CRNA KRONIKA

Pijani 26-godišnjak pobjegao s mjesta nesreće pa prouzročio novu

Županija obara vikend rekorde - 15 prometnih nesreća, 25 vožnji pod utjecajem alkohola, 185 prekršaja u prometu

    Objavljeno 25.11.2019
    Ivona Amidžić

    Na području Policijske uprave osječko-baranjske tijekom vikenda evidentirano je 15 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri su osobe lakše ozlijeđene. Preostalih 13 nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

    Na području Osijeka dogodilo se osam prometnih nesreća, tri na području Donjeg Miholjca te po dvije na području Belog Manastira i Đakova.

    Na području PU osječko – baranjske policijski službenici od 22. do 24. studenog zaustavili su 25 vozača (24 vozača osobnog automobila i jedan vozač bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

    U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 185 prekršaja od čega 82 prekršaja prekoračenja brzine kretanja. Najveću prisutnost alkohola policijski službenici evidentirali su 23. studenog u 18 sati u Ernestinovu, kada su u prometu zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Vozač je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,69 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

    Za navedene prekršaje predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije 3 mjeseca i 12 negativnih prekršajnih bodova.

    Pobjegao s mjesta nesreće pa prouzročio novu nesreću

    U petak 22. studenog u 4.45 sati u Ulici Franje Kuhača u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Počinitelj je napustio mjesto prometne nesreće te je u 4.50 sati u Osijeku u Šamačkoj ulici prouzročio novu prometnu nesreću s materijalnom štetom i ponovno napustio mjesto prometne nesreće.

    Naknadno je pronađen te je utvrđeno da se radi o 26-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka koji je upravljao osobnim automobilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 1,49 grama po kilogramu. Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

    Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 25500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 6 mjeseci i 7 negativnih prekršajnih bodova.

    Ukupno je utvrđeno 17 prekršaja od čega 15 alkohola, jedan prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa i jedan ostali prekršaj.

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Pokušao je pobjeći policajcima od uhidbenog naloga, skočio kroz prozor i smrtno stradao...

    Smrtno stradao u bijegu od policajaca koji su ga došli uhititi

    Danas oko 7.20 sati, policijski službenici Policijske postaje Našice pokušali su realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku Više…

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Nepoznati počinitelj je 5. ožujka stupio u kontakt s 55-godišnjakom, kojeg je lažnim prikazivanjem činjenica oko ulaganja doveo u zabludu Više…

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila

    U Čepinu, u Ulici grada Vukovara, jučer oko 14,40 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu događaja Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta

    59-godišnjak sa šireg područja Našica, je 20. travnja s 44-godišnjakinjom dogovorio prodaju peći na drva, za iznos od 150 eura, a koji mu je trebala isplatiti idućeg dana, što nije učinila. No nakon toga ga je i opljačkala...

    Otkrivena počiniteljica krađe i prijevare

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu