ŽIVOT

Piližota: Treba li Šuker i dalje biti počasni građanin našeg grada?

"Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu"

Objavljeno 24.07.2020
Ivona Amidžić

Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika, se na svom Facebook profilu osvrnuo na situaciju koja je dotaknula njega i neke druge građane Osijeka.

Radi se o situaciji za koju kaže da je neprihvatljiva i da je u pitanju upitna odluka, a tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Drage prijateljice i prijatelji, Osječanke i Osječani, navijači našega nogometnog prvoligaša.

Sjajni rezultati koje je NK Osijek postigao u ovoj sezoni, unatoč mnogim objektivnim otegotnim okolnostima, epidemiji i brojnim nepravilnostima koje su obilježile suđenja tijekom prethodnih kola, doveli su naš klub u povijesnu poziciju: mogućnost ulaska u natjecanje koje je san svih nogometnih profesionalaca i ljubitelja ovoga sporta – Ligu prvaka.

Ponosan sam na igrače, upravu kluba i sve navijače koji su, svatko iz svog aspekta djelovanja, pokazali što znači predano, pošteno i strastveno graditi jedan od najvećih sportskih uspjeha našeg grada.

Međutim, dio naših sugrađana (ili bivših sugrađana) ne dijele iste vrijednosti. Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani. Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima.

Ovo smatram izravnim uplitanjem u tijek ovoga povijesnog prvenstva ili drugim riječima neprikrivenu izdaju svojeg matičnog kluba, rodnog grada i ljubitelja poštenih sportskih natjecanja. Navedeno smatram kapi koja je prelila čašu strpljenja i tolerancije građana ovoga grada prema devijacijama pojedinaca i skupine koja smatra da se potezi koje povlače neće reflektirati na njihovu “nedodirljivost”. U ovom trenutku jasno i nedvosmisleno kažem da je dosta!

Davor Šuker osoba je koja je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu. Grč i nelagodu koju i sam osjećam.

Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi puta učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina.

Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebala donekle opravdati, ali se dogodilo suprotno.

Dakle, ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina.

Barem toliko dugujemo svim poštenim, ponosnim i dostojanstvenim građankama i građanima Osijeka.”

 

TREBA LI ŠUKER I DALJE BITI POČASNI GRAĐANIN NAŠEG GRADA?!? Drage prijateljice i prijatelji, Osječanke i Osječani,…

Objavljuje Boris PiližotaPetak, 24. srpnja 2020.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Svi vi koji igrate po svojim pravilima, premijer i zastupnici koji imaju "extra" pravila oko samoizolacije, koji se sa svima nama ismijavate, zašto to činite, gdje vam je mjera, gdje vam je kraj?"

Most secirao HDZ i HNS te “promjenjiva” pravila: Dvostruki standardi po leđima Osijeka i Slavonije

Petar Kopunović Legetin, predsjednik kluba vijećnika Mosta u Gradskom vijeću Grada Osijeka, osvrnuo se na posljednju zabranu okupljanja koja se Više…

Osijek je grad u kojem živi polovina pripadnika albanske nacionalne manjine u našoj županiji...

Svečano otvoren Albanski kulturni centar u Osijeku

Mjesto okupljanja albanske nacionalne manjine tako će se od sada nalaziti u ulici Stjepana Radića 32. “Grad Osijek dugi niz Više…

Dvije rečenice i fotografija potaknuli su brojne rasprave u komentarima...

Žana Gamoš pokazala što misli o Škorinom i Raspudićevom stavu o pobačaju

Žana Gamoš jučer je objavila fotografiju na Facebooku kao reakciju na izjave Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju koje Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Iako se na razvoju cjepiva protiv Covida-19 intenzivno radi, još uvijek nije u potpunosti razvijeno i odobreno za uporabu...

Postoji mogućnost nestanka šprica kad se pojavi cjepivo za Covid-19

Prolazeći putem pored Batine, Aljmaša, Erduta i Dalja brod je prešao više od 150 riječnih kilometara

Riječni ophodni brod „Šokadija” plovidbom od Osijeka do Vukovara obilježio obljetnicu VRO Oluja

Broj trenutno oboljelih aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas iznosi ukupno 633

Nove informacije Stožera: Još 58 novih slučajeva u Hrvatskoj