POLITIKA

Piližota: SDP se na ovim izborima potvrdio kao najjača stranka u Osijeku

Jučer je Gradska organizacija SDP-a Osijek održala konferenciju za medije ...

  Objavljeno 02.06.2019
  Alan Srčnik

  Jučer je Gradska organizacija SDP-a Osijek održala konferenciju za medije na kojoj su govorili zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan i predsjednik osječkog SDP-a Boris Piližota.

  Na početku konferencije Piližota je napomenuo kako SDP nije poput ostalih da trči pred rudo već volimo hladne glave iskomunicirati ono što smatramo važnim, te dodao kako se prvo želi zahvaliti svim onima koji su izašli na izbore za EU parlament, te da je odaziv birača u Osijeku bolji od izlaznosti od prije 5 godina.

  “O tom svjedoči i odziv birača u Osijeku koji je bio bolji od ostatka županije, te ostalih većih gradova poput Rijeke i Splita. Naravno, izlaznost jest bolja nego prije pet godina, ali je još uvijek daleko od željene. Posebnu zahvalu upućujemo većini naših sugrađana koji su odabrali listu SDPa za EU izbore i zbog kojih se SDP na ovim izborima potvrdio kao najjača stranka u gradu Osijeku” istaknuo je Piližota te dodao kako “rezultati ovih izbora pokazuju da birači prepoznaju i nagrađuju dosljednost, iskrenost, principijelnost i rad, dok prevrtljivost, lažnu iskrenost i neprincipijelnost ne zaboravljaju  –  i kažnjavaju“.

  Angažman oko ovih izbora je neke stranke podijelilo i razdjelilo, dok je SDP ujedinio. I to zato jer je SDP uvijek ovu zemlju i sve njezine stanovnike i njihov boljitak stavljati na prvo mjesto, a sve ostalo po strani. Zahvalni smo što su građani prepoznali da je SDP unatoč svim svojim nesavršenostima ona stranka koja, i onda kada je teško, neće izdati niti svoje birače niti ideale koji nas povezuju. Upravo kada je najteže SDP je uvijek znao zbiti redove i biti odgovoran. Nikad nismo birali lakši put nego uvijek put za koji smo vjerovali da je ispravan i da vodi boljem životu svih građana ove zemlje” rekao je Piližota.

  Zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan se na početku zahvalila svakom od 7564 birača na području županije i 4136 na području Osijeka koji su svoj preferencijalni glas dali upravo njoj, a još više svim onim biračima koji su svoj glas dali listi SDP-a.

  Ovaj rezultat je zaista takav da u meni izaziva ponos i zadovoljstvo, ali to je rezultat i koji obvezuje i motivira da nastavim rad i jednakim tempom i jednakom žarom kao i do sada” rekla je Borzan.

  “Europska unije je naša unija i na sebe sam preuzela zadatak da ona radi za nas. Iako ima svojih nesavršenosti svojim radom mi ih možemo ispravljati. Ali da bi to mogli kvalitetno činiti bitno je da nam se građani obraćaju sa svojim problemima i idejama. I ja ih poziva da mi se kao i ranije javljaju kako bih ja mogla što kvalitetnije obavljati svoj posao. Spremana sam kao i do sada raditi i dan i noć kako bi naši građani od našeg članstva u Uniji imali koristi” – istaknula je Borzan.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Županijsko predsjedništvo SDP-a Osječko-baranjske županije održalo je jučer tematsku sjednicu u Đakovu

  SDP: Županijska vlast se već dvije godine bavi samo sobom, reorganizacijama upravnih odjela

  Županijsko predsjedništvo SDP-a Osječko-baranjske županije održalo je jučer tematsku sjednicu u Đakovu. Tema sjednicu bila je stanje u Đakovu i Đakovštini Više…

  Pokazao je ujedno Požega da osječka koalicija SDP-a s listom Mosta NL, a s koje je kao nezavisni kandidat izabran u Gradsko vijeće, nema i ne smije imati veze s kritikom

  Željko Požega na Facebook-u umjereno ‘opleo’ po Zoranu Milanoviću

  – Ostaje jedino nejasno zašto u četiri godine, kada je bio premijer i imao sve ovlasti u svojim rukama, nije napravio Više…

  "Borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote"

  Borzan izabrana za potpredsjednicu europskih socijaldemokrata!

  Eurozastupnica Biljana Borzan postigla je danas veliki uspjeh u Bruxellesu. Izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Urbana aglomeracija Osijek, najuspješnija aglomeracija u Republici Hrvatskoj, koristi 40 milijuna eura koji su usmjereni na održivi urbani razvoj

  Osijek provodi EU projekte vrijedne 87 milijuna eura

  Trenutno je u procesu završetka rehabilitacija u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju KBC-a Osijek u Bizovcu

  Povratak gradonačelnika Ivana Vrkića

  "U utorak ću konačno održati prvi sastanak nakon operacije sa svojim suradnicima - zamjenicima i pročelnicima. Nastavljamo gdje smo stali"

  Nakon skoro pet mjeseci šutnje gradonačelnik Ivan Vrkić obratio se građanima