CRNA KRONIKA

Pijani 26-godišnjak pobjegao s mjesta nesreće pa prouzročio novu

Županija obara vikend rekorde - 15 prometnih nesreća, 25 vožnji pod utjecajem alkohola, 185 prekršaja u prometu

  Objavljeno 25.11.2019
  Ivona Amidžić

  Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih 13 nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

  Na području Osijeka dogodilo se osam prometnih nesreća, tri na području Donjeg Miholjca te po dvije na području Belog Manastira i Đakova.

  Na području PU osječko – baranjske policijski službenici od 22. do 24. studenog zaustavili su 25 vozača (24 vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

  U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 185 prekršaja od čega 82 prekršaja prekoračenja brzine kretanja. Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 23. studenog u 18 sati u Ernestinovu, kada su u prometu zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,69 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Za navedene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije 3 mjeseca i 12 negativnih prekršajnih bodova.

  Pobjegao s mjesta nesreće pa prouzročio novu nesreću

  U petak 22. studenog u 4.45 sati u Ulici Franje Kuhača u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Počinitelj je napustio mjesto prometne nesreće te je u 4.50 sati u Osijeku u Šamačkoj ulici prouzročio novu prometnu nesreću s materijalnom štetom i ponovno napustio mjesto prometne nesreće.

  Naknadno je pronađen te je utvrđeno da se radi o 26-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

  Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 25500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

  Ukupno je utvrđeno 17 prekršaja od čega 15 alkohola, jedan prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa i jedan ostali prekršaj.

  foto: youtube (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Nisu samo građani ti koji upadaju u zamke internet prevaranata...

  Internet prijevare u porastu, na jednu nasjela i osječka tvrtka

  Nepoznati počinitelj, za kojim policija još uvijek traga, sačinio je i putem interneta proslijedio lažne podatke tvrtki iz Osijeka o Više…

  Radi se o više komada pušaka te nekoliko tisuća komada raznog streljiva i spremnika za automatsku pušku

  Predao veću količinu oružja

  U petak, 29. studenog, građanin je pozvao policijske službenike u obiteljsku kuću. Dragovoljno im je predao osam pušaka, nekoliko tisuća Više…

  Radi se o nekoliko tisuća kuna, a ovakve su krađe sve češća pojava :(

  Ušli 84-godišnjaku u kuću, iskoristili njegovu nepažnju i pokrali ga

  U prijepodnevnim satima 30. studenog 84-godišnji muškarac dozvolio je nepoznatom muškarcu i ženi da uđu u njegov u stan na Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Takva kazna sa sobom donosi mogućnost zatvora u trajanju i do tri godine

  Muškarac prijavio obiteljsko nasilje pa zaradio kaznenu prijavu

  Nisu samo građani ti koji upadaju u zamke internet prevaranata...

  Internet prijevare u porastu, na jednu nasjela i osječka tvrtka

  Radi se o više komada pušaka te nekoliko tisuća komada raznog streljiva i spremnika za automatsku pušku

  Predao veću količinu oružja