOŽEMO! te mnogi drugi nezavisni entuzijasti okupljeni oko MOST-a, odlučio svojim sugrađanima darovati PICKNIK na mostu, želja je bila da on ispadne upravo onako kako je jučer bilo.

  Odličan ambijent, prekrasno vrijeme, sve generacije Osječanki i Osječana zajedno na jednom mjestu. Dobro raspoloženi, barem na trenutak neopterećeni svakodnevnim problemima i lišeni svakih političkih rasprava, proveli su dan družeći se i koncentrirajući pozitivnu energiju na jednom mjesto odakle su, zajedno s organizatorima, poslali jasnu poruku: ovo je Osijek! Osijek, urbani grad pun tolerancije, urbani grad u kojem žive kreativci, umjetnici, poduzetnici, građanke i građani. Upravo ovo zadnje je ključno, građanke i građani, a ne borci za neki inat, borci, koji svojim postupcima prave od Osijeka palanku, koji su svojim potezima i pokoravanjem raznoraznim gazdama uništili centar ove vječne slavonske metropole. Žitelji grada su krojači kulture na svim razinama, kreatori i realizatori briljantnih ideja, ideja koje otvaraju radna mjesta, ideja koje prezentiraju grad u svjetlu kakvo samo oni koji vole ovaj grad razumiju, a paralelno s time shvaćaju i žele vratiti grad na staze ‘slave’ na kojima je nekoć bio.

  Ne može se reći da je jedan takav događaj dovoljan da presudi kome ćete svoje povjerenje dati na nadolazećim izborima, ali definitivno je smjernica politike koju Miroslav Šimić, Željko Požega, Sanja Mišević, Krunoslav Karalić, MOST i Možemo žele provoditi. U Osijeku, pod vodstvom spomenutih svatko bi imao priliku izraziti se. Podjele po principu ‘ako nisi s nama, onda si protiv nas’ otići će u ropotarnicu povijesti gdje su i zapeli svi oni koji su do sada vladali gradom te ga doveli do ruba propasti. Dolazi bolja budućnost u kojoj ćemo sudjelovati svi, a samo u tom kontekstu, gdje svatko ima svoju ulogu, gdje je svako kotačić u procesu oporavka #možemo pokrenuti grad i spasiti ga od onih koji ga godinama čine privatnom igračkom za realizaciju vlastitih ciljeva.
  Vrijeme je da svi kažu dosta je, vrijeme je da #buđenje završi i krene #razvoj. Vrijeme je da se razmisli je li grad spreman izdržati još četiri godine šerifovanja na svim razinama ili svoje povjerenje treba dati onima kojima je jedini cilj zajedno sa sugrađankama i sugrađanima vratiti Osijek u budućnost i ponovno ga učiniti gradom po mjeri svakog stanovnika. Tim Miroslava Šimića i Krunoslava Karalića to može, zna kako i onog trenutka kada se prepozna njihova priča i dođe podrška, to će i učiniti.
  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Konstituirano gradsko vijeće – Vlast u Osijeku obnašat će Ivan Vrkić u koaliciji s Mostom i HDSSB-om

  Izborom sveučilišnog profesora, dr. sc. Željka Požege za novog predsjednika Gradskog vijeća Osijeka u ponedjeljak je i službeno konstituiran novi Više…

  Budućnost može biti svijetla

  Nije jednostavno danas razgovarati o Osijeku, pogotovo ako su glavne teme nedostatak radnih mjesta, veliki broj odlazaka mladih, visokoobrazovanih ljudi, Više…

  Građani s energijom

  Svibanj smo započeli na najbolji mogući način uživajući u ugodnoj atmosferi, glazbi, roštilju i aktivnostima za djecu u nešto drugačijem Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Cijene vozila snizili su kao nikada do sada, a spektar pogodnosti povećali. Osim najnižih cijena ovog vikenda nude Vam i druženje u opuštenoj atmosferi gdje su djeca dobrodošla, kao i vaši četveronožni ljubimci!

  LEGENDARNA OPELOVA 24 SATA!

  Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na cestama u gorju, mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima ...

  Stanje na cestama: Pazi – mokro, sklisko … Imaš zimske gume?

  Zbog magle smanjena je vidljivost mjestimice na cestama u Slavoniji ...

  HAK: Od danas obavezna zimska oprema