ŽIVOT

Piližota: Treba li Šuker i dalje biti počasni građanin našeg grada?

"Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu"

Objavljeno 24.07.2020
Ivona Amidžić

Boris Piližota, zamjenik gradonačelnika, se na svom Facebook profilu osvrnuo na situaciju koja je dotaknula njega i neke druge građane Osijeka.

Radi se o situaciji za koju kaže da je neprihvatljiva i da je u pitanju upitna odluka, a tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Drage prijateljice i prijatelji, Osječanke i Osječani, navijači našega nogometnog prvoligaša.

Sjajni rezultati koje je NK Osijek postigao u ovoj sezoni, unatoč mnogim objektivnim otegotnim okolnostima, epidemiji i brojnim nepravilnostima koje su obilježile suđenja tijekom prethodnih kola, doveli su naš klub u povijesnu poziciju: mogućnost ulaska u natjecanje koje je san svih nogometnih profesionalaca i ljubitelja ovoga sporta – Ligu prvaka.

Ponosan sam na igrače, upravu kluba i sve navijače koji su, svatko iz svog aspekta djelovanja, pokazali što znači predano, pošteno i strastveno graditi jedan od najvećih sportskih uspjeha našeg grada.

Međutim, dio naših sugrađana (ili bivših sugrađana) ne dijele iste vrijednosti. Oni koji su mogli učiniti najviše, u ključnim trenucima, svjesno su odlučili baciti klipove pod noge klubu u kojem su napravili prve nogometne korake, gradu u kojem su odrasli i čiji su počasni građani. Posljednja u nizu neprihvatljivih i pristojno rečeno upitnih odluka tiče se zabrane sudjelovanja navijača u posljednjem, odlučujućem kolu prvenstva, unatoč mišljenju epidemiologa i Stožera civilne zaštite koji ne problematiziraju rizik od zaraze uz poštivanje mjera distanciranja koje se mogu provesti na našim stadionima.

Ovo smatram izravnim uplitanjem u tijek ovoga povijesnog prvenstva ili drugim riječima neprikrivenu izdaju svojeg matičnog kluba, rodnog grada i ljubitelja poštenih sportskih natjecanja. Navedeno smatram kapi koja je prelila čašu strpljenja i tolerancije građana ovoga grada prema devijacijama pojedinaca i skupine koja smatra da se potezi koje povlače neće reflektirati na njihovu “nedodirljivost”. U ovom trenutku jasno i nedvosmisleno kažem da je dosta!

Davor Šuker osoba je koja je počasni građanin Osijeka. Ova činjenica, upravo zbog brojnih objektivnih, ali i moralnih razloga kod mnogih sugrađana izaziva grč u želucu. Grč i nelagodu koju i sam osjećam.

Zbog toga pozivam spomenutoga da, ako ima imalo savjesti, makar i u tragovima, prvi puta učini ispravnu stvar za svoj grad i javno se odrekne titule počasnog građanina.

Titula koju je dobio, vjerujem, dodijeljena je u najboljoj vjeri i kao zalog za budućnost. Titula koju je upravo budućnost trebala donekle opravdati, ali se dogodilo suprotno.

Dakle, ako gesta koju predlažem ne rezultira adekvatnim potezom osobe koju spominjem, osobno ću pokrenuti inicijativu da se započne postupak oduzimanja titule počasnog građanina.

Barem toliko dugujemo svim poštenim, ponosnim i dostojanstvenim građankama i građanima Osijeka.”

 

TREBA LI ŠUKER I DALJE BITI POČASNI GRAĐANIN NAŠEG GRADA?!? Drage prijateljice i prijatelji, Osječanke i Osječani,…

Objavljuje Boris PiližotaPetak, 24. srpnja 2020.

foto: screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Piližota: Pred nama još jedan veliki projekt, a to je još starije odlagalište - zatvoreno odlagalište u Sarvašu...

Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Nemetin

U Osijeku je održano završno predstavljanje projekta “Sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada Nemetin”, prenosi Radio Osijek. O projektu su Više…

Europska komisija pokrenula je bitke protiv nekih od najvećih imena Silicijske doline i izričući u nekim slučajevima rekordne kazne.

EU protiv Silicijske doline

Europska komisija pokrenula je bitke protiv nekih od najvećih imena Silicijske doline, propitujući njihov odnos prema konkurenciji, porezne aranžmane i zaštitu Više…

Iz Gradskog vrta nisu željeli javno govoriti o kome je riječ, tek kako se radi o reprezentativcu...

U NK Osijeku igrač pozitivan na Covid-19

Nogometni klub Osijek objavio je na svojoj internetskoj stranici da je jedan njegov igrač pozitivan na Covid-19. Iz Gradskog vrta Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Provjerite kome je dopušten ulazak i izlazak iz Hrvatske te koji su uvjeti za iste...

Božinović predstavio koje su nove mjere uvedene na granicama

Uz prigovor potrebno je navesti osobne podatke osiguranika

HZZO omogućio prigovor putem e-pošte osiguranicima koji ne mogu dobiti liječnika

Vodiči pružaju informacije o socijalnim uslugama, podršci i pomoći u vrijeme epidemije bolesti Covid-19

Predstavljeni Vodiči za umirovljenike i osobe s invaliditetom